Add Comment Register

Dagdrömma

tisdag 10 mars 2015 kl 20:06 | Okategoriserade

bokhylla

Jepp, jag är en hejjare på att dagdrömma. Vet inte hur många planer jag har ritat upp i min lilla hjärna om saker som jag skulle vilja göra och prova på. Dessvärre (eller kanske tur nog) så stannar mycket av det oftast där. Jag vågar inte satsa vidare, tro på det till 100 % eller ens föreställa mig att det skulle vara genomförbart. Sen har jag de där sakerna som jag faktiskt inte kan släppa tanken på. Som gnager inom mig och som jag verkligen tror på. De sakerna brukar jag däremot se till att genomföra. På många sätt är jag nog en ”doer” och jag ser till att saker och ting händer (ibland till sambons förtret). Har jag bestämt mig för något så ser jag till att få det gjort. Även om det innebär att jag står och målar väggarna klockan 4 på natten någon dag innan nyårsafton, snickrar en TV-bänk kvällen innan den stora festen eller tapetserar ett kök fram till 7 på morgonen för att klockan 8 gå upp och sjunga för Thea på hennes födelsedag och därefter åka raka vägen in till Busfabriken. Jag har många gånger svårt att se att någonting är omöjligt och har jag väl bestämt mig är det sällan något som kan stoppa mig.

 

Så är det just nu. Jag har en sak som jag har tänkt på några veckor nu och den här gången har jag inte låtit det stanna vid enbart en dröm. Jag håller faktiskt på att kolla upp mina möjligheter att genomföra den. Dock är det en väldigt stor sak och jag är inte helt säker på att jag kommer våga även om det går. Men jag vill åtminstone få möjligheten att välja i slutändan.

 

Vill man få något gjort så måste man göra något själv. Saker händer inte bara utan man måste själv jobba för det. Och det är faktiskt det som är lite roligt. Skulle man få allting serverat så skulle man säkert inte uppskatta det.

Ha en härlig kväll!

Kram Ida

Helt otroligt orealistiskt

måndag 9 mars 2015 kl 18:40 | Okategoriserade

skåpet 2

Dagens inlägg får handla om den där orealistiska önskan som många av oss har om att vara perfekta. När jag skriver många av oss så menar jag nog egentligen – många av oss kvinnor. För jag tror helt ärligt att männen har mycket färre krav på sig än vad vi har, både från sig själva men även från omgivningen.

När jag ser på mig själv med de där orealistiska glasögonen så skulle jag önska att jag alltid var fixad. Ni vet, snygg frisyr, trevlig sminkning och fina kläder. Jag skulle vilja ha den där kroppen to-die-for, det vill säga en stark fitnesskropp med stenhård mage *läs magrutor.

Jag vill hinna träna minst 6 dagar i veckan och egentligen hinna med både en powerwalk och ett riktigt slitigt pass de dagar jag tränar.

Hemmet ska dessutom vara i toppskick. Golven ska vara nyskurade alla dagar, köket vara fräscht, toaletterna nystädade, alla småsaker ska ligga på sin plats och tvättkorgen ska vara tom.

Som mamma ska jag ha världens energi, vara påhittig, engagerad och pedagogisk. En mamma som barnen kommer se tillbaka på och vara nöjda med.

På jobbet vill jag göra en perfekt insats och göra skillnad för de små liven som jag träffar. Drömmen om att hela tiden utvecklas och bli en bättre kollega och människa är ständigt närvarande.

För min sambo skulle jag vilja vara den perfekta flickvännen. Den där flickvännen som alltid är stöttande, glad, trevlig och kärleksfull.

Jag skulle vilja ha ofantligt med tid för mina vänner och släktingar och träffa dem åtminstone en gång/vecka för en fika och lite småprat.

När jag ser på min kravlista så förstår jag ju att detta inte är realistiskt. I alla fall inte alltihop hela tiden. Istället får man i perioder välja ut bitar som man just då fokuserar lite extra på. Annars tror jag att risken finns att man helt tappar greppet, blir missnöjd med sig själv och kanske till och med går in i den berömda väggen. Om det nu är så att man inte vill prioritera bort något så får man nog åtminstone sänka kraven. Mitt mål är faktiskt att bli en bättre mamma. En mamma som ägnar lite mer tid åt barnen. Det kan ju handla om att slå sig ner i TV-soffan en stund med dem, spela ett spel en stund eller bara läsa en bok mitt på dagen. Det är mitt löfte till mig själv och jag ska infria det redan nu under veckan.

Kram

 

Vettig kost

söndag 8 mars 2015 kl 23:53 | Okategoriserade

image

Igår berättade jag lite om ett av mina största intressen – träning. När jag började träna förra året var ett av målen viktnedgång. Jag hade under hösten 2013 lyckats med bedriften att öka så pass i vikt att folk t o m började fråga om jag var gravid – jättekul! Så när jag började träna inleddes även min resa när det gäller kosten. Eftersom jag redan tidigare försökt droppa några kilon i vikt så hade jag redan provat några alternativ när det gäller dieter. Den här gången ville jag dock hitta ett sätt som jag verkligen kunde leva med och det tycker jag att jag faktiskt har gjort nu. Sedan januari 2014 har jag tappat ca 9 kilo och jag har nu legat stabilt på samma vikt under flera månader. Jag har ännu inte nått min målvikt, och jag är osäker på om jag någonsin kommer att göra det, men jag känner att min kropp har svarat på både kost och träning.

Hur äter jag då? När jag började att ”banta” så startade jag med att räkna kalorier. Detta för att få en känsla för vad jag stoppar i mig och hur mycket energi det verkligen innehåller. Jag gjorde det under en period tills dess att jag fått bra koll på vad mina favoritingredienser innehåller beträffande kalorimängd. Jag har även fått en relativt bra koll på hur mycket/lite kalorier jag bör äta för att gå ner i vikt. Problemet för mig var bara att jag gärna syndade på helgerna vilket gjorde mig svullen i kroppen om veckorna.

Så det här har jag insett och försöker att leva efter:
* jag mår bäst av att äta regelbundet. Det vill säga frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och gärna en fruktsallad på kvällen vid TV:n
* jag undviker inte kolhydrater men äter helst sötpotatis istället för potatis (det är godare), jag äter väldigt lite bröd, hellre råris än vitt ris och äter ogärna pasta
* jag klarar inte att äta lördagsgodis. Gör jag det blir det oftast godis både fredag, lördag och söndag. Istället försöker jag att äta godis vid max ett tillfälle per månad eftersom jag klarar det bättre.
* jag dricker inte längre läsk och det är något jag klarar mig oerhört bra utan :)
* jag är en sådan som vill mysa framför TV:n med lite gott tilltugg. Det blir därför en skål fruktsallad nästan varje kväll i TV-soffan. Egentligen är det ganska mycket kalorier i en sådan skål och vissa tycker att fruktsockret är något dåligt. Men jag väljer att se det som att fruktsocker är bättre än vanligt socker och att frukt är bra på grund av att det innehåller en massa vitaminer.

Jepp, så tänker jag kring mat. Har mer att lära men för mig är det viktigast att inte utesluta något helt och att aldrig behöva gå hungrig.
Kram kram

Crossfitnörd

fredag 6 mars 2015 kl 19:10 | Okategoriserade

kalasdukning

 

Ja det kunde man aldrig tro men jag har faktiskt börjat träna crossfit. Något som kanske är ännu mer otroligt är att jag älskar´t. Från att ha varit helt emot, skräckslagen och säker på att det inte är något för mig – till att längta efter varje pass och känna ren eufori när jag har tränat. Tänk vad det kan vända :) Jag är faktiskt riktigt stolt för jag har tränat regelbundet sedan 2 januari förra året utan att ha haft någon riktig svacka under hela det här året. Det har till och med gått så långt att jag känner att jag inte kan leva utan min träning; den gör mig lycklig och jag mår bra av att träna. När jag planerar min vardag så planerar jag alltid in min träning i första hand och jag brukar få till 4-5 pass/vecka. Helt okej ändå tycker jag!

Förutom att träna crossfit försöker jag även att löpträna en del. Just nu är det ju fantastiskt härligt att springa. Vädret är sådär perfekt och med barmark ute så finns inga hinder längre. Som ni förstår är träningen ett av mina större fritidsintressen numera.

Ja annars då…. Idag vankas det kalas för vår äldsta tös. Det är min familj som kommer och vi ska bjuda på pulled pork i världens goaste kebabbröd a´la Maritha (min mammas recept).

Nej nu måste jag fixa inför kalaset. Ha det så bra ni som mot alla odds hittar hit!

Kraaaam

Man har det faktiskt jäkligt bra

torsdag 5 mars 2015 kl 21:55 | Okategoriserade

hallbordet

 

Ibland slår det en; gud så bra man faktiskt har det. Det är så jäkla lätt att rusa genom livet och inte ens ta sig tid att uppskatta allt bra man har. Så är det ofta för mig men ibland stannar jag faktiskt upp, tänker efter och känner mig genuint lycklig. Jag har ju allt jag behöver i mitt liv; en underbar sambo, 3 fantastiska flickor, ett härligt hem, ett bra jobb, fina vänner, en go släkt samt en aktiv fritid. Mer behöver man ju egentligen inte.

Mycket har ändrats sedan sist jag kikade in här. Jag kommer att uppdatera er som hittar hit men ikväll nöjer jag mig med att påminna er om att se vad ni faktiskt har och uppskatta det. Allt annat kan ni få tids nog men man blir aldrig lycklig om man aldrig stannar upp och inser vad man redan har.

Tills imorgon, ha det underbart och glöm för guds skull inte att njuuuuta!

Kraaaaaam

 

Snart där…

fredag 30 maj 2014 kl 20:49 | Okategoriserade

 stuga

Bild lånad från Google

Ja i år ska vi faktiskt åka iväg på semester. En semester där vi tillbringar våra dagar vid en kust, i en stuga, utan alla måsten som vårt egna hus innebär. Behöver jag skriva att jag längtar?!? Vi har ju varit iväg på många weekends de sista åren men det var nog 3 år sedan vi var iväg och bodde i en stuga. Men nu ska det som sagt äntligen bli av. I början av veckan fick jag ett infall och bokade 4 dagar i en fräsch stuga på kusten. Ska bli så jädra underbart. Förhoppningsvis får vi fint väder men om inte… så härligt det ska bli att komma hemifrån och kunna fokusera 100 % på vår lilla familj.

Stället vi ska åka till heter Ramsviks camping och det ligger på Västkusten. På bilderna ser det fint ut och jag ser fram emot att åka till Smögen och Strömstad, bada i havet, äta färska räkor och leka med tjejerna.

Nä nog om det.

Ha det så gott!
Kram

 

Välkomna lediga dagar

onsdag 28 maj 2014 kl 22:47 | Okategoriserade

Pysselväggen

Ännu ett alster från vår sovrumsvägg. Här har jag ramat in lite teckningar som tjejerna har målat.

Att det ska bli skönt med ledighet. Jag har verkligen längtat efter detta. Helgens ledighet stavas TID med FAMILJEN. Det känns som att det alltid är en massa andra saker som kommer emellan och orken finns inte riktigt att ägna sig åt barnen så som jag skulle önska i veckorna. Därför ska vi passa på att UMGÅS den här helgen. Gutten jobbar eftermiddag den här veckan och det är så fruktansvärt segt och tungt. Känner mig dessutom väldigt låst beträffande träningen och det gör mig på så tråkigt humör. Skulle vilja ge mig ut på en löprunda men det kan jag bara göra riktigt tidigt på morgonen och det har jag inte haft ork till. Att jag sen har ägglossning gör inte saken bättre och inte heller att godissuget är så sjukt stort.

Nä fy vilket gnäll! Skyller det på för lite sömn och ägglossningen.

Dagen har egentligen varit bra. De stora tjejerna har varit hos Carolin och lekt i ett par timmar och under tiden cyklade Molly och jag ner till samhället och handlade. Köpte bland annat lite metallfärg, lite kött, lite mjölk och en äcklig choklad med saltlakrits. Det sista, d.v.s saltlakrits-chokladen, var Mollys ”inköp”. Hon lyckades nämligen, i ett obevakat ögonblick, pilla upp förpackningen och stoppa in en chokladbit i munnen. Skitunge! Jag kom på henne eftersom jag råkade titta på henne och då stod hon helt still (bara det är misstänkt), med händerna framför munnen och såg väldigt skyldig ut. Fattade ju direkt att hon stoppat ngt i munnen och gissa min besvikelse när jag insåg att det var lakritschoklad. Jag HATAR choklad med konstiga smaker och nu skulle jag bli tvungen att köpa en sådan. Upplyste såklart lillan om att det var helt förbjudet att äta ngt innan man betalat men det var väldigt bittert att behöva köpa en choklad som man aldrig kommer vilja äta. OM hon nu prompt skulle snatta en chokladbit så kunde hon ju åtminstone valt en god smak 😉 Nä skämt åsido, man blir ju lite skamsen när sånt här händer men förhoppningsvis gick budskapet fram till Molly – betala först, äta sen.

Metallfärgen som inhandlades är förresten tills imorgon. Då ska vi ha en fixardag här hemma. Jag ska måla fönsterkarmar och fönsterbleck och Gutten ska måla lite husgrund. Barnen ska vara hemma men farmor kommer att vara barnvakt under förmiddagen. Det är bara en liten del av grunden som behöver målas så Gutten kommer att ta barnen sen. Fönstren kommer däremot att ta längre tid så jag kommer nog köra hela dagen.

Snart väntar sängen. Sov så gott!

Rygg och mage

tisdag 27 maj 2014 kl 22:24 | Okategoriserade

rådjur

Tavla i vårt sovrum. Har skapat en tavelvägg med pyssel och teckningar från barnen. Huvudet på den här tavlan har Gutten och jag målat tillsammans. Vi målade varsin halva av huvudet och det blev riktigt kul.

Jepp, idag blev det ett rygg/magpass i källaren. Är väldans nöjd att det blev ngn träning överhuvudtaget. Kan inte påstå att jag var sådär fasligt laddad att träna när jag lagt flickorna klockan 20. Men 20.20 stod jag på CT:n nere i källaren och därefter körde jag ett pass som jag hittat på Youtube. Passet gick okej, saknade lite energi men misstänker att det var klockslaget som påverkade mig.

Dagen har annars varit bra. Tiden på jobbet rusade förbi och när jag kom hem tittade Carolin med barn förbi. Vi åt mellis tillsammans och pratade och pratade och pratade. Supertrevligt! Har varit totalt osocial hela våren men nu har jag faktiskt återfått lite ork att träffa vänner. Igår blev det en spontan träff med min helt UNDERBARA vän Jessica. Hon ringde mig lite hastigt och lustigt eftersom hon var i trakterna och gissa om jag var lycklig när hon kom på en fika. Hon bor ju i Vänersborg så vi träffas ju alldeles för sällan – detta var därför en stor bonus.

Som jag skrev i förra inlägget har mycket fokus legat på träningen den här våren. Jag blir ibland lite frustrerad eftersom jag känner att jag saknar viktiga kunskaper för att få till ett bra träningsupplägg men jag jobbar på det. Detsamma gäller kosten. Min dröm är att få en stark och välmusklad kropp, att träna 4-6 ggr/vecka samt äta en kost som jag kan leva med. Jag vill satsa på MIG nu och har börjat släppa mitt inredningsberoende. Visst, inredning är fortfarande viktigt men vi har ju ett fullt fungerande hem och jag orkar inte lägga mer pengar, tid och energi på att göra om hela tiden. Tror snarare att jag kommer att trivas bättre här hemma om jag trivs på riktigt med mig själv.

Nu måste jag fixa i ordning för sänggång.
Stor kram

Underbar dag

måndag 26 maj 2014 kl 22:18 | Okategoriserade

Ja hej förresten! :) Kikar in här igen. Är ju som bekant en periodare (när det kommer till bloggandet) och nu känner jag att jag har fått lite ny inspiration till att blogga. Livet rullar på och jag har det faktiskt helt underbart. Det är så lätt att hitta skäl till att klaga men jag har verkligen inget att gnälla över. Jag har ju en fantastisk sambo, underbara barn, en fin familj, härliga vänner, ett skojigt jobb och ett mysigt hus. Ibland måste man dock stanna upp och uppskatta det man har.

Sedan sist har det väl hänt en hel del. Massa skojigt som jag kanske delar med mig av vid ett senare tillfälle. Något som jag är särskilt nöjd med är att jag hållit igång med min träning och ätit vettigt. Träningen har blivit en del av mig och jag älskar den. Tränar mellan 4-5 ggr/vecka och mest blir det styrketräning. Har väl droppat några kilon under våren men skulle önskat att det var fler. Misstänker att jag trots förändringar i kosten äter fel/för mkt och att träningen inte är tillräckligt effektiv. Känner själv att jag saknar viktiga kunskaper om både kosten och träningen men försöker att komma tillrätta med det.

Nä, jag trivs med livet just nu och det lär bli tätare inlägg här på bloggen framöver :)
Ha en underbar kväll och var rädda om er.
Kram Ida

Jävla skitdag

tisdag 4 mars 2014 kl 21:31 | Okategoriserade

hallsoffa

Vår väldigt stabila hallsoffa (eller inte). Stod tidigare i köket men av rädsla att den skulle braka närsomhelst så fick den en ny hedersplats 😛

Mmm… idag har det varit en himlans skitdag. De kommer i skov verkar det som. Hade ju råångest när jag vaknade imorse att jag visat mig från min sämsta sida för ett helt arbetslag igår. Tyckte dock att dagen började okej eftersom jag trots allt klarade att dra mig ut på en löpparunda klockan 5 på morgonen (blev 5.5 km, btw). Men i skolan kunde jag inte låta bli att känna mig lite skamsen. Visst, jag hade kanske skäl att reagera men jag valde ju helt fel forum. ”Tack och lov” fick jag snart annat att tänka på. Gjorde nämligen världens tabbe i ett annat, egentligen mer privat sammanhang. En sån där grej där man vill väl, det blir hur fel som helst, och sedan drabbar det en 3:e part. Sådant får mig alltid att må så jäkla dåligt och det usla samvetet gnager nästan ett fint litet hål i magen. Jag AVSKYR känslan av att ha gjort ngn annan illa, omedvetet eller ej, det spelar liksom ingen roll. Det jobbiga är ju också att allt har flutit på bra i flera månader och det har inte hänt några liknande incidenter. Jag har mått bra och varit lycklig, Gutten och jag har varit lyckliga tillsammans hem, träning och kost har fungerat. Men nu, när jag är trött efter mycket med både hem, barn och arbete, då måste det börja hända saker. Då när man kan hantera det som sämst. Skulle väldigt gärna vilja krypa ner i sängen just nu och bara invänta en ny vecka och nya chanser. Men som vuxen kan man ju inte göra det. Nej, man får ta konsekvenserna av sitt eget handlande hur jobbigt det än känns,.

Arghhhh….. ngt positivt är iaf att den kvällsmat som jag tillagade åt mig själv blev lyckad. En riktigt god kycklingrätt om ni är på jakt efter det. Receptet hittar ni här. Uteslut gärna pastan och ersätt den med mer grönsaker. Pastan blev ärligt talat lite överflödig.

Puss och nu hoppas vi på att vi alla får en bra dag imorgon istället.