Add Comment Register

Dagen C

måndag 24 februari 2014 kl 14:19

hallbord

Jepp idag har det varit Dagen C. Dagen C som att Ellie äntligen lärt sig att cykla, yeayy. Vår lilla skrutta har ju varit totalt anti-cykling tidigare men efter lite pepp igår så vågade hon försöka sig på det. Jag sprang efter, höll i ordentligt i stången på cykeln och hennes självförtroende ökade i takt med antalet tramptag som hon tog på ”egen hand”. För visst fuskade jag ibland och släppte taget och hon blev så jädrans lycklig när jag informerade henne om det. Eftersom jag var rädd att hon skulle tappa sitt nyvunna självförtroende så cyklade vi bara en kort stund igår. Men idag… Morgonen började ju med att Molly spydde – härligt. Så dagen till ära blev det VAB och av hänsyn till tjejernas förskole- och klasskamrater lät jag både Ellie och Thea hålla mig och Molly sällskap här hemma. Efter en veckas sportlov kan jag lova att det var två besvikna tjejer som möttes av beskedet. Så för att blidka dem, och få lite frisk luft, drog jag med mig tjejerna ner till lekparken/badet, med en picnicbag, en cykel, en barnvagn och Diva i händerna och Thea på sin sparkcykel styrde vi kosan i fm vid klockan 11. Ellie var redan mer positiv än hon någonsin varit till cyklingen men för säkerhets skull höll jag stången i ett hårt grepp.

Väl nere på badet band jag fast vovven, satte Molly på en bänk och sedan körde jag och Ellie racet. Och hon var så jädrans duktig. Jösses vad hon cyklade. Kan lova att hönsmamman (som inte riktigt vågade lämna henne helt) fick springa som en galning för att vara redo att greppa stången utifall att hon skulle ramla. Vi körde egentligen bara en kort paus för fika och lite lek innan cyklingen fortsatte. Mot slutet kändes det så stabilt att jag t o m klarade att stå still och bara titta. Var så härligt att se lyckan hos Ellie när hon trampade på. Visst, svängarna, inbromsningarna och starten behöver finjusteras men nu har hon ju fått smak för det här – nu kommer hon ju vilja fortsätta cykla. Att vi dessutom har tänkt köpa Thea en ny cykel i födelsedagspresent nu i mars känns ju perfekt. Då kommer Ellie få ta över Theas, otroligt fina bike, lagom tills cyklingen flyter bra.

Eftersom tjejerna och jag kommer vara hemma hela dagen idag och Ellie, jag och Molly även imorgon, måste vi ha ngt att roa oss med. I eftermiddag blir det att fixa inbjudningarna till Theas kalas och imorgon ska vi nog måla lite canvas. Mamma lovade att hon nog skulle åka in till Mjölby och köpa oss ett par dukar så förhoppningsvis kommer vi att måla konst imorgon. Ngt som jag har tänkt på i evigheter men inte har tagit tag i. Jag vill sätta upp, antingen en stor canvas eller 3 mindre, på väggen här nere med barnens konst på. Tänk vad fint!

Nej nu ska de stora få lite glass. Molly slocknade i vagnen förut när vi var ute och cyklade. Klippt slut min lilla tjej efter både en intensiv natt och kräkningarna imorse.

Ha det så gott!
Puss

Skriv ett svar