Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Det tar sig!

2013-11-25 @ 12:43

Började dagen med att ställa in min operationstid. ”Nej vi kan tyvärr inte ta emot dig när du har den här hostan, och så är det ju inte så bra när man har en förhöjd temp” Jag hade verkligen ställt in mig på att göra det idag, ta tjuren vid hornen och bara göra det. Fan vad arg jag blir. Jag vill inte ens tänka på det mera nu.

Annars så väntade jag länge på att målaren skulle komma idag. Noterade vilka glassiga arbetsförhållande dom har. 07.00 var det bestämt, men han ramlade inte in förens 08.00. Kom igång och jobbade vid 08.30 och tog frukost vid 09.00 var tillbaka vid 09.50 och körde fram till 11.20 sen skulle han åka iväg en halvtimma för att hämta lite saker han glömt. Kom tillbaka nu 11.57. Fantastiskt! det började klia i händerna på mig när han var borta så jag var tvungen att ge honom ett handtag. Fyllde upp en säck med gammal tapet och spacklade lite. På onsdag är det färdigt, äntligen! Men just nu ser det ut så här…

IMG_8479

IMG_8481

Jag skulle vilja måla om trappan också. Jag kräks lite på den som det är nu. Tänkte göra det själv först men blev avrådd för tydligen så är det ett jäkla jobb. Men tänk vad fint det skulle bli om den var vit :-)

Balkongdörren har också kommit på plats. Just nu lite rörig men ni kan ju föreställa er hur mysigt det kommer att bli när det är klart…

IMG_8482

IMG_8484

IMG_8485

Den är lite över fem meter lång, det blir många balkonglådor. Tänker mig en liten lounge kanske? Skön belysning, en egen DJ osv. Det kommer bli grymt!

Ska försöka få tid över att hitta adventspyntet idag. Varje år lägger jag det på ett skitbra ställe, och varje år hittar jag det inte. Samma visa varje gång. Så är det ju det där med lucia också. Jag är så bra på att lägga undan dom där luciakläderna och så står man river ut allt i julkartongerna dagen innan för att hitta den där tomtendräkten som man visste att man lade där någonstans. Men i år ska det vara färdig i god tid minsann. Det bara ska det…

 6 kommentarer på inlägget “Det tar sig!”

 • Kat

  Det är faktiskt inte så svårt men däremot jäkligt (!) tidsödande att måla trappen själv. Vi målade vår likadana i somras. Slipade ner den lite lite, ett lager häftgrund och så 2 lager antikvit snickerifärg. Ingen lack eller så. Det blev kanonbra speciellt där vi rollade på färg med skumgummiroller. och håller än trots hundklor och småbarn. Tog 2,5 dygn och några timmar efter varje strykning kan man ju inte gå i den…

  2013-11-25 kl 2:48 e m
 • majamyra | tired parents and happy kids lives here

  Wow vilken mysig balkong ni kommer få!
  /Lisa

  2013-11-25 kl 3:53 e m
 • Ida

  Det kommer ju bli jättesnyggt! Men vad jobbigt att du blev tvungen att ställa in operationstiden.

  2013-11-25 kl 7:51 e m
 • Inger

  Blir bra ska du se. Op kan du göra sen efter jul o nyår. Roligt att göra fint sen när allt är klart . Ha det bra och krya på er. Kram.

  2013-11-26 kl 9:51 e m
 • Elin

  Jobbigt att op inte blev av när du förberett dig. Ang trappan så kan ni ju ta bort de räckena längst ner och göra en liten halvvägg där och ett snyggt trappräcke ovanpå. Sedan kan man ju måla det andra vitt förutom trappstegen. Hoppas du förstår hur jag menar:)
  Vi hade också en liknande trappa innan och gjorde om den lite. Var också sugen på att måla allt vitt men insåg hur mycket jobb det är, dessutom slits det ju en del när man går på det vita.
  Ha en skön vecka och hoppas bacillerna håller sig borta.

  2013-11-27 kl 7:26 f m
 • sofie

  Det är inte alls svårt att måla om trappan. Det enda är att det tar tid och det blir damm överallt och man får planera in när man ska måla den så ingen går i den. Vi målade vår på kvällen innan vi lade oss så var den torr till morgonen.
  Sedan satte jag på halvmåneformade mattor från ellos så det inte skulle bli så halt.
  Tog väl mig 5 dagar sedan hade jag en ny trapp.

  2013-11-27 kl 8:22 f m

Kommentera