Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Black and White!

2013-09-28 @ 22:02

Lördagkväll och jag sitter med en rosa panter i soffan. Barnen sover sedan länge, förutom Victor som har en polare som ska sova över hos oss i natt.

Victor och hans klass hade ordnat disco igår för låg och mellanstadiet och lillasyster Engla-Freja skulle såklart gå. De hade svart/vitt tema vilket jag tyckte var lite roligt. Prinsessan fick välja kläder själv och jag tyckte hon lyckades jätte bra med sin outfit. Till den speciella kvällen så fick hon ha på sig mascara och läppstift och det märktes att hon tyckte det var jätte roligt. ”Mamma jag känner mig lite som Hannah Montana, fast som mig själv alltså” Jo nog tyckte hon att det var en alldeles speciell kväll.

Det här med smink. En del av mina följare på instagram reagerade på att Engla-Freja hade smink. Nej för mig är det ingen big deal om hon vill ha det ibland. Det händer då och då om det är vid några speciella tillställningar eller om hon och bästa kompisen sminkar varandra när de leker. Jag tvingar henne aldrig utan det är om hon själv vill. Det händer att hon frågar ibland för att hon ser att jag använder det och jag svarar nej.

Discot blev lyckat och Engla-Freja längtar redan efter nästa…

image

Byxor och blus kommer ifrån Lindex, Pälsen och skorna kommer ifrån H&M

image

Tuva-Li växer så det knakar. Bara den senaste tiden så har hon börjat prata jätte mycket. ”Sitta där, lampa, vovven, blomma, puss, akta dig, nam nam, pappa, mamma, komma, aj”. Härom veckan lärde hon sig säga något som fick mig tårögd, Tuvis sa älskar dig! Förstår ni vad gulligt?

image

Jag fick ett samtal från us i Linköping i fredags också. Jag tycker hela den här grejen här sjukt jobbig. Svårt att förklara liksom, men innan man vet vad det är. Många tankar som hinner att passera. Jag tror inte man förstår förens man själv upplever det. Men på måndag så ska jag till punktionscentrum i Linköping. De ska plocka lite celler och analysera vad det kan vara. Hur lustigt det än låter så hoppas jag i dagsläget på att det ska vara endometrios, hellre det än en något annat elakartat.

Vad tycks om tröjan då? Jag bara älskar den! Det är en second female och under den har jag en Örjan Andresson tischa. Vardagligt fint ♥

Ni hittar kläderna på www.isacouture.som

image

Nu ska jag tvinga mig själv uppför trappan och krypa ner i en nybäddad säng. Love it ♥35 kommentarer på inlägget “Black and White!”

 • Ida

  Jag tycker inte att någon annan har med att göra om man låter sina barn använda smink, det är väl upp till var och en att avgöra. Jag förstår inte vad det är som är såupprörande med det. Eller är det bara för att en del vill hitta något att hacka på?

  2013-09-29 kl 6:37 f m
 • Eugenia

  Det där med smink ibland när man ska gå på fest är bara roligt!! Inget att bry sig om vad andra tycker. Hon är så fin. Kram. Lycka till på måndag tänker på dig då.♥

  2013-09-29 kl 8:37 f m
 • Jonna

  Vilken fin discotjej!:-)Lycka till på mån!Hoppas du snabbt får svar på vad det är,så du får hjälp med detta och kan återgå till det vardagliga livet utan massa oro!

  2013-09-29 kl 8:42 f m
 • Matilda

  Vilka modedrottningar både du och dottern :) HELT underbar tröja. Fantastisk!

  2013-09-29 kl 11:36 f m
 • Chocochock

  Hon såg ju ut som en bedårande dalmatiner :)
  Jättefin!

  2013-09-29 kl 12:19 e m
 • Helena

  Detta skrivs med kärlek Madde: små barn som får använda smink, gå på disco med mera utvecklas inte helt sällan till små fjortisar redan i 8-9års åldern, inte bara på ut utan även på insidan. Då uppstår ofta problem, de kommer in i en alltför tidig pubertet som de egentligen inte är genuint mogna för, de utvecklar en slags osund brådmognad som inte är bra för varken dem själva, deras familjer eller omvärlden i övrigt. Därför råder jag alla mina föräldrar (jag är utbildad pedagog att låta barnen vara barn och låta detta med smink och disko komma in i just puberteten och inte innan. M.v.h. Helena med fyra stora barn!!!

  2013-09-29 kl 2:57 e m
 • Susanne

  Fin hon var lilla Engla-Freja! Har inga döttrar men tycker samma som du, no big deal liksom när det är lite fest i den åldern. Förstår inte varför barn inte kan få ha lite disco, vad är fel med det. Mina killar har då inte lidit även om de nu inte har sminkat sig, men tror verkligen inte att lite smink på festliga tillfällen är nåt som är fel. Hoppas du får svar snart på det där i magen, förstår att alla tankar måste rusa innan man vet.. har själv vart där. Ha det så bra, allt kommer bli bra!

  2013-09-29 kl 3:12 e m
 • Matilda

  Helena: Det var nog det tramsigaste jag hört på väldigt länge. Länka gärna till någon slags forskning kring det. Att ett barn blir fjortis och fjortis på insidan (!?!) i 8-årsåldern beror alltså på att barnet använde smink och gick på disko när det var litet? Det tror jag verkligen inte att det gjorde. Det hade nog helt andra orsaker i så fall.

  2013-09-29 kl 3:47 e m
 • c

  Kram på dig, Madde. Tänker på dig. <3

  2013-09-29 kl 3:49 e m
 • carina

  Hej Madde! Engla-freja blev ju jättefin,fin i smink. Satt precis och tittade på gamla avsnitt av fam.annorlunda.Det avsnittet när Viktor fick en moppe(o du låg sked med Anders timell…)Min dotter tjatar just nu oxå om att få en moppe så vi får se. Ha det bra ! Ni är en supercool familj!

  2013-09-29 kl 9:09 e m
 • Sofia

  Det kan väl aldrig stämma att man låter någon vänta i månader på att få en tid för provtagning om man nu misstänker något? Har aldrig hört talas om något liknande. Men om det verkligen stämmer så är det verkligen skrämmande. Hade själv aldrig fixat att gå runt i månader och vänta så…. Tortyr!

  2013-09-29 kl 11:06 e m
 • Helena

  Matilda: jag skrev ”utvecklas inte helt sällan” och detta bygger på 30 års arbete med barn i alla åldrar, från ettåringar till tonåringar. Jag lade inte fram det som veteskaplig fakta utan detta bygger helt och hållet på mina erfarenheter som yrkesmänniska och mamma till fya barn. Jag ville dela med mig av min erfarenhet till Madde om detta och vet du, jag tror att hon väljer att uppfatta det som jag önskar: ett perspektiv och inget annat.

  2013-09-29 kl 11:59 e m
 • Ida

  Helena och Matilda, kan ni ta er diskussion någon annanstans? Det är ingen här som orkar med erat tjafs. Det här är ingen blogg där läsarna ska diskutera med varandra.

  2013-09-30 kl 4:58 f m
 • marlene

  Barn ska inte ha smink PUNKT! om inte annat göra det till något ”speciellt”. Förstår inte varför ungar ens frågar efter smink? Men jag själv sminkar mig en 1gg i veckan och gör det endast för att jag tycker det är kul.
  Skönhet ligger inte i det yttre! Det är det inre som gör en vacker, det spelarna ingen roll hur mycket smink en elak person har, de syna långa vägar att det den kan man inte lita på.

  OCH VARFÖR sKA MAN INTE KUNNA DISKUTERA BLAND KOMENTARERNA? Finns det någon sån regel här så fine, men annars är det yttrandefrihet som gäller…

  2013-09-30 kl 7:03 f m
 • Kärringen i Skogen

  jag tycker nog att en sån liten tjej ska vara just en LITEN tjej. Varför ens låta barnen sminka sig? När de kommer upp emot 12 år, mot tonåren till kan det vara ok, och inte ens då annat än till fest.
  Vi hade livliga diskussioner i skolan när mina var små /som vanligt för hundra år sen/ och vi kom överens om att om INGEN hade det, behöver ingen ha det… För de behöver inte se ut som ungdomar när de är barn. Att leka med smink är en annan sak. Sen behöver väl inte ni som tycker det ÄR ok med smink hacka ner på dem som tycker att det INTE är ok. var och en gör väl som de vill och alla får tycka olika, men det känns som att det inte är OK att låta dem se äldre ut. Varför ska man göra det?

  2013-09-30 kl 11:51 f m
 • Smulungen

  Jag tycker det är värre när föräldrar försöker klä sig som ”barnen” Denna blogg börjar se ut som en tonårsblogg

  2013-09-30 kl 11:53 f m
 • Inger

  Haha vem bryr sig om er två stick o brinn!!!Madde bannlys puckona!! Kram till dig.

  2013-09-30 kl 2:58 e m
 • c

  Kan tycka att disco för så små barn ändå är en lek. En lek där man dansar, har skoj, leker, kanske spelar något spel och där man får göra sig lite extra fin. Tror att mycket hänger på hur discon är upplagda för så små barn i så fall, inte på sminket eller kläderna.

  2013-09-30 kl 3:28 e m
 • lillysmamma

  jag kommer ihåg att jag älskade att få lite maskara som 8åring.. och min dotter vill gärna ha smink ibland, hon blir 5 snart, hade på sitt 3årskalas smink och va väldigt stolt! kanske beror lite på hur gamla föräldrarna är med.. ja, hon tog ju hål i öronen precis innan hon fyllde 3 med, och nu har jättemånga tjejjer i hennes ålder hål i öronen.. nu ska hon bli storasyster om ett halvår, och hon hoppas på en lillasyster.. vi får väl se..

  2013-09-30 kl 3:37 e m
 • Kärringen i Skogen

  Inger… Än en gång nån som ska göra sig ”rolig” över folk som tycker lite annorlunda… Lär er respektera alla åsikter… För övrigt så är det helt OK med disco, har inte jag sagt nåt om iaf.. Madde får gärna plocka bort min kommentar om hon vill men nu känner jag att jag måste säga nåt mer.
  Folk bloggar och lägger ut på Twitter och Instagram och allt vad det heter. Folk vill se vad andra har för sig. Till skillnad från många många andra så har Madde en väldigt trevlig och bra blogg att läsa. många inlägg och många bilder, för det ska det vara för att fånga intresse.. Men.. många väljer att ta bort allt negativt som sägs, många väljer att deras bloggar ska bara visa det fina och det det som är bra. Livet ÄR inte alltid så j-a bra. Livet betyder att man stöter på en massa längs resans gång. Man stöter på en massa som HAR andra åsikter, men bara för att man inte håller med i ALLT så betyder det ju inte att man dömer ut människan ifråga. Man måste få tycka olika och ha sina åsikter. Man måste också våga låta dessa motsatta åsikter synas på ens blogg. Annars blir det allt bra ensidigt. Om folk inte är elaka och kommer med rent förtal så kan det inte göra nåt. Jag skulle aldrig vara elak. Jag kan komma med tips och idéer, för jag har levt ett långt liv. Sen att såna som Inger tycker att vi ska tycka precis som det står i bloggen och kalla folk för puckon, det står jag över… För det är såna kommentarer som bör plockas bort. Det är inte ofta jag skriver nåt alls längre, för det finns alltid nån som Inger,,, Som anser man ska tycka LIKA i allt. Det blir allt ett trist liv det…

  2013-09-30 kl 3:56 e m
 • Ida

  Jag tycker att oavsett om man anser att det är okej med smink till barnen eller inte så borde man kunna respektera andras åsikter. Det är väl ingen som behöver hacka på de som inte tycker att det är okej med smink likaväl som att de som tycker det är okej måste få tycka det. Synd bara att tjafset fortsätter även efter att Madde skrev att hon kommer radera kommentarer som spårat ur.

  2013-09-30 kl 4:31 e m
 • c

  Madde har inte tagit bort några negativa kommentarer fören det här började. Varse man har positiva eller negativa åsikter får man tåla att man ibland får en kommentar som tycker tvärs emot det man själv tycker, även bland bloggkommentarer. Det tror jag att vi alla är överens om. Verkar så i alla fall. :)

  2013-09-30 kl 7:01 e m
 • Sofia

  Tycker det är tragiskt att se hur denna lilla tjej posar och åmar sig framför kameran. Herregud hur gammal är den här lilla flickan? För tidigt att vara så medveten om att försöka se sexig ut på bild redan nu i denna ålder. Fy på dig Madde som uppmuntrat till detta!

  2013-09-30 kl 7:13 e m
 • Ida

  Madde skrev i ett inlägg ganska nyligen att hon kommer ta bort kommentarer som är stötande. Att säga vad man tycker är ju såklart okej men att vara elak och komma med personliga påhopp tycker jag är att gå över gränsen. Det är ju massor av inlägg på den här bloggen som slutat med att folk betett sig riktigt illa och till slut har alla hackat på varandra både de som kritiserar bloggen och de som vill försvara Madde. Känns inte som den här bloggen är vad den en gång varit.

  2013-09-30 kl 7:18 e m
 • Matilda

  Ida: Får läsarna inte diskutera med varandra? Var står det förbjudet någonstans? Det måste jag missat. Ja, det är väldigt mycket tjafs som skrivs som jag inte orkar med att läsa heller men man verkar få stå ut med det ändå.

  2013-09-30 kl 9:19 e m
 • Eugenia

  Men herregud vad är det med er ärthjärnor var fick du luft ifrån Sophia ? Det är inget fel med korten på dottern. Skäms på dig att skriva som du gör till Madde. Ingen hyfs har du. Kram Madde. Det verkar som alla fruntimmer här vet och tycker dom är så duktiga. Hjälp ! VILKA EGON.

  2013-09-30 kl 9:29 e m
 • Ida

  Matilda; inte jag sombestämt det men har läst det massor med gånger, att detta inte är någon blogg där läsarna ska diskutera med varandra. Tycker inte det blivit ett dugg bättre stämning på den här bloggen men man har ju valet att sluta läsa.

  2013-10-01 kl 7:11 f m
 • Maria

  Förstår inte hur du kan vara så korkad Madde, skrev inte du ett inlägg nyss om hur skönhetsidealen i samhället var så skruvade. Fattar du inte hur mycket du bidrar med själv?

  2013-10-01 kl 7:50 f m
 • Ida

  Maria, varför läser du den här bloggen? Du bidrar ju bara med en dålig stämning. Undrar vad det är som tynger dig. Den här bloggen skulle vara väldigt bra om inte det var så mycket tjafs.

  2013-10-01 kl 8:37 f m
 • c

  Har aldrig heller läst att man inte får diskutera. Däremot att Madde tar bort kommentarer som inte borde skrivits, ja.

  MEN vi måste ta ansvar för våra egna handlingar!

  2013-10-01 kl 10:20 f m
 • Ida

  c, är ju ingen regel att man inte får diskutera. Men jag fick en massa kommentarer om att ”detta är ingen blogg där de som läser ska diskutera med varandra” när jag sa vad jag tyckte. Fast det är ju skillnad på att diskutera och att komma med personliga påhopp. Men det är ju gammalt nu så det spelar ju inte så stor roll längre.

  2013-10-01 kl 10:34 f m
 • c

  Aha.. Aja, det har aldrig jag sagt i alla fall.
  Får jag fråga dig en sak. Vad har fått dig att ändra dig?

  2013-10-01 kl 11:32 f m
 • Ida

  Jag har aldrig varit ute efter att bråka, jag vill bara få säga vad jag tycker. Det har varit flera personer med samma namn på den här bloggen och det har gjort att jag fått skit för sådant som andra skrivit. Många har uppfattat det som att jag bara velat hacka och kritisera vilket jag aldrig haft som syfte. En del har påstått att jag försvarat den där ”Maria” men jag är precis lika trött på hennes negativa kommentarer som de flesta andra som läser bloggen.

  2013-10-01 kl 1:16 e m
 • sussan

  Börjar fundera på om ni som klagar på att Madde gör si o så med sina barn om ni ens har egna? Jag har en dotter på 9 år, hon va 6 år när hon gick mannekäng, på en barnmässa, vad skulle det va för fel med det?
  Sen ser ju barn reklam o allt annat, jag sminkar mig varje dag, o då undrar ju såklart min dotter om hon också får göra det, kan säga att hon är jätte duktig på att sminka sig själv, inget kladd, men får inte gå så till skolan.
  Om man kollar vad det finns för kläder idag till tjejer i den åldern så är det ju inte stora bylsiga precis, o till sist, vad är det för fel att barn också vill känna sig fina o bekväma i sina kläder?

  Till dig Madde, hon är så fin i sina kläder o sminket, tycker inte det är nåt fel alls, klart hon ska få ha lite smink när hon går på disco, tror inte hon va ensam om det

  2013-10-03 kl 5:22 e m
 • majamyra | tired parents and happy kids lives here

  Herregud har folk inget liv. Hålla på att gnälla om att någon låter sitt barn ha smink till fint. Jesus…

  Min dotter som går i 5:an har aldrig pratat särskilt mycket om smink. Men till Justin Biebers konsert vi var på så ville hon ha lite grann, och det fick hon. Annars till vardags, i skolan och så får hon inte än. Det handlar ju inte bara om att kladda på smink, det skall ju tvättas bort också och det upplever jag att hon inte vet så mycket om än.

  Skoj med svartvitt tema. Emma hade kalas med det en gång i tiden, ”svart, vitt och lite silver”, blev succé!

  Fin tröja! IsaCouture gillas!

  2013-10-04 kl 12:10 e m

Kommentera