Följ med på vår resa till ett plus med hjälp av Natural Cycles. Jag och min sambo har börjat att försöka skaffa barn och med hjälp av NC hoppas vi på att få vårt första tillskott.

Add Comment Register

Storasysterna i hyllan del 1

Att gå runt i bokhandeln och titta på böcker som kan vara nyttiga att ha hemma. Men det finns så mycket, ”Att föda utan rädsla”, ”Pappalogi” , ”stora boken om barn”, ”barn är smartare än du tror” etc. Men vad är bra för gravida? Jag har så många frågor? Minbebis är en jättebra sida men kännes mer som jag skriver av mig för att jag är orolig hela tiden. Jag är i det tidiga stadiet av graviditeten och det finns mycke som händer i huvudet och vill bara prata av mig till vem som helst. Men vill inte berätta till någon om något händer (nu är jag negativ igen). Är jag den ända med dessa tankarna?  Tänk om något händer? Hur kan jag förebygga så att inget händer? Jag får panik hur orolig jag är för att något ska hända och kan inte njuta av att vara garavid.

Men igår läser jag något som fick mig att känna att jag inte är den ända som haft dessa tankarna. I min bokhylla finns det två storasystrar som gav mig lite glädje och lättnad. I Babyboost skriven av Isabella löwengrip skriver hon om hennes tankar förre, under och efter graviditeten. I hennes andra del om graviditet skrev hon:

"Jag googlade på allt som kunde leda till missfall och höll på att tappa förståndet på kuppen. Varenda bok jag läste målade upp skäcksenarium om allt som kunde gå åt helvete, det var bristningar hit och foglossning dit.
[...] Jag blev bara mer orolig ju mer jag läste."

För första gångnen kände jag att jag inte var ensam och detta är något man kan ha i tankarna. Men hur ska jag tänka positivt?  Isabella gave mig några tips.

"Det viktigaste var att inte stressa så mycket.
[...]lita på mitt eget sunda förnuft. [...] lägga energin på att bli lugn och hermonisk."

Kan säga att mina tankar fortfarande är lite oroliga men försöker tänka det positiva som jag får uppleva med det lilla livet.

Rekommenderar  starkt om du vill ha en nära storasyster att köpa Babyboost av Isabella löwengrip. Finns att köpa på Pocket shop för 79 kr. 

 9789175034669
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


åtta + 9 =