Add Comment Register

Inte riktigt som det var tänkt

torsdag 5 december 2013 kl 20:49

Theas skrivbord

Theas nya skrivbord som vi själva har ”snickrat”. Bordet består egentligen av en 4.20 meters planka med måtten 22*120 som vi sågat  4 lika långa plankor. Därefter har vi monterat ihop plankorna och skruvat dit 4 ben som vi för vääääldigt länge sedan köpt på IKEA. Benen målade jag 2 ggr med en metall och träfärg och plankorna har jag betsat med betsfärgen Silver och sedan lackat en gång med panellack. Hur enkelt som helst och vi är väldigt nöjda med både utseende och funktion. Skrivbordet blev lagom stort och kostade oss bara 100:- eftersom både ben, benfärg och lack fanns sedan innan.

Nä jag fick vara hemma idag också. Molly var inte alls sig själv imorse. Hon var otroligt trött och helt enkelt inte sig lik och jag som var helt inställd på att jobba fick ändra mina planer. Det blev inget med det samtal jag tänkt och istället har jag suttit i TV-soffan med mitt lilla hjärta och även småstädat lite. Det retliga med allt det här var att Molly piggade på sig under dagen och tröttheten var plötsligt som bortblåst. Men imorse, när hon var som mest trött, så kändes det inte rätt. Jag kunde bara inte gå med henne till dagis. Jag är just nu livrädd att det ska blossa upp vattkoppor på tjejerna. För vår del skulle det inte vara en katastrof. Hellre vattkoppor nu än senare, men man vill ju inte riskera att smitta andra. När Molly var sådär trött trodde jag faktiskt att det var vattkoppor eller liknande på G. Dessutom har hon varit orolig och ledsen inatt vilket inte heller är likt henne.

Trots att jag inte har jobbat idag har jag iallafall kunnat skrapa ihop några extra kronor. Jag fick sålt på Theas dockskåp (jippi) och dessutom ett gammalt fönster. Dockskåpet var dessvärre en förlustaffär men det fick bli så. Att köpa nya saker och sedan sälja dem ger ju väldigt sällan en vinst och i det här fallet fick jag 50% mindre för skåpet med möbler än vad jag gav för några år sedan. Inte så jätteskoj men det kändes bättre att sälja det än att ställa upp det på vinden. Skåpet var fint men inte unikt på något sätt och den dagen barnbarnen kommer så fixar jag ett nytt åt dem, ett som t o m var finare. Pengarna från skåpet kommer iallafall att gå till Theas framtida TV-inköp och hon var nöjd. Det är huvudsaken. Att rensa och sälja är fasen härligt. Det skapar mersmak och jag som egentligen har separationsångest från mina saker har lyckats göra mig av med en hel del trots allt.

En nackdel med mitt säljande är att jag har startat upp mitt Facebookkonto igen. Jag är med på flera säljsidor där och jag upplever faktiskt att det är lättare att sälja vissa saker där än via Blocket. Men dessvärre håller jag ju inte enbart koll på mina annonser. Nä, nu är jag ju åter igen beroende av att läsa i nyhetsflödet. Tänker dock avaktivera mitt konto  under helgen. Jag tycker inte om mig själv när jag blir så här ”besatt” av något.

Kram Kram

Skriv ett svar