Add Comment Register

Lite gott och blandat

måndag 21 januari 2013 kl 20:09

Den här annonsen satte min älskling in i Östgötatidningen

Ja den här dagen har verkligen varit blandad. Starten var väl inte den bästa. Att vara vaken halva natten är egentligen ingen bra uppladdning inför en ny vecka men Molly var verkligen inte på humör i natt. Lillan har världens separationsångest vilket innebär att hon vaknat på nätterna nu under en veckas tid. För vår del har det medfört störd sömn och att vi fått stå halva nätterna vid hennes säng. När hon väl somnat så vaknar hon när vi går ut eftersom vårt jäkla golv knarrar helt otroligt. Inatt var dock kulmen på det hela. Hon vaknade mitt i natten och sen hade vi inte en chans. Vi båda var vakna i flera timmar och det kändes verkligen hopplöst! Det funkar inte att ha det såhär. Så inatt blir det att försöka ändra hennes nya rutiner.

Trots den jobbiga natten flöt morgonbestyren på bra och jag var i tid till dagis. Höll tummarna för att Molly skulle ha ändrat inställning men redan i kapprummet kände jag hur spänd hon blev. Jag avskyr att lämna min älskling som fortfarande gråter när jag ska åka. Finns det ngt hemskare än att lämna ifrån sig sitt barn som desperat skriker efter ”mamma”????? Nä, det gör det inte! Man känner sig så hemsk och vill bara ta ungen, slänga sig i bilen och åka hem igen. Men istället sväljer man klumpen i halsen, sätter på sig stövlarna, slår igen dörren och sätter sig i bilen. Åker till jobbet och ringer sedan till förskolan efter 10 minuter för att kolla att hjärtat slutat gråta.

Tiden på jobbet har gått fort som vanligt. Har varit lite seg men jobbet är kul så då känns det ju bara roligt att vara där. Däremot var det inte lika roligt att hämta Thea idag. Som vanligt snabbade jag mig eftersom jag hela tiden känner pressen att hämta tjejerna så tidigt jag bara kan. Hann dock bara sticka in huvudet på fritids innan Theas tjat startade. Hon hade pratat med sin kompis om att de skulle åka skridskor när jag hämtat henne och jag var inte direkt upplagd för den diskussionen. Lillan som just nu är i lilla tonåren bröt ihop fullständigt när jag röt till åt henne och sedan var cirkusen igång. Man kan verkligen bli trött för mindre. Hela vägen från skolan pågick diskussionen. Tydligen tyckte jag inte om henne, jag lyssnade inte, hon skulle rymma. Ja ni vet hur det kan låta. Hon satt kvar i bilen när jag hämtade småtjejerna och när jag sen kom ut igen fortsatte diskussionen. Väl hemma orkade jag inte mer – då blev jag arg vilket ledde till att Thea bröt ihop ännu mer. Så onödigt! Har ju lärt mig att Thea egentligen behöver en stor kram så när jag klätt av Molly gick jag in och kramade min stora-lilla tjej. Det är verkligen känslostormar i de här små kropparna. Thea blir alltid extremt mammig när hon fått utbrott och det märks att hon inte kan styra det hela. Så vi satt där på golvet och kramades en bra stund och även Ellie och Molly anslöt sig till vår mysstund.

Resten av kvällen har funkat bra. Har blivit lite tröstätning – jag har tryckt i mig både godis och digestivekex men det får vara så idag. Tycker lite synd om mig själv på grund av natten och imorgon tar jag nya tag. Då ska jag träna och därmed brukar jag äta bättre.

Nu ska jag fixa iordning mig och gå upp och sova.

Kram

Skriv ett svar