Add Comment Register

Ta hand om sig själv

torsdag 1 september 2011 kl 13:24

Jag inser att många av mina inlägg handlar om utseende men det är en sådan period jag är inne i just nu. I flera års tid har jag varit inne i en inredningsperiod där jag lagt alla pengar, all energi och all fokus på möbler och detaljer till vårt hem. Jag är faktiskt lite trött på det. Visst jag är fortfarande löjligt inredningsintresserad men jag vill även må bra med mig själv. Jag vill nå min målvikt (55 kg), jag vill se fräsch ut och jag vill klä mig snyggt. Än har jag en bra bit att gå, ser nog mest ut som en sliten 3-barnsmamma men jag har iaf ett mål och jag ska jobba mot det. Mina medel för att komma dit är följande:

  • fortsätta träna
  • fortsätta äta vettigt, dvs utesluta sötsaker men äta traditionell hederlig mat
  • börja använda BUS till vardags (det piggar ju upp). Tips på ngn bra? Använder ju Åhléns egen och tycker om den men ngn kanske vet en ännu bättre?
  • börja sminka mig vardagar
  • fixa håret, ska börja med att färga det snarast
  • klä mig i lite bättre kläder. Underlättar om man går ner lite i vikt så att man kan ha alla sina gamla kläder
  • lära mig att gå i säng tidigare så att jag faktiskt är hyfsat utvilad = mindre svärta under ögonen
  • ha lite ”spa” en gång i veckan då jag fixar fötter, skrubbar kroppen och peelar ansiktet. Ska då även passa på att använda ansiktsmask
  • försöka hitta ngt bra kosttillskott som hjälper mot sköra naglar och håret. Blir bara naglarna lite hårdare och längre så vill jag även börja måla dem.

Finns definitivt mer att jobba med/mot men detta känns som överkomliga mål som inte heller kostar multum. Önskar mig själv lycka till med detta :-)

Promenaden med Ida blev förresten 7.5 km lång och när jag kom hem väntade nybakt bröd. Gutten och jag har skrotat hela förmiddagen och ska nu äta. Svärmor hämtar på dagis idag så efter lunchen blir det en sväng ner till centrum – mysigt. Gutten och jag behöver tid tillsammans utan en massa måsten. Vi har snart varit tillsammans i 9 år och då måste man ibland påminna sig om att ta hand om varandra och bry sig lite extra.

Ha det bäst!

Skriv ett svar