Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Barnets bästa!?

2011-02-26 @ 01:36

Skulle precis stänga av datorn och lägga mig, men så kikade jag in på Katrin Zytomierskas blogg. Blev kall i hela kroppen och tänkte, stackars barn! Och med det menar jag inte att jag tycker synd om lille Ringo, för han verkar ha det superbra. På varenda bild man ser den lille sötnosen så ler han så gott så man nästan tror att det är fel på ens egna barn. Mina barn är glada, men är dom sååå glada? Äsch va fan ni fattar vad jag menar.

Katrin skriver att hon börjat med AW – Anna Wahlgren metoden för att få sitt barn att sova på nätterna. Läs själva HÄR

Så vad tycker jag om AW-metoden? Kopierar ett inlägg jag gjorde för länge sedan :

Anna Wahlgren = Baby shaken syndrom

Hon är mamma till nio barn och har såå mycket erfarenhet. MEN allvarligt vad är det för fel på människan? Hennes metod kan jag tycka vara motsvarigheten till baby shaken syndrom. Hon säljer sina erfarenheter via böcker, media etc och hur fel är inte det? För er som inte vet vad Anna Wahlgren metoden är för något titta här.

Hur kan hon ens få sälja sitt skit???

Det ni just såg kallas för ”Buffning tillrättaläggande och solfjädern”. Titta gärna på resten av hennes metoder för att få en större inblick i vad det är hon egentligen håller på med. (varnar känsliga tittare)

Anna wahlgren förespråkar också att man ska lägga barn på magen. Och detta har ju varit omtalat. Ena studen ska de ligga på magen andra ska de ligga på rygg, vad ska man lyssna på? Jag väljer att lyssna på vetenskapen, och alla de bevis som följer dessa med. Och enligt Sveriges barnsjuksköterskor och barnläkare så ska man alltså INTE lägga barnen på magen, och även dessa protesterar emot Anna Wahlgrens råd, läs!

Såklart, mår barn bra av rutiner men det kommer väl med föräldrars sunda förnuft. Vad är rätt vad är fel spärren, den har vi alla med undantag, hmmmf.

Och har man som förälder svårt att hitta ett mönster som passar, och man tycker man verkligen provat allt så gör barnet en tjänst, TESTA INTE ANNA WAHLGREN METODEN. Jag skulle råda till att ta kontakt med närmsta bvc-sköterska för råd.

Till sist, en hälsning till Anna…

Jag hoppas verkligen att du blir tillbuffad i rumpan ordentligt så du förhoppningsvis vaknar och inser allvaret i vad du förespråkar. Otäcka människa!

Så skulle jag vilja tillägga att jag vet vad shaking-baby-syndrome är – när man skakar babyn så att huvudet forceras mycket.

Den ända åsikten jag kan dela med AW-metoden skulle väl vara att jag inte tycker att ett barn ska behöva skrika sig till sömn. Men det är det ända! Sen kan Anna ha skrivit hur mycket littratur som helst, jag väljer att natta mina barn genom kärlek och respekt! Och jag har SJU barn om det är värt att notera, det ska inte spela någon roll, oavsett antal barn så kan man ju hoppas på att något sunt jävla förnuft borde finnas!?

Men godnatt då!25 kommentarer på inlägget “Barnets bästa!?”

 • Cila

  Ogilla starkt! Det var det hemskaste!! Hur vågar man behandla sitt barn på detta vis!!!

  2011-02-26 kl 2:00 f m
 • Sanna

  Jag var inne på hennes hemsida och kollade förut, blev helt stum!!!! Helt ärligt så är väl alla sätt bättre än hennes? Jävla kvinna! Åhhhh vad irriterad jag blir! haha!

  2011-02-26 kl 6:58 f m
 • Melissa – Vincents Mamma&Gravid

  ursch ja klarade inte av att se klart allt stackars barn säger jag bara!!
  bebisen ser ju inte ut å tycka de är så speciellt skönt direkt..

  2011-02-26 kl 8:00 f m
 • Malin

  Men.. va otäckt! När hon liksom knäcker/vrider huvudet åt sidan. Känns som att man tittar på en barnmisshandel. Fy, fy och fy!!!! Finns det verkligen människor som använder sig av denna metod???? Men det är klart.. det är som med sekter. Dom följer sin ledare och gör som man blir tillsagd. Har inte förnuftet kvar att se hur fel det egentligen är.

  Kram till dig och din underbara familj!
  Malin

  2011-02-26 kl 8:45 f m
 • anne

  Jag kan inte så mycket om AW metodenmen de jag vet gillar jag INTE! Har bara ett barn men håller helt med dig om att man ska natta barnen med kärlek! Skrev ett liknande inlägg på min blogg häromdan: http://minbebis.com/blogg/anne/894/

  Ha det bra och ta hand om dig och din fina familj!
  Kram

  2011-02-26 kl 9:19 f m
 • Lillmonster

  En gång i tiden när jag var grön som mamma (men dock van från en massa småsyskon) så köpte jag AW’s Barnaboken.
  Jag läste och förundrades.
  Här var jag bara van vid mina syskon och hade fått mitt första barn. Jag satt och gapade över hur mycket dumheter hon skrev. Det som var totalt självklart för mig var tvärsemot vad AW ansåg att man skulle göra osv.

  Idag har jag 8 barn och alla har somnat i sina egna sängar. Visst har man fått testa sig fram med varje barn men jag har aldrig använt AW’s metoder.
  Alla 8 har alltid sovit i sina egna sängar. Jag har aldrig haft ett nattvandrande barn. Fråga mig inte hur jag lyckats med det för jag har ju inte följt AW’s råd om sömn. :)

  Sunt förnuft vinner i längden!

  Kram

  2011-02-26 kl 10:21 f m
 • anna

  usch fyfaan för människan. den där buffningen/ solfjädern är ju KAOS. barnet tyckte det var obehagligt och stönade kraftigt. lås in helvetet, en sån som hon ska inte vistas bland folk

  2011-02-26 kl 10:51 f m
 • anna

  måste tillägga… hon misshandlar fan sitt barn. vagningen är ju inte speciellt hälsosamt för barnets nacke, det fattar väl vem som helst! jävla kvinna

  2011-02-26 kl 10:55 f m
 • Henrik H

  Jävla konstiga metoder den dära damen hade…

  2011-02-26 kl 11:35 f m
 • Leah

  Ja gillar A W, och hennes metod har inget med att skaka sitt barn illa, som du vill påskina, inte det minsta. Att barn, de flesta sover mycket bättre på mage är ingen nyhet, de vet de flesta förädlrar, och det finns larm att köpa.

  Dock håller jag inte med henne när det gäller rökning och alkohol, som jag tycker INTE FÅR FÖREKOMMA I NÄRHETEN AV BARN.

  Sen delar jag hennes åsikt att små barn inte ska vara påd agis, utan tilslammans med minst en förälder i sitt eget hem.

  till något helt annat;

  Är alla barn dina biologiska?

  2011-02-26 kl 11:39 f m
 • bananskalet91

  Jag kollade en snabbis på en av hennes metoder. Satt bara och gapade, och tänkte – Vad gör hon ?!!
  Stackars lilla barn ! Näe, hennes metoder tänker jag då inte testa ! Nu lär jag nog gå runt och vara arg halva dgen på henne !
  Tänker inte kolla in de andra klippen, usch.

  2011-02-26 kl 11:44 f m
 • Nadja

  Hej! :) jag följer Familjen Annorlunda och numera även din blogg(y)
  Jag är Andreas Grankvists (Micke känner honom sen skolan och tiden i Ryd) svägerska. Haha ifall du ville veta.

  Läste om AW och metoden o tittade även på klippet, jag ska själv bli mamma i juni. Men herregud vad hårdhänt och hemskt det såg ut! Att trycka ut barnet på mage och vrida huvet åt höger jämt kan ju inte vara bra för nacken. Barnet stönade ju högljutt och barnet får ju inte luft till att skrika med den behandlingen, kanske är det därför h*n inte skriker… Hemska tant!

  2011-02-26 kl 1:04 e m
 • TrollMorsan

  Fy vad hemskt! Visste inte vad AW metiden var men när jag såg detta ville jag bara gråta för det lilla barnet!
  JAG nattar mina barn med kärlek och respekt! Trygghet och lugn. Man älskar ju sina barn inte ska man behöva göra dem illa på detta viset, med en sådan otäck metod! Håller med om att Anna är en otäck människa!!!!! (trots den lilla inblicken och kunskapen jag fick nu av hennes metoder).

  Kram från en 8-barns mamma

  2011-02-26 kl 1:12 e m
 • Rebecca

  Nej fy man blir gråtfärdig av att höra om sådant, denna människa borde inte ha rätt till att publicera sin skit !! Otäckt är det, barn gråter inte för att vara elaka !! ;(

  2011-02-26 kl 7:29 e m
 • Rebecca

  Leah:
  Min pojk avskyr att ligga eller sova på mage så det stämmer inte !

  2011-02-26 kl 7:32 e m
 • MammaMorran

  http://blogg.alltforforaldrar.se/mammamorran/2011/02/26/helt-dum-i-huvudet/#respond

  2011-02-26 kl 10:39 e m
 • Mikaela

  Kan det där ens vara lagligt? Hon är ju inte klok! Blev så illa berörd så stängde ner skiten. Fy får ont i hjärtat av att vet att små barn utsätts för det där :S Kan ingen ”buffa” vätt i henne? Va är det för fel på vanligt enkel kärlek? Usch jävla kvinna!

  2011-02-26 kl 11:23 e m
 • Michaela Lejonberg

  Herregud kollade in filmklippet, ungen ser vettskrämd ut! flicksstackarn! Hur sjutton kan man göra så mot ett spädbarn? Kan överhuvudtaget inte vara lagligt… att inte soc. gör nåt!

  2011-02-27 kl 12:26 f m
 • Leah

  Rebecca

  Det finns alltid undantag-när mina var små så hade de svårt att somna på rygg, så de fick somna på mage, och sedan vändas om.

  Jag har sett klippet förut och tycker inte bebisen ser rädd ut-då hade hon skrikit.

  2011-02-27 kl 8:27 f m
 • Jessika T

  Jag tycker AW är toppen!! När min son var 6 mån (är nu 8 mån) så vaknade han varje timme/halvtimme och var missnöjd ville inte ha tutten, ville inte sova bredvid oss eller i sin egna säng. Vårat BVC förespråkar 5 min metoden som jag själv tycker är värre. Vi gjorde AW-kuren på rygg och efter 2 nätter sov han hela natten och valde själv att sova på mage. Allt handlar om att göra barnet tryggt och att de aldrig ska känna sig övergivna. Man behöver ju inte buffa hårt på rumpan för att de ska tycka om det. Bara för att du själv har barn som sovit hela natten så finns det andra som behöver hjälp. Tycker annars att ni verkar vara en mysig familj!

  2011-02-27 kl 10:47 f m
 • c

  Läsvärd artikel:
  http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5246773.ab

  2011-02-27 kl 11:21 f m
 • M.

  Alltså..
  Ni som uppmuntrar till aw-metoden, tycker jag borde skämmas!
  Bara för att era barn inte somnat, så ger det inte er rätten att slå dem – Ja, som man kan läsa i länken som ”c” skickat, är det på gränsen till barnmisshandel..

  Skaffa inte barn om ni inte pallar med att de håller er uppe på nätterna?!

  2011-02-27 kl 2:20 e m
 • Emma

  Jag kan bara säga att jag fick nästan hålla för ögonen, det var hemskt att se. Barnen somnar väl av skräck och inte trygghet. Jobbar på en förskola där vi ska få 16 ettåringar att somna och jag skulle aldrig slå ett barn så där för de ska somna. De somnar eftersom vi går runt och ger dem massage och samtidigt spelas avslappnande musik i bakgrunden. Det tar oss ca 20 minuter att få alla att somna och då är vi två eller tre stycken vuxna..
  Dessutom väntar jag barn om en månad och inte kommer jag slå/buffra h*n heller.

  2011-02-28 kl 11:26 f m
 • Elin

  Usch! Mådde riktigt illa när jag såg klippet, stackars barn! :-(

  2011-03-01 kl 8:45 e m
 • anna

  Hej
  Läste just på katrin Z blogg och har även kollat in AW metoderna innan. Fick själv mitt första barn för några månader sedan och sedan han var 2 månader så har han sovit utan att äta på natten i 12 timmar i sträck och jag lägger honom utan skrik. Har ALDRIG behövt buffa honom i skjärten eller dylikt men han har alltid fått sova i sin egen säng…enda sedan han bara var några veckor. Tror det kan vara en bra lösning, att vara konsekvent och låta barnet sova i sin egen säng. Vi går inte heller runt och bär på honom hela tiden (för det orkar inte jag), utan har vant honom vid att ligga på sin matta eller sitta i sin babysitter…vilket han verkar gilla. Hoppas att detta håller i sig…som första gångs mamma vet man ju inte riktigt när man gör någonting ”rätt” eller bra…det får visa sig i efterhand. Skulle han bli gnällig så skulle jag aldrig testa en AW metod iaf. Bada varje dag..såg jag på schemat…gör man det? Jag fick lära mig på bvc att de inte skulle bada så ofta pga deras känsliga hud?! Här badar vi 2-3 ggr/ vecka. Skulle vara intressant att veta om AW alla barn använder sig av samma metoder som de blev uppväxta med 😛

  2011-03-02 kl 11:27 f m

Kommentera