Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Är det stökigt hos barnfamiljer?

2013-12-28 @ 14:01

Har känt mig som en gammal trasa i ett par dagar. Mest sovit och legat på soffan. Det sägs att man inte kan sova ikapp men jag är tveksam, för det känns som om kroppen behövt ta igen sig. Höstens alla sjukdomar och en stressig jul. Någon gång slår det tillbaka eller hur? Jag är glad att det gör det nu medans vi är lediga.

Har haft på mig pyjamas i några dagar nu och vägrar något annat för tillfället. Så skönt! Men gud så eländig jag ser ut utan smink. Skulle kunna skrämma vem som helst med det här nyllet.

jag7

Har alltid haft stora komplex för mitt blekansikte. De enda som uppskattar bleka ansikten verkar vara makeup artister som jublar när de ser mina tillsynes ljusa färger. Har aldrig förstått varför? Det måste väl vara den stora förändringen som blir efter antar jag. Att gå så här till ica har aldrig vara ett alternativ. Nu när jag blivit äldre, för jag är helt säker på att det är åldersrelaterat kan jag faktiskt vistas utanför hemmet utan smink ibland.

Jag är så glad att mina tjejer verkar ha fått mörkare drag än mig. Även om inte skulle få samma larviga komplex som sin mamma så tycker jag det är vackert med mörkare drag.

Känner mig ändå lite piggare med lite mascara 😉

jag8

Idag hade jag tänkt att pyssla lite med barnen efter ett lite städtag på övervåningen. Gaah jag fattar inte hur det kan blir så rörigt varenda dag. Sliter mitt hår och försöker lära barnen att man plockar undan det ena innan man börjar leka med andra. Vem lurar jag, roligast är ju att bara röja runt. Någon undrade hur jag kan få ha saker ifred på vardagsrumsbordet? Blommor och ljuslyktor och annat. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte hänt en olycka, men det har hänt väldigt sällan. Jag säger ifrån. ”Inte röra den, ajabaja, då blir mamma ledsen” osv. Det blir väl lite vad man vänjer dom vid. Sen skulle jag väl kanske inte ställa en vas från svensk tenn för flera tusen på ett ställe som jag vet kan vara väldigt utsatt. Man behöver ju inte chansa i onödan. Numera har jag också blivit väldigt noga med att barnen får leka på övervåningen och helst på sina rum. Och om de måste leka här nere så måste dom lova att plocka med sig leksakerna upp igen.

Man behöver leva i en enda röra bara för att man har många barn. Tror det är en förutfattad mening. Det behöver inte vara så svårt att hålla ordning. Ta disken, bädda sängen, plocka upp leksakerna efter lek. Gör man det inte direkt så är väl inte det hela världen men man behöver ju inte låta det gå en vecka liksom.

Nu blir ett varv med dammsugaren :-)15 kommentarer på inlägget “Är det stökigt hos barnfamiljer?”

 • Ida

  Jag håller med, jag skulle aldrig gå ut utan smink då jag är väldigt ljus i hyn och bara ser blek ut om jag är osminkad. Det kanske är ytligt men jag tycker att det är jätteviktigt att känna sig nöjd med sitt utseende. Oftast ser man ju piggare ut med lite smink, behöver ju inte vara så mycket men lite lagom.

  2013-12-28 kl 2:38 e m
 • Mormor

  Hej jag håller med dig , barn måste få leka och busa runt ,

  2013-12-28 kl 5:00 e m
 • Peking

  Visst ser man piggare ut med lite mascara!

  2013-12-28 kl 5:49 e m
 • ina

  Bra Madde du är en snygging!! Med eller utan smink. Ja du barn måste få leva ut.♥Kram

  2013-12-28 kl 8:09 e m
 • Maria

  Utseendefixerad som få, synd att du för över det på barnen

  2013-12-29 kl 10:10 f m
 • Rebecca

  Maria: Madde för väl inte alls över det på barnen? Jag har fått den uppfattningen både från programmet och härifrån bloggen att hennes barn går i egna spår när det gäller utseende, kläder och tankar.
  Fattar inte ens hur du kan skriva sådär när du inte vet hur det är egentligen. Inte för att jag heller vet men har du sett att hon bestämmer och styr över barnens klädval?
  Självklart är det hon som köper kläderna åt dom små men hon köper ju sånt som hon tycker är snyggt och som passar hennes barn.
  Sen tvingar inte hon på små-tjejerna smink heller, så fattar inte vad du stör dig på? Jag har sett en gång när Engla-Freja hade smink och det va när hon skulle på disco, men självklart får man göra sig extra fin när det är speciella tillfällen sådär.
  Tror inte hon sminkar barnen under en vanlig vardag för att dom är bleka och ljusa!
  Tänk innan du skriver och sluta vara här inne om du har problem med något som hör till andras liv!

  2013-12-29 kl 10:39 f m
 • Rebecca

  Nu tycker inte jag att dina barn är bleka Madde, men skrev så för att du skrev om bleka ansikten i inlägget så visste inte hur jag skulle omformulera mig!:)

  Jag beundrar din familj och jag ser mig aldrig mätt på dina bilder! Du har så otroligt fina barn, som du ska vara mer än stolt över!! :)

  2013-12-29 kl 10:45 f m
 • lovisa

  Jasså Maria denna gång?!! Hahaha!Avunden slår till igen;-( var är din alias?? Sicket päron du är Maria/Ida !!

  2013-12-29 kl 2:32 e m
 • Anna

  Svenskar är ju lite halvlöjliga att man vill vara brun och fin. Men i Asien är det tvärt om. Där är det ju vitare man är ju finare är man.

  2013-12-30 kl 2:37 f m
 • Ida L

  Ni har aldrig funderat över att ignorera sådant ni inte gillar?

  2013-12-30 kl 9:36 f m
 • C

  Brukar läsa din blogg då och då, även kommentarerna under dina inlägg och jag måste säga. Så elaka människor det finns klanka ned på Madelene jämt och ständigt. Bara för man har många barn innebär det väl inte att man ska skita i allt och hur man ser ut. När jag fick mitt barn så sa de till mig att det värsta du kommer tycka är att gå i mjukiskläder…..jag kan säga att jag gick i mjukis första veckan sedan har jag både sminkat mig och plattat håret, inte lider mitt barn ont av det och jag gör det för min skull. Bara för att man är mamma och en fantastiskt sådan behöver inte innebära att man ska sluta vara sig själv, så länge barnen mår bra och får den tid de behöver. Ni som klagar över utseendefixering att gå i fett hår och mjukis innebär inte att man inte är utseendefixerad. Det innebär att man har dålig hygien så ta en dusch och läs ngn annans blogg så slipper ni störa er.

  2013-12-30 kl 3:13 e m
 • ina

  Bra skrivet c håller med !

  2013-12-31 kl 12:38 e m
 • Maria

  Rebecca- Om du inte tror att Maddes beteende påverkar hennes barn så tror du fel.
  Lovisa- Jag är inte samma person som Ida. Det finns kanske mer än en människa som törs ge kritik. Kan man inte ta att personer har olika åsikter ska man sluta blogga. Jag har oftast, men inte alltid, andra åsikter och värderingar än fru Ilmrud och jag kommenterar också det, vilket jag har rätt att göra.

  2014-01-03 kl 9:15 f m
 • Idis

  Gillar dig madde. Du verkar så äkta…..inge trams med ytlighet. Klart man känner sig piggare och snyggare med smink. Men du är fin neutral också.

  2014-01-05 kl 9:44 f m
 • Carl Johansson

  Men hallå, så där kan du väl inte sitta på bilderna. Jag (Karl) blir ju helt….. distraherad…..heh.

  2014-01-07 kl 3:41 e m

Kommentera