Add Comment Register

Lite fuskigt…

tisdag 14 augusti 2012 kl 21:36

diskhållare

Är lite kär i min enda (hör och häpna) inredningspryl från vår resa till Stockholmsresa. Blev denna ”korg” som vi använder till våra disksaker

Programmet Bygglov är precis slut och som vanligt blev slutresultatet helt underbart. Mija är verkligen den enda TV inredaren som jag skulle släppa in i vårt hus. Hon har en helt fantastisk smak och så bra idéer. Jag blir alltid lite pyssel- och shoppingsugen efter det programmet=)

Det jag också slås av när jag tittar på såna här inredningsprogram är hur ”fuskigt” det faktiskt är. Missförstå mig inte nu, självklart unnar jag deltagaren all hjälp de får men tänk om jag och Gutten (eller alla andra hemmafixare) fått den chansen. Så mkt tid, energi, irritation och pengar som sparats då. För som Gutten och jag har slitit med vårt hus och jäklar vad det kostat. Vi har gjort ALLT själva, det första året fick vi lite hjälp från föräldrar och av Guttens storebror, men 90% har vi renoverat tillsammans bara Gutten och jag. Dessutom är ju jag en inredningsnörd så vissa rum har ju dessutom ändrats sen första renoveringen=) Eftersom vi fick vårt första barn redan 6 månader efter inflyttningen har vi haft barn under i stort sett hela processen (vi hann 2 rum innan Thea ”ploppade” ut – dessa är idag ommålade/tapetserade ytterligare en gång). Vi har mycket sällan bett om barnvakt utan istället hållit på kvällar och nätter. När vi flyttade in i huset pratade jag om en 10 års process. För även om jag är grymt otålig insåg jag tidigt att vi inte skulle hinna eller ha råd med allt vi ville de första åren. Och så har det verkligen varit! Vi ska förhoppningsvis göra fasaden i höst eller i vår, därefter väntar altanerna och senare, när vi har sparat ett tag kommer dränering och någon gång i framtiden – bergvärme. I de inredningsprogram man ser suckar människor över att projekt har dröjt ett par år men då undrar jag om de fattar vad de gav sig in i när de köpte hus. Köper man ett äldre hus finns det ju hur mkt som helst att göra och ska man sedan kombinera det med jobb och familj är det ju klart att allt inte hinns med första året  – tålamod gott folk;)

Nä, jag vet att jag låter självgod men ibland behöver jag ge mig och Gutten en klapp på axeln (och alla andra hemmafixare med för den delen). Vi som renoverar våra hus själva är faktiskt duktiga=)

Kram på er!

Skriv ett svar