Add Comment Register

Pysselförmiddag

tisdag 19 november 2013 kl 10:22

dockhus2

Följetong dockhus

Det blev sjukstuga ännu en dag här hemma. Skillnaden mot igår är bara att jag har två tjejer hemma istället för en. Thea är fortfarande alldeles för förkyld för att gå till skolan och Molly är också snorig + att hon har lite slemhosta. Så de fick bli hemma. Ellie fick välja själv om hon ville gå till förskolan och eftersom hon älskar sitt dagis så ville hon såklart gå dit. Dessutom har de 5 årsgrupp idag och det förstår jag om hon inte vill missa.

Så nu sitter Molly och Thea med penslarna i högsta hugg och målar vid vårt pysselbord. Jag har bänkat mig i schäslongen och njuter av att kunna koppla av en liten stund samtidigt som jag ändå har uppsikt över vår lilla terrorist. Kan verkligen rekommendera alla som har ett utrymme som är ”över” att inreda det som pysselrum till barnen. I vårt pysselrum finns det allt möjligt pyssel som barnen kan roa sig med och jag försöker att förvara pysslet på ett fint sätt så att det inte stör mig även om det står framme. Bordet är ett alldeles för dyrt loppisfynd som nu funkar utmärkt som ”underlägg” när tjejerna målar. För vem bryr sig om det blir lite kladd på bordsskivan. Oerhört skönt att inte hela tiden vara nervös att barnen ska kladda utanför. Att vi dessutom fick tag i en schäslong på blocket är ju pricken över i. Då kan vi sitta i samma rum och umgås med barnen men ändå ha det lite bekvämt. Skulle bara önska att jag fick tillfälle att ligga i denna schäslong lite oftare och helst med en tidning eller en bok.

Men idag är det inte bara Thea och Molly som ska pyssla. Snart ska vi baka chokladbollar och därefter ska jag klippa, vika och klistra ihop en jättevacker stjärna som Caroline har tipsat mig om. Finns tid ska vi även tillverka lite fågelholkar idag. Har sparat en massa mjölkpaket som ska användas till det.

Nej nu ska vi gå och baka lite.

Puss och kram

Skriv ett svar