Add Comment Register

Glamouröst liv med kräkfläckar

måndag 26 september 2011 kl 14:41

mamastund

Jag sitter just nu med en kopp te, en bit choklad och en Mamatidning och drömmer mig bort. Flickorna är nu bänkade framför TV:n en stund och jag ska ropa hit dom när teet är uppdrucket för lite pyssel men just nu är det bara min stund på dagen. Att sitta och bläddra i en tidning som innehåller lite mode och skönhet är lyx för mig som de senaste 6 åren har fokuserat nästan enbart på barn och inredning. Att läsa och inspireras och drömma sig bort till ett glamouröst liv med enbart snygga kläder, perfekt smink (utan finnar) och vackert hår är nästan exotiskt. Blir så sugen på att bränna alla mina pengar på bra smink, vackra kläder och frisörbesök men blir som tur är lite realistisk när jag ser mig omkring och möts av ett stort smile från Molly som sitter här bredvid i matstolen. Såklart är det fortfarande lite roligare att prioritera barnen. Är så mysigt att köpa nya fina kläder åt dem och även om jag själv kan få ett par byxor för samma pris som Theas så prioriterar jag ändå hellre hennes byxor. För tillfället är inte jag huvudpersonen i mitt liv, det är mina tjejer och det märks när vi ska åka bort på kalas, fest eller dylikt. Oftast fixar jag dem före mig vilket mer än ofta innebär att jag bara hinner borsta håret istället för att styla det som jag egentligen önskat. Sätter jag sedan på mig en fin tröja har den många gånger kräkfläckar på axeln innan kvällen är slut och jag glömmer alltid att packa med mig någon extra tröja utifall att Molly skulle kräkas mer än vanligt. Däremot minns jag att ta med mig ett ombyte till Molly. Ibland skyller jag på att det är pengarna som sätter stopp för att jag ska få känna mig lite fin men det är ju egentligen en lögn. För även med små medel skulle jag kunna piffa upp det jag redan har. Det är orken och lusten som sätter käppar i hjulet för det.

Det finns ingen bakomliggande tanke med det här inlägget att jag ska börja ett nytt glamouröst liv (det har jag redan försökt så många ggr) utan jag ville bara reflektera lite över hur det är att vara en bekväm småbarnsmamma.

Hörs senare!

Skriv ett svar