Add Comment Register

Plastikoperationer, för eller emot??

söndag 29 januari 2012 kl 12:52

Mollyojag

Ja vad tycker ni egentligen om plastikoperationer?? Är det fel att operera sitt yttre. Kan man försvara inför barnen att man ändrar sitt yttre och hur blir deras syn på självkänsla??

Jag är för operationer så länge man gör dem för sin egen skull… Mmmm det där kan ju vara lite godtyckligt men som mig t ex. Min Gutt är helt underbar och faktiskt generös med komplimanger. Jag har inget intresse what so ever att hitta ngn annan än honom så egentligen borde jag ju vara skitnöjd. Trots det finns det vissa bitar som alltid kommer vara jobbiga för mig och som tyvärr bara blivit mer påtagliga ju äldre jag blivit och ju fler barn jag fått. En sådan sak är min näsa. Den har jag aldrig tyckt om men förr funkade det, jag brydde mig inte nämnvärt, sminkade mig lite och kände mig sedan bättre till mods. Numera så känns det som att den dominerar hela mitt utseende. Man ändras ju med åren, jag har definitivt blivit mer sliten under småbarnsåren och nu upplever jag att den sabbar allt. Åhh, jag vill ändra den. Hur vet jag inte, kanske skulle det räcka med att ändra nästippen lite men det ska ju passa med övriga ansiktet. Gutten tycker att jag är skitlöjlig men helt ärligt, jag vill faktiskt konsultera en plastikkirurg och se vad han anser om det och vad man skulle kunna tänkas göra åt det. Tyvärr är ju inte en eventuell operation gratis plus att jag blir lite kluven. En näsoperation kan ju ändra mitt utseende ganska radikalt och egentligen vill jag inte att mina flickor ska se att jag har förändrat ngt. Jag vill inte att de ska växa upp och tro att man inte duger som man är.

Förutom näsan så skulle jag även lätt kunna tänka mig en bröstförstoring. Förr hade jag små men fasta, men nu, efter 3 barn, så finns verkligen INGENTING. Jag känner mig inte kvinnlig för fem öre och helt ärligt, bröstoperationer är ju så vanligt idag att det inte ens är ngn idé att hymla med det. Förr snackades det en massa skit om dem som valde att operera sig men idag gör ju vanliga Svenssons operationer. Nej jag skulle lätt kunna lägga mig under kniven om jag hade råd till det. Det finns säkert en hel del åsikter för och emot. Vad tycker ni??

En kommentarKommentera »

  1. Anna-Lena

    Ja du, så svårt! Jag tycker att du ser underbart fin ut som du är! Men jag förstår dig också. Frågan är om det inte är lätt hänt att man börjar irritera sig på något annat efter första operationen, och sedan är man kanske i gång och slutar som Cher eller Michael. Men om det bara är en sak som man alltid haft komplex över kanske det kan vara värt att testa en operation. Det blir ju allt vanligare och vanligare och om man tänker på hur länge man ska leva är det egentligen en investering, eller hur? Det blir ju inte många kronor utslaget per dag. Själv skulle jag vilja ha en bystförminskning, när jag var yngre för det estetiska, idag för att det är tungt och jobbigt. Jag har egentligen rätt till det via landstinget men måste tappa vikt först så jag kämpar. Vi får se hur det blir med allt. Det viktigaste är ändå att man mår bra och gör det som man känner för tycker jag. Jag har en vän som opererat sin näsa och hon blev jättefin och är nöjd!

    Kramar till dig♥

Skriv ett svar