Add Comment Register

Kärleken och några tips…

onsdag 12 september 2012 kl 20:33

Ja efter snart 10 år tillsammans med min Gutt måste jag ändå säga att jag har lärt mig en hel del om kärlek. Jag tror nog att Gutten vet att jag älskar honom otroligt mkt och även om jag ibland visar det på mitt egna sätt så har han lärt sig att förstå de små gesterna. Dock har den senaste månaden gett mig flera AHA-upplevelser som jag verkligen tar åt mig av. Dels är det detta med renovering – fasen vad det tär på förhållandet. Inte så att jag är orolig för oss men det är definitivt ingen boostare för kärleken. Vår renovering av källaren tog slut på oss där ett tag. Vi blev båda irriterade, var trötta och sura och tyvärr gick det ut över varandra. Istället för att backa lite, ta ledigt från källaren och istället ägna oss åt varandra och familjen fortsatte vi slita med källaren – not so cleeeever. Jag och Gutten, som väldigt sällan bråkar på riktigt, har faktiskt haft 2 större gräl den senaste månaden – ett tydligt tecken på att ngt är fel. Dock har vi pratat ut om orsaken och idag känns vårt förhållande starkare än på mkt länge. Vi vet vart vi har varandra och nu har vi även tillåtit oss att ta lite ledigt från källaren vilket gett oss den energi som vi så väl behövde. Så tips nummer 1: Var försiktiga vid renovering, glöm inte bort varandra och ta ledigt om det blir för mkt.

Sen har jag insett att jag varit jävligt taskig mot Gutten ibland. Har nämligen flera gånger sagt saker som ”Usch vad dum i huvudet du är” när jag blivit irriterad på honom – såååå fel! Jag har ingen rätt att säga så och tyvärr har Gutten aldrig påpekat eller uppmärksammat mig på hur dumt det låter. Nä, det tog istället 10 år att inse vilken dum ovana jag har. Så tips nummer 2: Tänk på vilket språk ni använder till varandra. Visst man kan bli jävligt sur ibland men svälj de fula orden och förklara istället hur du känner och varför.

Nummer 3, glöm inte bort att pussas och kramas! Det har nämligen alltid varit min svaga punkt. Jag glömmer bort hur mycket en puss kan betyda, hur det kan ändra en dålig stämning eller hur mycket mysigare det faktiskt blir. Nu jobbar jag på att ta fler initiativ till kramar och pussar men det är inte så lätt att lära gamla hundar att sitta;)

Sådär, här fick ni några tips från coachen. Hoppas att ngt av dem kan vara till hjälp.

Puss!

Skriv ett svar