Add Comment Register

Måste bli mer försiktig

torsdag 11 augusti 2011 kl 10:03

Tyger stoff och stilNyss, när jag skulle logga in på min mail fastnade ögonen vid en av de nyhetsrubriker som brukar finnas när man loggar in på yahoo. Rubriken handlade om USA krisen och hur den kommer att påverka Sverige. Ville egentligen inte läsa – blir bara orolig, men kunde ändå inte låta bli. I den korta artikeln skrev journalisten att Sverige kommer att påverkas, och då främst företag som är beroende av export. Usch, det kändes jobbigt att läsa. Gutten blev arbetslös vid krisen 2009 efter att ha jobbat på samma företag sedan 8 år. Vi trodde aldrig att han skulle drabbas och blev helt chockade när han plötsligt skulle bli utan jobb. Själv saknade jag jobb för tillfället. Jobbade endast timmar samtidigt som jag var föräldraledig med vår Ellie. Tur var att jag blev lovad att få börja jobba 50%, dock inte fast. Gutten var arbetslös fram tills förra hösten då han fick ett nytt jobb. Efter några månader, i november, fick han tillbaka sitt gamla jobb där han arbetar idag. Tyvärr är det företaget beroende av att kunna exportera sina produkter och därav min oro. Tänk om de drabbas igen, tänk om Gutten blir arbetslös än en gång :-( Den här gången ville jag ju njuta av min mammaledighet utan att behöva känna oro för pengar och framtiden. Dock var det lite bra att jag läste rubriken. Insåg att jag måste tänka igenom våra ekonomiska val i framtiden. Vi har nämligen blivit sugna på att fixa vår fasad som håller på att bli riktigt skruttig. Då det är puts måste vi anlita hjälp för detta vilket inte blir billigt. Ska ta lite offerter men kommer tänka igenom detta noggrant innan vi bestämmer oss för att genomföra det. Kanske vi väntar tills nästa vår eller ngt för att se vart krisen för oss.

Nej det var några deppiga tankar. Nu väntar bäddning av sängarna på övervåningen.

Kram

Skriv ett svar