Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Det kliar…

2011-10-31 @ 12:40

När Charlie och Colin föddes så var de ganska tillfredställda med livet, i alla fall de första veckorna. Sen började Charlie få ont i magen. Han grät och var så ledsen. Jag trodde det var kolik, men hans torra och eksemliknande hud fick läkarna att tro att det var mjölkallergi. Vi tog prover men de visade att det inte var något fel. Läkarna trodde ändå att det var mjölkallergi. Och visst var det värt att ge det ett försök att sluta upp med mjölk för Charlies skull. Med mig från barnmottagningen fick jag en hel bunt med recept och alternativ på vad jag kunde äta. eftersom jag ammade så fick jag lägga om kosten. Lättare sagt en gjort.

Jag vet inte om det gjorde någon skillnad faktiskt? Hur som helst tiden gick och jag åt mjölprodukter. Charlie hade inte längre ont i magen och eksemen gick bort.

Nu har jag slutat att amma. Ja precis nu, för sådär en vecka sedan. Jag började dra ner redan i sommras, eller innan det också faktiskt. Men det har varit en ren cirkus här hemma när de inte fått tutta på mig. ”Det är bara att bestämma sig för att sluta” nja så lätt är det faktiskt inte. Det kan vara lika svårt att sluta amma som att börja amma. Men nu har jag slutat iallafall HURRA!  Nu har Charlie fått tillbaka sina eksem och så fort han har druckit mjölk så bajsar han. Kan han ha blivit känsligare för att jag slutat amma? Eller kan man ha ”skov” i en mjölkallergi? Låter kanske långsökt, men lustigt är det. Vi har fått en tid på kliniken där Victor fick hjälp med sin leverfläck i pannan. Nästa vecka ska vi dit…

Någon som har haft barn med mjölkallergi? Känner ni igen eksemen om Charlie har?

image37 kommentarer på inlägget “Det kliar…”

 • julia

  jag har mjökallergi men några eksem har jag aldrig stött på .. bara enormt illamående/ont i magen.

  2011-10-31 kl 1:16 e m
 • Sandra

  Medaljongsjukan kankse?

  2011-10-31 kl 1:22 e m
 • Camilla Kasten

  Googla ringorm.. Tittar man på bilderna som kommer upp så tycker jag de påminner om de som din son har..
  Hoppas det går över fort vad det än må vara!

  2011-10-31 kl 1:30 e m
 • ungmamma

  Jag har en syster, pojkvän och kompis som är mjölkallergiker, men inga eksem har de fått :/

  2011-10-31 kl 1:34 e m
 • Jenny

  ÅÅ va skönt o läsa att det är fler än jag som har svårt att SLUTA amma… det är ju bara att sluta, hur många gånger har man inte fått höra det? det är bara att bestämma sej! i verkligheten är det ju inte riktigt så… min dotter blir 2 år i januari o hon ammas när hon ska sova på kvällen och på nätterna… ska hon sova inne i sängen på dagen ja då ammas hon då oxå… känns som jag är ensam i hela världen med att inte kunna sluta!! hur gjorde du??? får hon inte tutta så skriker hon så det ekar i hela stan 😉

  2011-10-31 kl 1:38 e m
 • Anna

  Hej!
  Eksemet ser ut som mina eksem, men jag har inte mjölkallergi utan gluten och en massa fler födoämnesallergier. Så jag tycker du borde få det uppkollat för det ser ut som någon allergi. Som du skriver att dricker han mjölk och sedan bajsar låter det som mjölkallergi.. Min brors dotter har liknande eksem och hon har mjölkallergi..

  Tack för en mycket bra blogg:)
  //Anna

  2011-10-31 kl 1:39 e m
 • Jolie

  det eksemet han har i armvecket ser ut som böjveckseksem, atopisk dermatit. Det andra ser ut som kontakteksem. Men sök för det. Smörj in honom med oljor. :-)

  2011-10-31 kl 1:41 e m
 • Carro

  Ringorm??

  2011-10-31 kl 1:52 e m
 • Therese

  Hej!
  Har en son på snart 1 år som har haft jättemycke eksem sen han var ca 3månader. Det blev utredning på barnmottagningen med många besök och provtagningar. När han var 5 månader konstaterades komjölksprotein allergi, men inte blev han speciellt bättre i eksemen av att vi slutade med komjölksprotein. Det blev fler besök på barnmottagningen o fler provtagningar, till slut kom dem fram till att det va luftburen äggallergi, så när vi nu slutat med att ha ägg hemma eller komma i kontakt med ägg så är han helt eksemfri.
  Så nu kör vi på komjölksprotein och ägg fri kost.
  Hoppas att de hittar orsaken till Charlies eksem! Lycka till!
  / Therese

  2011-10-31 kl 1:53 e m
 • Ellinor Axelsson – Mamma Till Felix Axelsson

  Oj stackarn..

  2011-10-31 kl 2:01 e m
 • Lina

  Ja googla på medaljongsjukan. Ofarligt.

  2011-10-31 kl 2:05 e m
 • Theres

  Man kan vara överkänslig också och då är man olika känslig olika dagar :S
  Jag och min minste son är överkänsliga för laktos, vissa dagar kan vi äta lite glass medans nästa kan vi inte ens äta ost så det är knepigt och man får testa sig fram. . .

  Vi testade honom för 1 mån sen nu och knäppa som vi var så gav vi honom 1 glas mjölk på kvällen ch fick byta 12 blöjor den natten. . . Tokigt gjort i efterhand.

  Hoppas ni får rätsida på det iaf =)
  Kram

  2011-10-31 kl 2:09 e m
 • Carolin Jönsson

  När jag var i Charlies ålder så blev det konstaterat att jag var mjölkallergiker. Det var inte själva mjölken utan det var sättet som dem behandlade mjölken på som jag inte tålde men några eksem fick jag aldrig utan bara extremt magont och diarré. I flera år åkte vi ut till en bonde och fick mjölk direkt från kossorna, som inte hunnit bli behandlad på något sätt och då var det inga problem alls. Detta har dock försvunnit med åren och nu kan jag i princip äta vad jag vill. Det är bara ibland om man har fått i sig alldeles för mycket mjölkprodukter som jag känner av det så för säkerhets skull så dricker jag alltid laktosfri mjölk men i matlagning använder jag vanligt smör och vanlig grädde.

  2011-10-31 kl 2:10 e m
 • Ingela

  Ser ut som atopiska eksem och det är oftast mera utbrott höst och vinter tid. Köp kortison sen miniderm smörj morgon och kväll.
  Några utav våra barn har det också men blir bättre då man smörjer mycket. Lycka till med dina små!! Kram

  2011-10-31 kl 2:29 e m
 • Madelen

  Min son hade så när han var liten och de misstänkte mjölk. Nu har han inte utslag längre men när han dricker mjölk eller starkare mjölkprodukter får han diaree, kräkningar och ont i magen. Testerna visar dock inget men han verkar inte tåla mjölk iaf. Det kommer speciellt på vintern då han är förkyld eller sjuk. Det verkar känsligare då på nått sätt. På sommaren kan han äta en liten glass eller så utan problem om han är frisk.

  2011-10-31 kl 2:36 e m
 • Hanna

  Det ser ut som två olika eksem. Det i armvecket ser ut som mina atopiska eksem och det andra ser ut som ringorm eller ev kontakteksem.

  Hoppas ni får svar snabbt.

  2011-10-31 kl 4:15 e m
 • Rosie

  Min första tanke va oxå ringorm..

  2011-10-31 kl 4:28 e m
 • Anette

  Jag tänkte oxå ringorm.
  Det va det första som slog mej när jag såg dom på bröstet/magen….

  Vet många som är känsliga mot mjölk, men ingen som får eksem…
  Men jag vet att det är skilnad på att vara laktiosintolerant o mjölkallergiker….

  Hoppas iaf han snart får ordning på det…..
  Hälsningar Anette

  2011-10-31 kl 5:14 e m
 • Fia

  Du kan rätt lätt ta reda på om det är mjölkallergi han har genom att utesluta det helt och se om eksemen blir bättre/kliar mindre av det….
  Jag håller också med om att det ser ut som två olika eksem, det i armvecket är förmodligen ett helt annat eksem än de på magen.
  Jag har haft eksem hela livet och vore jag du skulle jag helt enkelt boka en tid på hudenheten. Inte vanlig läkartid på vanlig mottagning utan någon som verkligen ser skillnad på olika eksem. Är eksemen inte lika svåra som nu skulle jag ta med bilden på dem så det får en uppfattning.

  2011-10-31 kl 5:47 e m
 • emmaleena

  min lillasyster tål inte själv mjölproteinet, hon har alltid genom hela sitt liv haft sånna där exem. vi fick reda på att hon inte tålde mjölk genom att hon började spy, vi trodde först det var magsjuka, men efter att hon hade spytt tre dagar i sträck ringde vi läkarn och dom sa att hon skulle sluta med allt som har mjölkprotein i sig. när hon slutade med det så försvann exemen också. så prova sluta helt med mjölk åt honom.

  2011-10-31 kl 6:13 e m
 • Lisa – Mamma till finaste Elvira

  Tycker också det ser ut som ringorm, dock inte det i armvecket.
  Tycker absolut du ska kolla upp detta.
  Jag är mjölkallergiker men ha aldrig fått eksem eller liknande, bara magproblem & illamående.

  Hoppas han bli bra snart, Kram

  2011-10-31 kl 6:20 e m
 • Marie

  När min dotter var runt 1 år gammal så började hon klia sig väldigt mycket i håret efter att hon hade ätit något med mycket mjölk i. Hon fick knallröda kinder och haka och ovansidan på händer och underarmar blev lika röda och det kliade. Hon såg ut som om hon hade nare och som om hon hade varit ute under lång stund i kylan. Friska härliga kinder kunde folk säga. Det slutade med att hon vid 2,5-3 års ålder fick en prick vid knävecket som sedan blev mer och mer, kliade och sedan blev det svinkoppor i detta. Ben baksidan av hennes lår var ett enda stort sår från knävecket upp till rumpan!!!
  Först då tog vårdcentralen oss på allvar, eller ja ja en läkare tyckte att vi kunde behandla detta med kortison för det var ju så bra, se på mig sa han. Jag stod på mig och ville ha en utredning om det var något i maten som hon inte tålde. Fick prata med en annan vettig person som tyckte att vi definitivt skulle plocka bort mjölkprotein eftersom det kunde man inte test på annat sätt en att ta bort det ur maten (kanske att man kan det i dag). Laktosen (mjölksockret) visade hon ingen överkänslighet mot.
  Hennes eksem har försvunnit och hon kan i dag äta lite av det goda utan att det kommer tillbaka med full kraft, men att det måste vara under kontrollerade former. Hon är i dag 9 år. Sist hon fick ett utslag så såg det ut som på din Charlie, runt och fnasigt – kliande.

  Värt att kontrollera i tidig ålder.

  2011-10-31 kl 6:29 e m
 • ia

  Jag får precis likadant. Både skiter o spyr. Värre än vanlig magsjuka faktiskt.

  2011-10-31 kl 9:58 e m
 • Susanne

  Visst kan man få eksem av mjölkallergi.
  En del får ont i magen och kanske kräks.
  Det är alltid mjölkproteinet man är allergisk mot, när det
  gäller laktos är man ¨bara överkänslig¨.

  Förmodligen blir hans eksem från mjölk bättre med åren MEN allergin finns alltid kvar.
  Enklast är att utesluta ALLT som innehåller mjölkprotein i en vecka och sedan tillföra det igen. När det gäller just eksem så kan det ta tre till fyra dagar innan eksemet poppar upp.

  Pricktest görs inte på eksemskadad hud. Huden ska vara hel då.
  Däremot kan man göra ett RAST test. Detta test är mer tillförlitligt då det visar HUR STOR allergin är… (utgår från 100%)

  En sak till som kan vara svår….. Det tog många år med ett rent helv*** innan vi kom på att VÄDRET kan påverka huden otroligt mycket.

  Dottern hemma med svårt eksem under uppväxten bor mestadels utomlands nu. Så fort hon hälsar på här hemma i Sverige så poppar det i huden. MEN då hon befinner sig i södra Europa så mår huden BRA.
  Under uppväxten fick vi hyra solarie från hudmottagningen på RIL för att solbehandla hennes hud .
  Säga vad man vill om solarier men de som hyrs ut där är med den något mindre farliga bestrålningen.
  Sedan är det föräldrarnas val men INGEN vill se sitt barn lida.

  Önskar er och framför allt Charlie all kraft till att orka med detta elände. Hoppas det går över och inte utvecklas till allergi mot fler födoämnen.

  Varma kramar från mig, som har tre ¨barn¨ med all form av allergi
  och talar från egen erfarenhet.

  2011-10-31 kl 10:42 e m
 • MyBabySunshine

  Hmm.. de ser ut som exemen Alvin haft nu för inte så längessen.. När jag var på besök på BVC sa dom att det antingen var något han ätit eller tvättmedel.. Vad använder du för tvättmedel?? ..

  Vi slutade upp med ALL vanlig mat till Alvin å han drack bara modersmjölkersättningen men det blev bara värre. Så jag ringde till BVC å fick till svar att prova byta tvättmedel.. Så vi bytte till den vanliga NEUTRAL utan parfym eller nått sånt.. Sen sa bvcläkaren till mig att använda POTATISMJÖL till exemen då det hjälper mot svedan.. de tyckte jag lät galet men jag gav det en chans.. Det tog inte ens 2 dagar innan allt gick bort… Så prova!! MEN använd inga salvor eller så för det värmer exemen och gör att det kliar ännu mer.. Så prova Potatismjöl mot det som kliar och byta tvättmedel (om du inte redan använder det) .. :)

  Lycka till!

  2011-11-01 kl 3:03 f m
 • Marie

  Hej!

  Vill först och främst tacka för en otrolig härlig blogg. Började följa den efter sett er härliga familj i ”Familjen Annorlunda”.

  Vår 2-åriga son började för några veckor sen på dagis och då blev det mjölk till lunch. Vi drack vatten hemma. Som ett brev på posten kom eksemen och lös i magen. Nu försöker vi ge honom vatten till maten och det har blivit bättre. Läs gärna boken ”En kärnfrisk familj” eller ”Råsmart”. Två förespråkare för att man inte ska dricka mjölk. Tydligen så i Danmark är mjölk nr 1 på listan över mest allergiframkallande livsmedel. Kanske är likadant i Sverige. Lycka till!

  /Marie

  2011-11-01 kl 8:39 f m
 • Ann-Mari

  Hej!

  OM jag känner igen eksemet!! Vår son nr 2 hade såna eksem över hela kroppen. Vi tog kort på honom när han var runt året gammal och OJ…. Aldrig klåda, bara eksem och det kunde se HEMSKT ut. Men han led aldrig av det…. Vi smorde med exv. Miniderm och det blev lite bättre av smörjandet men aldrig helt bra, märktes däremot när vi inte smorde.

  Han hade även kolik runt 3 mån ålder som höll i sig ett tag. Varje kväll samma sak.

  Men vår son var det aldrig tal om någon allergi på när vi sökte för eksemen. Vet inte om vi testade någon gång med mjölkfritt men han hade ok avföring och allt annat var ok. Nu i efterhand kanske man skulle kollat mer men det var liksom aldrig någon som reagerade utan det skulle gå över liksom…

  Det gjorde det ju också och när han var några år gammal hade han inte längre eksem. Vid höst/vinter kunde det komma i böjvecken och då var det smörjartider men annars ok. Bättre på sommaren.

  Idag är han 10 år och eksemfri.

  Ringorm är ju en svamp och smittar oftast mellan djur-människa men även människa-människa. De varianter jag stött på har varit mkt smittsamma, men behöver kanske inte alltid vara det. Men som sagt, jag känner igen eksemen och i vårat fall var det inte ringorm.

  Lycka till!

  2011-11-01 kl 8:59 f m
 • Hanna

  När jag jobbade på en förskola så var det en tjej där som hade precis likadana eksem, och hon var allergisk mot ägg.

  2011-11-01 kl 9:08 f m
 • Anne Karlsson

  Kan det vara ringorm?? En av mina söner hade detta för många år sen och det påminner om dom utslagen. Hoppas det löser sig!

  2011-11-01 kl 2:17 e m
 • marie

  Min dotter har nåt liknande (det som är i armvecket) sånt har hon i arm och knäveck och i armhåla osv. Vi har provat allt och det var inte förrän vi provade rosenserien aloespecial kräm som vi märkte skillnad. Hon är alltid värre under vinterhalvåret men smörjer vi med den salvan morgon och kväll så håller hon sig bra. Den är dyr och liten byrk så att hålla på men den kostar oss ca 800 per månad men det är det värt! Lycka till!

  2011-11-01 kl 8:19 e m
 • sofi

  De ser väldigt mycket ut som ringorm !

  2011-11-01 kl 9:37 e m
 • Isabell

  Mina barn har samma exem fram och tillbaka och våran bvc sköterska ger oss salva efter salva för torr hud men inget tycks funka, dom har tagit tester mot allergi utan att få reda på vad det kan vara. Så skriv gära ut i bloggen om vad det är , om du har lust med de så kanske man kan be min läkaren mina barn går till kan kolla upp om det är samma, För ja får bara höra att det är torr hud men ingen salva hjälper. Isabell

  2011-11-02 kl 11:44 f m
 • Anna

  Hej Madde!

  Alltid svårt att tyda bilder med ”eksemet” på armen å axeln liknar ringorm!!
  Hoppas ni får hjälp!
  Kram

  2011-11-03 kl 9:57 e m
 • cajsa

  Jag hade mjölkallargi från 1 år till 9 år men jag känner inte igen dem inte min mamma iheller.

  Hoppas det löser sig.
  KRAM Cajsa

  2011-11-05 kl 10:16 e m
 • Sara

  Kan det inte vara tvättmedlet då? Min dotter fick en massa torra röda utslag helt plötsligt och sen försvann dem när vi bytte till parfymfritt tvättmedel & sköljmedel..
  Hoppas det försvinner iaf :)

  2011-11-09 kl 8:22 f m
 • Zanna

  Hej !!
  Jag har själv mjölkallergi och får inte ont i magen länge. Fick ”diagnos” när jag va 8 år, och då när jag drack mjök fickjag jätte ont i magen :( Men däremot får jag EXAKTsådana exem när jag dricker mkt mjölk. Det får jag fortfarande är 21, min svägerska får även hon sådana exem när hon dricker mjök (mjölkalergiker) och min svåger och man är båda överkänsliga mot protein. Och får dem sådana exem när dom dricker för mkt mjölk.

  Mina syns som värst när jag duschat länge te.x Kliar inte så mkt men blir jätte torra. Sen vita fläckar. Visar sig oftast på armar/bröst. Men även ibland i ansiktet.

  Hoppas det gav dig något svar ! Jag tror Absolut det är pga mjöken(laktos) eller mjölkproteinet.

  / Zanna

  2011-11-12 kl 11:07 f m
 • Martina

  Från en sak till en annan :) Det är så himla roligt när du gör videoinlägg :) Kunde du göra ett videoinlägg om hur ni har det hemma? Vi bor ganska litet och planerar stor familj, så det skulle vara kul att se hur ni har det. Eller kanske ni planerar på att flytta?

  2012-01-25 kl 4:50 e m

Kommentera