Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Det finns viktigare saker livet!

2012-03-28 @ 14:38

Det är ganska intressant vad man som människa väljer att hänga upp sig på. Vad det än gäller i livet. Det kan vara allt från att gubben glömt att fälla toasitsen till att barn svälter eller varför inte att jag låter Engla-Freja göra sig fin med smink. För det var det som folk mest hängde upp sig på under våran helg när vi besökte barnmässan i Karlstad. Självklart får man ha sin egen åsikt. Det måste man få ha och jag respekterar det.

Men tänk att lägga den energin på att försöka hjälpa soptippsbarnen i bangadesh istället för att irritera sig på att en femåring tycker att hon är fin för att hon får lite läppstift och ögonskugga. För det var det helgen handlade om, att samla in pengar till de behövande. Varför tog ingen upp det?

Såklart Engla-Freja är fin som hon är, och det berättar vi för henne varje dag. Vad är det som är så farligt med att hon får lov att sminka sig? Det är ju inte som så att hon gör det dagligen. För det skulle även jag reagerar på om en femåring skulle göra.

Kanske ska man fundera över viktigare saker i livet?

IMG_1420

Med eller utan smink eller ansiksmålning så är hon världens finaste tjej!

BARASÅNIVET…

 

 28 kommentarer på inlägget “Det finns viktigare saker livet!”

 • Felicia

  Jag tycker inte att det gör ett dugg att eran lilla söta tjej sminkar sig jag tycker mera att det är gulligt att hon gillar att sminka sig o göra sig fin 😀 kan säga att jag sminka mig själv när jag var 5:år och en massa folk omkring mig hängde upp sig på det och sa till min mamma ”låter du verkligen din 5:åring sminka sig sådär fin”? självklart fick jag inte sminka mig dagligen men ibland.

  Kramar till er alla i familjen..

  2012-03-28 kl 2:52 e m
 • Lotte

  Så klart att hon är jättefin med eller utan smink ♥

  2012-03-28 kl 2:53 e m
 • Kajsa

  Jag brukade också sminka mig som liten och ingen brydde sig om det då. Så låt du Engla-Freja sminka sig om hon vill det, det var ju för en fin tillställning! 😀 Ha det bra Madde!

  2012-03-28 kl 5:01 e m
 • mammachoklad

  Man kan ju faktiskt lägga sin energi både på soptippsbarn och samhällets utseende fixering..det en utesluter inte det andra!
  Det är ju inte personligt mot din dotter att jag och andra kommenterar smikningen! Självklart är hon fantastisk på alla vis hur hon än ser ut!

  2012-03-28 kl 5:05 e m
 • monica

  Jag är inte för smink på barn men man behöver ju inte gilla allt alla gör å andra sidan o man behöver ju inte säga allt man tycker o tänker alltid heller….
  Nu gjorde jag ju de(sa vad jag tyckte)men bara för jag tycker folk är löjliga som bryr sig o måste skriva de här till dig..Toppenbra att hjälpa behövande,,ha de så gott/Monica

  2012-03-28 kl 5:30 e m
 • Amanda

  Du får tycka som du vill, alla tycker vi olika. Men att dra med den gamla unkna meningen ”Varför bryr ni er inte om alla stackars fattiga baaarn istället?” är så tröttsam så att ögonen går i kors.

  Ägnar du all din lediga tid åt att hjälpa fattiga eller utsatta? Skvallrar du aldrig? Irriterar du dig aldrig på mindre akuta grejer? Har du inte åsikter om något som inte går under kategorin världskatastrof?

  Självklart är det viktigt och bra att engagera sig i alla dessa som lider och far illa i världen. MEN det finns annat som är viktigt också; fast på ett annat sätt. Jag intresserar mig för genus, jämställdhet och många frågor som rör bemötandet av framförallt barn (samt hur det påverkar i längden). Det är, i mina ögon, jätteviktigt.

  Så nej, jag tänker inte urskulda mig för att lägger tid på att lära mig mycket om dessa ämnen och för att jag diskuterar dem. För jag misstänker, som sagt, att du också gör annat som inte har med hjälp av utsatta att göra?

  2012-03-28 kl 5:47 e m
 • Åsa

  Oj oj när är du beräknad?
  Har du någon bild på hur den fina vagnen ser ut som sittvagn?
  Kram åsa

  2012-03-28 kl 5:50 e m
 • Natali

  Men ingen ängnar väl all sin fritid åt att bekymra sig om svältande barn. Jag är väldigt säker på att även DU kan haka upp dig på mindre viktiga saker som inte har med sjuka barn eller skadade djur att göra. Jag skulle inte låta min dotter sminka sig offentligt. Hon är 5 år och får gärna leka med sminket hemma, men inte bland folk. Det kan hon göra när hon går i högstadiet eller liknande. Men alla tycker vi olika…..

  2012-03-28 kl 7:27 e m
 • Hannah

  Du har ju själv väldigt mycket åsikter t.ex om folk som väljer att inte amma sina barn, då måste väl andra få ha synpunkter på t.ex om du sminkar din dotter.
  Eller?

  2012-03-28 kl 7:42 e m
 • Suss

  Det sänder så underliga signaler när småflickor sminkar sig. Halvsunkigt. Lite som amerikanska småbarn som ställer upp i skönhetstävlingar (jag ryser).
  Varför sminkar man en 4 åring? Tids nog kommer hon ju att sminka sig iaf, när hon blir tonåring. Hennes sminktid KOMMER.
  OCh sen håller jag med övriga ovan, det ENA utesluter väl inte det andra, eller? VI kan väl se till både större och mindre problem.
  DETTA är såklart inte personligt mot din tös.
  Men jag tycker att DU ska tänka dig för vilka signaler en sminkad liten tjej sänder ut.
  Hon är ju SÅ SÖT utan en massa smink (ja, även läppstift är för mkt på en 4 åring)

  2012-03-28 kl 8:27 e m
 • Ida L

  Alla ni som tycker det är fel att Maddes dotter sminkar sig vid ett speciellt tillfälle har aldrig själva gjort i den ålder? Jag lekte själv med smink i samma ålder. Jag tycker det är upp till Madde att välja hur hon vill göra.

  Visst kan man engagera sig i både ok. Men det känns som denna typ av diskusion tar uppmärksamheten får en viktig fråga. Jag tror inte Madde menade att vi hela tiden ska tänka på den typ av frågor. Men jag tycker att det är ett bra att mässan hade denna typ av insamling. Eftersom att det går till barn som inte har samma möjligheter som barn i Sverige.

  2012-03-28 kl 9:09 e m
 • Alva

  Om ni tycker Madde har fel synpungter eller liknande så skit i att läsa hennes blogg då? Jag tycker Engla-Freja är skitsöt iallafall!!<3

  2012-03-28 kl 9:29 e m
 • lillys mamma

  in 3åring va sinkad på sitt kalas, och förra helgen på sitt första disco (hon går på dans,och dom hade disco) hon själv som vill kan ja tillägga, och ja, även hon har riktiga örhängen! hon är en tjejig tjej i roosa och kjolar,glitter mm.. och jag älskar de, även om hon leker med bilar hos sin killkompis.. men de finns inte så mkt mer att välja på där.. amma är en självklarhet tycker ja, och jag hatar allt tjafs om gemställdhet mm, vi är olika -punkt.

  2012-03-28 kl 10:07 e m
 • Idah

  Nämen shit… Jag visste att du skulle få massa kommentarer kring detta, att folk inte kan se vad som är viktigt att lägga fokus på och inte! Jag låter också min fyraåring prova smink ibland. Det e som vilken rolig lek/utklädnad som helst! Om man tjafsar kring sådant har man allt för mkt tid som man inte lärt sig göra nåt nyttigt av! Tror att det är dessa personers barn som kommer sminka sig till max när det väl blir aktuellt! Man måste lära sig att inte ta saker så allvarligt?! 😉

  2012-03-28 kl 10:10 e m
 • Gun Lindqvist

  Oj Oj ,vilka helylle kärringar det finns Håll er i glorian så den inte ramlar på sned PUSS på er! Bry er inte om ENGLA_FREJA det gör vi !

  2012-03-28 kl 10:14 e m
 • Ann-Mari

  Dessa härliga åsikter som ska vädras hit och dit och överallt. Att dessutom gömma sig bakom ett anonymt namn i ett kommentarsfält är ju också otroligt bekvämt… Men skulle någon konfrontera er på stan i denna fråga? Knappast… för SÅ viktigt är det ju inte att man skulle sticka ut hakan IRL för Engla-Frejas väl och ve, eller hur?
  NÄ, jag håller med Gun – Håll i glorian, den kanske ramlar på sne annars! Ha ha.. väl talat!

  Det finns så otroligt mycket viktigare saker i världen att engagera sig i än om en 5-åring får ha smink eller inte. Vår egen dotter kom till middagsbordet igår med rouge, läppstift och ögonskuggga – fixat sig på egen hand och var mäkta stolt och mycket medveten om sitt eget värde. Ha det gott!

  2012-03-29 kl 7:50 f m
 • Karin

  Man gör någ alltid fel enligt andra ”som vet bättre” :)

  Man skaffar barn förtidigt, man skaffar för många barn, vill man vara hemma med sina barn är de fel..

  Låt andra tycka vad dom vill, så låter vi våra 5åringar sminka sig i bland om de vill :)

  2012-03-29 kl 10:00 f m
 • Malin

  Men det var väl ändå så att din flicka ville sminka sig? Det låter nästan som folk tror att du har tvingat på na smink!
  Klart att tjejen ska få sminka sig om hon känner sig fin i det vid ett speciellt tillfälle! Skulle du ha sagt nej, att hon inte får sminka sig eller vadå? Lite underligt att folk hänger upp sig på sådant trams!

  2012-03-29 kl 10:49 f m
 • Sofie

  Ne det är väldigt jobbigt kan jag också tycka.

  Men klart att Engla-Freja e värdens sötaste tjej :)

  2012-03-29 kl 4:41 e m
 • farmor53

  Karin det stämmer och kanske borde du fundera över ditt barns övervikt då det kan innebära livsfara! Låter väl bra när Lelle arbetar att du kan göra av med hans pengar på naglar mm.mm:)

  Sminka 5 åringar är ok hemma men inte bland andra människor! Du fick blickar skriver du men kan väl inte mena att alla dem har fel?!

  Blanda inte in svältande barn och annat har för f-n inte med saken att göraa, själv arbetar jag med hemlösa/missbrukare vad gör du för bra insats annat än föda ungar där bidrag blir försörjning.

  Kasta inte glas när du sitter i glashus då du inte är sen att komentera saker men blev snarstucken att du fick en smäll som icke perfekt mamma! patetiskt.

  Gick Maria och Mikas små barn också sminkade?! Lär istället Engla-Freja att vara fin inte betyder sminkad…..

  Familjen Norrströms blogg är super fin…

  Väx till dig Madde! Och till dina trevliga ja sägare till blogg vänner vill jag säga! Ha egna åsikter för det kan behöva för tonårs morsor..

  Madde du kan börja som morsa på stan om det finns på landet bra när din tonåring snart lär testa på det nästan alla provar *alkoholen:)
  Lycka till ni vet icke vad som väntar er med alla överraskninga att ha tonåring…tror dom flesta mammor som har det bakom sig håller med mig:)

  Sååå skönt med vuxna barn…kramen

  2012-03-30 kl 12:15 f m
 • Maria

  Barnen i Bangladesh kan jag tyvärr inte påverka så mycket som jag skulle vilja.
  Mina döttrars självbild kan jag däremot göra en hel del åt…bara en tanke…

  2012-03-30 kl 6:33 f m
 • Ida

  Men guud va stort det här blev då! Jag och min dotter som e 6 brukar mysmåla naglarna varje fredag det tycker vi e mys om folk tycker det e fel så kan dem väl hålla sin åsikter för sig själva.Har själv snart 8 barn jobbar inom hemtjänsten min man har fast jobb så bara för att man väljer att ha många barn så behöver man då rakt inte leva på bidrag, va faan barnbidraget e väl till barnen eller??

  2012-03-30 kl 10:53 f m
 • nadja

  Jag skulle våga stå för min åsikt om jag blev konfronterad på stan…
  Jag tycker att man ger fel signaler när man låter barn ha smink. Om jah bara skulle läsa bloggar som är heeelt ense med, då slulle jag få starta en egen blogg… för det finns nog i stort sett ingen som drlar slla mina åsiker :p det är ju kul att diskutera och läsa diskussooner, då ofrågasätter man sin egen ståndpunkt och det är utvecklande :)

  2012-03-30 kl 5:35 e m
 • Gun Lindqvist

  farmor 53…..Håll dig till Mirkas blogg då ..var inte här och skita ner!!! många jävla kramar från FARMOR o MORMOR 67. Madde behöver inte växa tillsig men du brhöver nog det lilla farmor53 puss.

  2012-03-30 kl 6:33 e m
 • Sara

  Klart hon ska sminka sig om hon vill det!!! Min dotter älskar smink o nagelack trots att jag själv aldrig sminkar mig. Hon o hennes faster sminkar varandra, de tycker det är jättekul och hon känner sig fin. Skit i vad andra tycker, det är din dotter!

  2012-03-30 kl 7:24 e m
 • Gun Lindqvist

  Ja, vem bryr sig om farmor53 s svammel ! kramis Madde go tjejen go!!!!!

  2012-03-30 kl 11:03 e m
 • Petra

  jo det finns så mycket annat! min 2,5 åring dras direkt till
  hyllorna i affären med halsband, rosa glittertröja och hon vill vara fin :)

  2012-04-01 kl 5:55 f m
 • Mona-Lisa i Finland

  Engla-Freja är absolut söt varesig hon har smink eller ej.
  Varför skall man kommentera bloggar om man bara kritiserar hela tiden kan jag tycka?
  Med dina 7 barn är du nog ”proffs” på barnuppfostran. Jag kunde inte göra det bättre. Många kramar

  2012-04-01 kl 1:34 e m

Kommentera