Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Dunderhonung!

2014-01-14 @ 12:04

Älskade måndagen kom och tisdagen. Jag har inte gjort något annat än nödvändigt, soffan har varit min bästa vän. Det var ju väntat att febern skulle komma och det gjorde den med besked. Min mamma tipsade mig om en honung som heter Manuka honung. Den ska tydligen vara jätte bra mot halsont och förkylningar. Honungen har visat sig i medicinska försök ha en mängd fördelar. Nyckeln till detta är dess anti-bakteriella och anti-inflammatoriska egenskaper som hjälper till att bekämpa infektioner, matsmältningen, läka sår och är en utmärkt daglig tillskott för att upprätthålla ett robust immunförsvar och allmänt välbefinnande.Raw manuka Honung Det kan vara värt att prova eller hur? På hälsokostaffären kostade 250 gram 364 kr ganska dyrt kan jag tycka men om det kan bota en halsfluss eller något annat som är på gång så skulle ju ett besök på vårdcentralen och penicillin kosta ganska mycket också. Jag provar gärna så i dag är det jag som åker och skaffar honung.

Tuva-Li såg framemot dagis idag igen. Hon var jätte trött när hon vaknade men blev snabb pigg när bröderna skuttade omkring och härjade. ”Dagis dagis dagis”

lek

IMG_0435

Micke lämnade Tuva-Li direkt igår, det hade gått jätte bra. Jag tyckte det kändes jätte jobbigt att lämna henne själv så fort. Micke tyckte jag var larvig och det kanske jag är. Det är nog lika bra att det inte är jag som lämnar :-)

Den här veckan skulle ju jag åkt upp till Stockholm för att vara modell för LoveForever, istället får jag ligga hemma och kurera mig. Har ingen matlust överhuvudtaget, tvingade i mig lite soppa igår. Den enda fördelen med att vara sjuk skulle väl vara att man kan läsa en massa böcker och värma sig under en filt hela dagen. Men jag blir så rastlöst, det är så tråkigt att vara sjuk! Får väl hoppas på att den där dunderhonungen gör underverk fort!

 8 kommentarer på inlägget “Dunderhonung!”

 • Lisa

  Du behöver inte köpa svindyr honung för att den ska vara antibakteriell! Det gäller för all honung :)

  2014-01-14 kl 1:02 e m
 • Ulle

  Det du beskriver gäller all honung – det finns billigare att hitta i vanlig matvaruaffär.

  2014-01-14 kl 1:28 e m
 • majamyra | It´s all about the details

  Krya på dig! Honung är skönt för halsen när man är förkyld.

  /Lisa LM

  2014-01-14 kl 1:30 e m
 • Ulle

  Hittade en länk. Du ska bara inte blanda den i kokande vatten, då förstörs alla positiva egenskaper om du vill dricka den som varm dricka.

  http://www.svenskhonungsforadling.se/2/1.0.2.0/72/1/

  2014-01-14 kl 1:30 e m
 • Nanna

  Med risk för att tipsa om något som kanske inte alls fungerar, Coldy, det är ett slags munspray och man köper det på apoteket. Personer i min närhet säger att det är jätte bra och fungerar mot halsont och förkylning.

  Jag har själv testat när jag blivit snuvig och varje gång blir jag ju frisk igen…men det blir man ju alltid.

  -”Men visst gick det över fortare denna gången” säger Coldy-tipsarna uppspelt…Men hur ska jag kunna svara på det? Hur lång är en snuva?

  Men det kan ju inte skada tänker jag. (Alltså om inte honungen hjälper…)

  2014-01-14 kl 1:33 e m
 • Tina

  Köp färsk ingefära och citroner och gör te med honung i oxå. Det är superbra:)) krya på dig!

  2014-01-14 kl 9:10 e m
 • Smulan

  Tror inte ett skit på honung. Ät jätte stark mat innan det bryter ut. Har inte varit sjuk på 4 år för att jag just äter mat med mkt chilli i.

  2014-01-15 kl 1:29 e m
 • Kärringen i Skogen

  lilla du, ALL honung har dessa egenskaper. Men inte för den skull finns några garantier för att det tar bort vare sig det ena eller det andra. Men lite varm mjölk, med nån smält emsertablett, lite ingefära och så rör i lite honung… Det känns i alla fall som det hjälper. Sen vet du, du får tio burkar honung för vad den där kostar— ett tips till, rör ut ett par skedar honung med ett par skedar äppecidervinäger i ljummet vatten varje morgon. Också ett bra ”försvarsmedel”.. Men som sagt, ha ingen övertro på den där dyra honungen, den är varken sämre eller BÄTTRE än andra.

  2014-01-15 kl 7:23 e m

Kommentera