Följ med på vår resa till ett plus med hjälp av Natural Cycles. Jag och min sambo har börjat att försöka skaffa barn och med hjälp av NC hoppas vi på att få vårt första tillskott.

Add Comment Register

Tillkännagivelse

Idag berättade vi för min familj och min sambos familj att vi väntar en litet tillskott i familjen och det är underbart !!!  Det blev inte som jag planerat med den lilla pumpan men blev söta askar istället till de blivande far/morföräldrarna. Sen ringde jag mina syskon och berättade det för dem. Reaktionen var underbar och jag är så lycklig att vi kunde dela denna glädjen med familjen.

Vår lillefoot  kommer få en stor familj som längtar och väntar på den. Hoppas så att allt blir bra.

20160212_183741

Allt detta kan man köpa på pandurohobby  och är en fin idé för att ge till sina vänner eller familjemedlemmar  för att berätta något fint.20160212_201412

20160212_201504

Sammanfattning av Symptom

Nu är jag i vecka 6 och vilken glädje att det har gott 6 veckor. Mycket har hänt och jag vet inte var jag ska börja. Först blev jag så kissig att jag var tvungen att besöka badrummet var 2-3 timme, munnen känns som öken och var tvungen att dricka hela tiden. Fick vakna en natt för att äta. Molande värken kom och går  som den ville men mest kommer det på kvällen.  Efterår blev det illamående som också kommer och går, gasig är man och nu växer brösten och gör så ont att jag ibland måste hålla i dem för att kunna böja mig fram. De har växt 2 cm sedan förra veckan men magen är lika liten kanske en liten liten bulla finns där.

Jag längtar tills fler nya saker och hoppassar det händer nya bra saker alla nio månaderna !!!

Besöker BM om två veckor så längtar stort!

Screenshot_2016-02-13-18-22-51

 

Gravid och Baby

Screenshot_2016-02-13-18-23-18

Ovia pregnancy

Förberedelser tillkännegivande

Som det ser ut nu kommer att Lillefoot komma i oktober och såklart vill jag meddela min familj den underbara nyheten att vi kommer få en tillskott i familjen.  Jag är en som älskar att virka och pyssla så varför inte göra det till något fint och ändå roligt till familjen. Min familj är rätt stor fem syskon, två föräldrar, två farföräldrar så det finns mycket jag vill göra för att meddela dem att vi ska bli mycket större.  Hur gjorde ni när ni skulle berätta till familjen?
Hittade ett jättefint mönster för pumpor som jag kommer göra om och förhoppningsvis kommer de tycka om det fina nyheten.

Pumpan

IMG_20151025_165601-1

Mönstret hittar ni här: Virka Pumpan

Storasysterna i hyllan del 1

Att gå runt i bokhandeln och titta på böcker som kan vara nyttiga att ha hemma. Men det finns så mycket, ”Att föda utan rädsla”, ”Pappalogi” , ”stora boken om barn”, ”barn är smartare än du tror” etc. Men vad är bra för gravida? Jag har så många frågor? Minbebis är en jättebra sida men kännes mer som jag skriver av mig för att jag är orolig hela tiden. Jag är i det tidiga stadiet av graviditeten och det finns mycke som händer i huvudet och vill bara prata av mig till vem som helst. Men vill inte berätta till någon om något händer (nu är jag negativ igen). Är jag den ända med dessa tankarna?  Tänk om något händer? Hur kan jag förebygga så att inget händer? Jag får panik hur orolig jag är för att något ska hända och kan inte njuta av att vara garavid.

Men igår läser jag något som fick mig att känna att jag inte är den ända som haft dessa tankarna. I min bokhylla finns det två storasystrar som gav mig lite glädje och lättnad. I Babyboost skriven av Isabella löwengrip skriver hon om hennes tankar förre, under och efter graviditeten. I hennes andra del om graviditet skrev hon:

"Jag googlade på allt som kunde leda till missfall och höll på att tappa förståndet på kuppen. Varenda bok jag läste målade upp skäcksenarium om allt som kunde gå åt helvete, det var bristningar hit och foglossning dit.
[...] Jag blev bara mer orolig ju mer jag läste."

För första gångnen kände jag att jag inte var ensam och detta är något man kan ha i tankarna. Men hur ska jag tänka positivt?  Isabella gave mig några tips.

"Det viktigaste var att inte stressa så mycket.
[...]lita på mitt eget sunda förnuft. [...] lägga energin på att bli lugn och hermonisk."

Kan säga att mina tankar fortfarande är lite oroliga men försöker tänka det positiva som jag får uppleva med det lilla livet.

Rekommenderar  starkt om du vill ha en nära storasyster att köpa Babyboost av Isabella löwengrip. Finns att köpa på Pocket shop för 79 kr. 

 9789175034669