Add Comment Register

Vem kommer jag att vara nu?

fredag 6 december 2013 kl 07:53

Forts theas rum

Fortsättning Theas skrivbord. Lampfoten är inhandlad på Ullared och skärmen har jag vikt av papper från Lillatussilago.se.

Det här kanske ni som hittar hit redan har förstått men jag är en inredningsnörd. Jag verkligen älskar inredning och har nog haft det intresset sedan barnsben. Jag minns att jag tidigt krävde att själv få dammtorka mitt rum enbart för att min mamma inte skulle flytta runt på mina älskade saker och tidigt var jag en samlare av dekorationer och porslinsprylar. Jag har aldrig varit den minimalistiska typen utan har en tendens att fylla varje liten yta med saker, Att utbudet av vackra ting är oändligt har ju också inneburit att det alltid finns ett behov av nya vackra detaljer. Ni kan ju tänka er när vi flyttade till vårt hus för 8 år sedan. Att fylla 180 kvm boendeyta och även lite av källaren med inredning var ju såklart ett härligt men också stressande uppdrag. Gud vad jag sprang i inredningsbutiker, på loppisar och raggade möbler på Blocket under de första 6 åren. Varje krona som blev över las på inredning och jag fattar inte att Gutten har haft det tålamod han har haft med mig. Vi hade ju aldrig något överflöd av pengar heller. De första åren i huset varvades ju av föräldraledighet och studier och vi har egentligen bara haft två jobb under drygt 1 ½ år av dessa 8. Övriga år har vi antingen varit föräldralediga eller så har jag studerat. Men konstigt nog har vi trots det kunnat fylla vårt hem med inredning.

Det senaste året har inköpen av inredning dock minskat drastiskt. Tiden räcker inte till för att shoppa, varken i fysiska butiker eller på nätet och så länge jag inte blir frestad så klarar jag att stå emot nya inköp. Enda gången det blir riktigt jobbigt är egentligen när jag träffar Caroline hemma hos henne och ser alla nyheter som hon har fått in till sin butik (som ni hittar här förresten =)). Då kan jag nästan få ångest över allt jag skulle vilja köpa. Hon får in de mest fantastiska ting.

Förutom att tiden saknas till att shoppa inredning så börjar (dessvärre) allt falla på plats. Jag trivs i vårt hem, har ingen lust att möblera om konstant och vi har verkligen inte plats för mer saker. Ska något mer in så måste något annat försvinna. Det märktes definitivt när vi gjorde i ordning i Theas rum. Jag har ju tidigare haft mer platser att placera alla pryttlar på och nu när vi gjorde om valde vi att ta bort hyllor och sådant. Det innebar ju dock att det inte längre fanns så mycket plats för mig att ställa saker på och jag fick svårt att hitta platser för sakerna även i resten av huset. Då insåg jag att en epok förmodligen är förbi. Jag kan inte längre handla saker spontant utan handlar jag något så måste jag ha en tanke för vart det ska stå. Det känns faktiskt lite vemodigt men skönt på samma gång. Jag är egentligen klar med vårt hem. Eller så klar en inredningsnörd kan bli =) Framöver kommer jag dock att försöka göra förändringar genom att skifta textilier för det har jag inte kunnat unna mig tidigare. Jag kommer att unna oss vackra kuddar och fina gardiner ibland för att åstadkomma lite förändringar men det behöver ju inte handla om några stora summor. Det kommer säkert att bli lite shopping av pysselmaterial också eftersom både jag och barnen tycker att det är skoj men för övrigt kommer nog hemmet att få stå ganska oförändrat. Jag har fått ro, det finns inga större saker jag vill förändra och jag kommer inte att göra om bara för att. Herregud, jag börjar bli klar med vårt hem. Det trodde jag aldrig att jag skulle bli. Vissa inköp kommer det säkert att bli men inte lika hysteriskt som tidigare och inte bara för att jag måste ha en viss sak. Ska det in något nytt så måste jag såsom tidigare nämnts ha en plan för vart det ska stå.

Nä gud vilket tjatigt inlägg. Men ville bara skriva ner de här tankarna i bloggen. Har ju ingen dagbok men eftersom det här kändes som en viktig insikt så vill jag ha det på pränt så att jag kan gå tillbaka och se när den drabbade mig.

Ha en härlig dag!

Kram

Skriv ett svar