Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Fredagspuss ♥

2014-01-17 @ 00:30

En selfie. Den uttrycker dagen, torsdagen. Hann bara med hälften av vad jag skulle hinna, några sjuka barn hemma, ett annat barn som sörjer att hans bästa bästa bästa kompis slutat på dagis och flyttat, Victor hoppar på kryckor efter en liten olycka på gymnastiken och är numera ”handikappad” dessutom är jag fortfarande snorig och har haft en skitdag pga smärta i magen. Det som stör mig mest är att jag bara hunnit med hälften av vad jag skulle hinna. Lycklig är jag över att jag har så mycket att göra. Roliga och betydelsefulla punkter att checka av.

Jag har idag startat ett nytt projekt ihop med chefredaktören Emilia på Allt För Förälder något som jag kommer att jobba med helhjärtat och rent ideellt. Det gav mig en riktigt energiboost. Det är något som ligger nära inpå och som berör mig väldigt mycket. Till detta hör också att jag kommer ”jobba” ihop med min bror som gör det av precis samma anledning som jag för att stödja andra människor och för oss personligen för att hedra våran pappa som gick bort i cancer. Jag kommer berätta mera om det senare.

Imorgon ska jag på möte på förmiddagen och efter lunch ska jag hjälpa fina Linda som arrangerar BARNmässan i Karlstad. Tänk om vi bodde lite närmare varandra, det hade varit så mycket enklare. Men som tur är så har vi våra telefoner och datorer. Jag hoppas så många som möjligt kommer och besöker BARNmässan. Det är helt klart värt att åka till Karlstad bara för att besöka mässan. En rolig utflykt och en minisemester, jag rekommenderar verkligen att ni tar er dit Jag kanske skulle tävla ut några inträden? Läs mer om BARNmässan HÄR. 

wpid-IMG_20140116_215810.jpg

Jag har sett några av alla kommentarer. Jag vet inte vad jag ska säga? Så här är det jag vet att en del av er som kommenterar är samma människor. Ni förstår det är inte så smart när ni uppger samma mailadress fast ändrar ert namn. Mailadressen syns ju fortfarande och dessutom så ser jag allas ip-nummer som kommenterar och det är ju också detsamma även om ni byter namn. Så för mig är ni samma personer, frågan är bara vad ni vill med det? Jag respekterar olika åsikter och har därför tolererat att ni kommenterar precis som ni vill men det finns ju även en gräns för mig. Jag är sådan som inte gömmer mig bakom en datorskärm och är anonym, jag står rakryggad och står för vad jag tycker och tänker. Har jag starka åsikter om något eller någon så skulle jag kunna säga det face to face på ett respektfullt sätt. Jag äcklas av inbördesbeundran, sådana som slickar röv och som fjantar inför chefen eller kända människor. Tro mig när jag säger det, det finns några sådana inom den här bloggvärlden. Hur som helst det jag vill säga är, har ni åsikter och måste dela med er av dom så gör det men med respekt och framförallt stå för dom också annars kan ni fan hålla käften! Hoppas jag är tydlig nog och för er som bara vill provocera så måste jag göra er besvikna och säga att jag inte tar åt mig ett dugg. Ni slösar eran energi på mig förgäves, vilket i och för sig är smickrande. Och alla ni som skriver ”jag ska inte läsa den här bloggen mer” men som ändå  återkommer. Va tusan, läs inte bloggen då om ni blir så retade.

Jag läser att jag är ytlig och ofta bara uppdaterar med nya inköp hela tiden. Läs bloggen igen! Ja jag delar med mig av mode, kläder och inredning något som intresserar mig. Men jag bleknar i jämförelse med andra stora bloggare som ofta eller ännu fler gånger uppdaterar sina inköp och kläder. Många fina och härliga människor. Skriver ni detsamma till dom? Är de också ytliga? För jag personligen tycker det är jätte roligt att få ta del och inspireras av andra och skulle jag inte tycka det så skulle jag ju aldrig utsätta mig själv med att titta på det eller följa det.

Sen får jag ofta frågan hur har man råd att unna sig när man har en barnfamilj? Jag tycker det är en konstig fråga, för mig är det väl självklart. Om någon handlar något så tänker jag automatiskt att ”aha hon eller han har jobbat för att köpa det” Ingenting i världen är gratis allting kostar! Och jag precis som alla andra får ju jobba också. Det är en högst förutfattad mening att man är ”fattig” för att man har många barn. För nog kan jag tänka mig att många tänker så. Sen finns det ju hur mycket tips som helst på hur man kan handla ekonomiskt. Allt behöver inte vara svart eller vitt :-)

Klockan drog visst iväg trots att jag lovade mig själv att lägga mig tidigt ikväll. Bäst jag tvingar mig själv uppför trappan nu! Det har blivit fredag och det firar vi med att skicka en fredagspuss till någon vi tycker om :-)

Puss ♥79 kommentarer på inlägget “Fredagspuss ♥”

 • Maria

  Madde- jag läser de bloggar jag finner intressanta, både där jag delar åsikter med bloggaren och där jag INTE gör det. Jag lämnar ofta kritik till dig och byter aldrig namn. Läser ofta dina svar på kritiken som jag tycker är bra, och du får även stå ut med mycket skit från folk. Jag försöker dock vara så saklig jag kan.
  Ja, jag tycker att du är ytlig, och ja jag lämnar samma kritik till de ”stora” bloggnamnen i den mån jag läser dem.
  Och du kan ju försöka inbilla dina ”fans” att en ensamstående åttabarnsmamma som arbetar som undersköterska har råd att handla kläder för flera tusen i månaden, bara handla ekologiskt och ständigt köpa nya möbler m.m. Men det kanske är jag som har fel, vad vet jag, jag är inte i den situationen själv och att konsumera är inte det som gör mig lycklig, jag värderar annat här i livet.

  2014-01-17 kl 6:23 f m
 • Emelie

  Bra skrivet Madeleine!!
  Dom som gnäller kan ju helt enkelt sluta läsa din blogg ist för att klaga. Vem har ork att följa bloggar bara för att störa sig på dem!!!
  Jag tycker din blogg är härlig och har många roliga tips om allt möjligt :) Ha det gott!!

  2014-01-17 kl 6:37 f m
 • Sara

  Heja Madde!! Jag tycker du verkar vara en grym mamma och en fantastisk fru och vänn! JAG är GLAD att du vill dela med dig av HELA din vardag och vad det innebär att ha 8 barn. Jag läser din blogg då å då och tycker att du skriver till en bred publik. Jag förstår inte varför folk med taskig attityd och med ren jävla vilja vill såra människor som kanske redan har det tufft? Om man nu blir så provocerand varför läser man, gå å ta hand om dina egna barn och ditt eget liv ist för att försöka trycka ner Madde!

  2014-01-17 kl 7:06 f m
 • Lovisa

  Suck :-(
  Sluta läs bloggen om du inte gillar den då, lägg din energi på nåt annat som du gillar bättre, Maria…

  Tack för en bra och rolig blogg Madde!! :-)
  Kram!!

  2014-01-17 kl 8:13 f m
 • Lotte M

  Stackars barnet som inte kan leka med sin bästa vän (så ofta?) längre :-( Jag fasar för när min sons kompis ska byta skola nu efter sportlovet… Eller tar det mer på mig än gossen? Vet faktiskt inte…
  Ha en underbar fredag♥
  lotte4 blogspot com

  2014-01-17 kl 8:32 f m
 • Ida

  Ja men vad bra då ser du ju själv att jag inte är samma person som andra som vågar ge kritik. Jag står för att jag tycker att det är väldigt mycket yta i den här bloggen. Mycket som handlar om utseende och att köpa en massa saker. Du får nog acceptera att alla inte håller med dig om allt hela tiden om det känns jobbigt. Klart att du helst bara vill ha en massa beröm. Men det känns inte direkt som du tar till dig av positiva kommentarer, det är bara det negativa du lägger enrgi på och då får du skylla dig själv.

  2014-01-17 kl 8:32 f m
 • Camilla

  Jag förstår inte varför man läser en blogg om man inte gillar personen i fråga.
  Varför lägger man energi på det?
  Jag tycker du verkar vara en toppen mamma

  2014-01-17 kl 8:47 f m
 • Alexandra

  Jag tycker du är en klok och saklig person! Jag imponeras av din glädje och entusiasm till saker.
  För mig som blivande ”förstabarnsförälder” så är du en förebild. Att man faktiskt KAN leva även om man har barn. Jag börjar bli ganska trött och less på alla kommentarer om ”passa på nu innan bebisen kommer för sen kommer du aldrig kunna unna dig själv någon tid”. Det är ju inte direkt så att man går i ide för att man skaffar barn?! Och för mig är du ett levande bevis på att man kan leva som man vill, och det igenom och med barnen.

  Tack för en super bra blogg och för en härlig personlighet!

  2014-01-17 kl 9:03 f m
 • ina

  Ja vad säger man . Du är bra Madde.Den där Maria vilka bekymmer hon har över din ekonomi ….hon kanske behöver hjälp med sin? Ida och Maria kan dra tycker många här vi är inte roade av massa avundssjuka och bittra kommentarer om Madde.Men ni mår nog pyton själva. Hej !!

  2014-01-17 kl 9:38 f m
 • Märta

  Det gäller att försöka tänka positivt! Inte slösa energi på de som skickar negativa saker. Vill tipsa om Olof Röhlanders blogg och sida Upphopp! Där får man mycket bra tips och tankar! Och även ”Veckans peptalk” som många kan behöva! :)

  2014-01-17 kl 9:43 f m
 • Linda

  Jag förstår inte detta med att lämna kritik.. Varför ska vi göra detta mot Madde? Varför ska vi säga negativa saker om henne, om vi tycker så? Kan vi inte bara hålla käften då? Jag slickar inte Maddes röv. Jag bara talar, utifrån mina åsikter. Folk är så pigga på att framhäva neg saker. Tycker man illa om hur ngn skriver, att hon tar bilder på sig själv, att hon shoppar en massa.. Låt henne hållas! Läs någon annans blogg?! Man måste inte framhäva folks dåliga sidor, sålänge det inte drabbar andra. Man kan väl ist lyfta folk och få deras bra sidor att skina lite extra?
  Och skit i hur Madde har råd? Hon kanske jobbar extra? Jobbar svart? Fått ett arv? Har givmilda beundrare? Kort och gott, skit i det! Det angår ju knappast ngn annan, än Madde själv, Eller har jag fel?

  2014-01-17 kl 10:22 f m
 • lovisa

  Håller med Märta och Linda lämna Madde ifred!! Era avundssjuka hyenor.Ha en bra dag Madde :-)

  2014-01-17 kl 10:59 f m
 • Ida

  Vart har Smulungen och Annapanna tagit vägen? De enda förutom jag och Maria då som vågar säga ifrån. Alla andra är så konflikträdda och måste håller med om allt som skrivs i boggen för att själva må lite bättre. Men ja bloggen är ytlig, den som säger något annat ljuger eller har en väldigt konstig verklighetsuppfattning.

  2014-01-17 kl 11:57 f m
 • Elin Nilsson

  Tycker att ni alla ska läsa Olof Röhlanders blogg på http://www.upphopp.se Olof är mental tränare, föreläsare och enligt mig Sveriges bästa talare. Så klicka in för inspiration i vardagen och ett tillskott av mental styrka!

  2014-01-17 kl 11:59 f m
 • Jourhavande vuxen – Mamma Karlsson

  Jag blir helt bestört när jag läser kommentarerna här. Liknar mobbing och det måste upphöra omedelbart!

  Jag undervisar 15-åringar och sliter hårt för att få ett bra klimat mellan dem och så uppför sig deras potentiella föräldrar sig såhär! Va?!

  Klart att en blogg ska vara levande och att man inte behöver hålla med om allt, men framför det då på ett sofistikerat sätt.

  2014-01-17 kl 12:39 e m
 • Maria

  Ina – Har inga som helst bekymmer över min egen eller Maddes ekonomi, bara över sättet hon uttrycker det på, men varsågod missförstå mig gärna, förväntar mig inte att polletten ska ramla ner.

  2014-01-17 kl 1:00 e m
 • Emma

  Maria: Du säger att du bekymrar dig hur hon uttrycker sig gällande sin ekonomi. Jag, å andra sidan, blir istället lite bekymrad hur du uttrycker dig.. Upplever inte alls hennes inlägg som du beskrivit ovan. Men se där, vi är alla olika och upplever texter och andra ting OLIKA. Om du uppfattar att hon uttrycker sig på ett visst sätt så stämmer det kanske inte alls överens med vad hon eller någon annan uppfattar. Försök låta det rinna av dig nästa gång och lägg din energi på att lämna en glad kommentar istället om du gärna vill kommentera. Du kommer må så mycket bättre i dig själv!

  2014-01-17 kl 1:45 e m
 • Ida

  Varför kan du aldrig ge svar på tal på ett vuxet och moget sätt? Förstår du inte att du bara provocerar när du skriver att du inte bryr dig, det gör du ju helt uppnebart. Annars hade du inte skrivit ett helt inlägg och klagat på dina läsare. Jag tror att du tycker det är kul när det stormar på bloggen och läsarna tjafsar med varandra, jag tror att du vill att det ska vara så. Du gillar ju när folk spekulerar om erat privatliv. Det blir väl så när man får barn så pass tidigt.

  2014-01-17 kl 1:52 e m
 • Karin D

  Men herreguuud vilka bekymmer ni har Ida, Maria och AnnaPanna! Tänk om Madde har fått ärva pengar vad vet ni!?

  Hur vore om ni ler mot världen lite så kanske den ler tillbaka lite! Och dessutom så har ju Madde klargjort i flera inlägg tidigare hur det funkar ang sponsring och samarbeten på bloggar. Jag gillar den här bloggen jätte mycket! Det är inga krusiduller och hjärtlösa inlägg. All cred till dig Madde som bjuder på dig själv så mycket! Jag längtar efter att få höra dina poddar du är helt klart en konstnärlig människa som passar i sociala sammanhang!

  Stor Kram Karin

  2014-01-17 kl 2:12 e m
 • Millans Värld

  Vad roligt att du hittat projekt som du brinner för!
  Ska bli spännande att läsa om dem.
  Ha nu en fin helg!

  2014-01-17 kl 5:29 e m
 • Eva Karlsson

  Hej Madde-
  Vill först av allt säga att jag gillar din blogg-de är roligt att få ta del av eran vardag :)
  Att folk lägger in dumma kommentarer ang-din inköp m.m tycker jag är mycket lågt och de verkar som om den svenska avvundsjukan kommer fram här-tyvärr.
  De finns tyvärr människor till allt.
  Att påstå att alla andra här inne som inte ger dig negativ feedback är rövslickare är skitsnack tycker jag-själv vågar jag stå för mina åsikter och ha egna meningar-
  men jag kan inte fatta att dessa negativa människor här inne som bara måste spy gälla överhuvudtaget läser bloggen om de nu bara måste slänga skit.
  Jag tycker som sagt om din blogg-tack för att du låter oss få ta del av ert dagliga liv- ha nu en underbar helg Madde tillsammans med din underbara familj.
  Kram från Eva i Nässjö

  2014-01-17 kl 6:23 e m
 • Marie

  Jag har ställt mig själv frågan varför jag överhuvudtaget läser bloggar och för mig handlar det om inspiration. Jag går ofta in här och läser. Jag tycker Madde är en rolig bloggare att följa och hon har energi som smittar, fina kläder och bra smak i mycket. Sen är det är ovanligt med en stor barnfamilj och hur de får vardagen att gå ihop. Det tycker jag är intressant. Tur att du Madde inte tar åt dig av all ogrundad kritik. Jag hoppas du fortsätter blogga och att jag får följa din vardag. All lycka önskar jag dig.

  2014-01-17 kl 6:30 e m
 • Sofia

  Hej Madde tack för en super bra blogg. Jag är en sån tjej som verkligen ser upp till de med många barn. Är själv en ung 3 barnsmamma som villl ha fler, trots fördomar och negativitet från både familj och vänner… Har bara en fråga av ren nyfikenhet. Hur många procent arbetar du? jag arbetar själv som USK heltid och tycker det är super tufft ska nog gå ner i tid när nr 4 kommer…. Lycka till med allt i livet och som sagt du är du och inte som alla andra för du är supercool o snygg mamma!!! mm. 😉 Trevlig helg!

  2014-01-17 kl 6:53 e m
 • M

  Maria; Jag tror varken att Madde eller någon annan ens har bett om din kritik här! Det är skit bra att vi har rättigheter, och KAN säga vad vi tycker, men man BEHÖVER inte hävda sin åsikt jämt! Eller?
  Finns det ingen annan du kan klaga till?
  Människor nuförtiden ska tycka så jävla mycket hela tiden, jag undrar varför det är så viktigt, kan du inte lägga din energi i tyckandet på något mer betydelsefullt än Maddes blogg?

  2014-01-17 kl 7:02 e m
 • M

  Och Maria, det finns vissa bloggare som tjänar pengar på sitt bloggande! Jo, det är sant! Kanske får Madde lite pengar från reklam bland annat. Och du är ju en av alla läsare som gör att hon kan tjäna en liten extra slant till vardagslyx 😉

  2014-01-17 kl 7:06 e m
 • Malin

  Stå på dig. Jag beundrar dig o din härliga familj. Tycker det är intressant att få en inblick i er vardag<3

  2014-01-17 kl 7:13 e m
 • lovisa

  Är ni vuxna damer som ni uppför er Ida Maria. ?????Vi är många som undrar.Det enda Madde kan göra och jag förstår inte varför ni inte är anmälda för Förtal. Men Madde är för snäll. Hade det varit min blogg så hade ni varit väck för länge sen Ida Maria Annapanna Smulungen där har vi hela mobben här. Inget trevligt gäng fruntimmer.Fy attan. Kram Madde jag kan anmäla dom om du vill. Säg bara till.♡

  2014-01-17 kl 7:21 e m
 • Ida

  Det är så kul att se att ni jämt måste kommentera allt jag skriver, det måste vara otroligt intressant eftersom ni tar åt er så mycket. Vilka bekymmer ni har så fort någon vågar kritisera. Ni som försvarar Madde och låsas vara hennes kompis är ganska töntiga. Tror ni att Madde bryr sig om det? Nej hon struntar i det som är positivt och bara åt sig när det är någon som skriver sådant som inte passar.

  2014-01-17 kl 7:57 e m
 • lovisa

  Patetisk är du Ida .

  2014-01-17 kl 8:46 e m
 • lisa

  Ja gösses vilka miffon. Sandlåda nivå på er Ida Maria Haha!!! Väx upp för fn.Natta.

  2014-01-17 kl 8:52 e m
 • Sara

  Men varför är det nödvändigt att ge kritik? ? Varför? ? Det är så här hennes blogg är gillar man det inte så sluta läsa era jävla nötter!!

  2014-01-17 kl 9:09 e m
 • Inger

  Men dom fattar nada Sara…. Många här har frågat vad dom gör här. Men inget går in där. Tomt mellan ögonen. Det är sorgligt men sant. Tro inte att du är intressant. Nä du är sorglig .!!

  2014-01-17 kl 9:41 e m
 • Marie

  Läser bloggen ofta. Tittar då och då in på kommentarerna… Blir ibland lite lätt förfärad när man läser kommentarerna… Visst, man kan ge kritik och tycka annorlunda, helt ok… Men många gånger är det rena påhopp, mobbing liknande och kränkande kommentarer! Det är inte ok. Förstår att vissa blockeras/raderas. Ja offentliga personer får räkna med att folk kommer att tycka och tänka, tissla och tassla en del. Men det finns gränser man inte går över!!! Det är Maddes blogg, hon skriver om sitt liv, sin situation, händelser, sina tankar och åsikter. Vill man inte läsa, tycker bloggen är dålig osv, sluta läs då!!! Spy inte en massa galla i kommentars fälten, många gånger är det mest tjafs mellan olika personer som kommenterar. Det kommer långt bort från kärnan -Maddes blogg. Blir väl påhopp på denna kommentar också misstänker jag… Sorgligt men… ja, ja…

  2014-01-17 kl 10:11 e m
 • Sandra

  In, läs och tyck till!

  http://sandraspringernaken.blogspot.se/2014/01/en-barnpornografisk-bild-ar-val-okej.html

  Maria, hej då!
  Madeleine, heja dig och alla dina fina barn, heja din ekonomi och alla dina underbara kläder. You go girl!

  2014-01-17 kl 11:20 e m
 • Eugenia

  Fy fn va bra gjort Sandra!!

  2014-01-18 kl 12:16 f m
 • Annapanna

  Hej Ida:) måste va tråkigt att ha en blogg med enbart positiva komentarer:( Madde! Väljer att skriva och vi svarar(olika) vad är det ni inte förstår?! Sluta kalla oss bitter f-r. Ensamma, fattiga. O gud! Veti allt ni hittar på…kanske är jag liiite deppig idag när jag inser! Det blev mer schopping än tänkt från början:) Mmm! Härligt är det allt ändå….
  Vi struntar nog i din ekonomi…men! Du borde väl inte bli förvånad..då du och Micke har separat adress…och du varjw dag är hemma eller väldigt ofta hemma med sjuka barn och annat…någonstans måste pengar komma ifrån…du har dock 8 barn som ska mättas. Blöjor, kläder och annat….fler från fam annorlunda är skilda och fler av mammorna kämpar med att plugga…Du, säljer tydligen tavlor..har fler läst..men våra skatter är höga o förtjänst kan inte bli stor….Så! Bli inte arg och sluta skriv att du inte bryr dig!! För det gör du..annars nämner ingen saken…du har goda sidor och jag skulle aldrig vilja byta med dig….tycker det är super att din tid som enaamstående räcker till för voläntär arbete..även om jag inte begrper hur……punkterar åter min adhd som visar sig i skrift..så slippwr några bittra komentera saken….ni gnäller på oss men tyvärr föregår ni inte med bättre attityd…jag är varken bitter el fattig men en d-t rak person….efter regn kommer solsken:) puss och trevlug helg

  2014-01-18 kl 1:31 f m
 • Annapanna

  Skriver från min mb…tangenter är ruggigt små..mindre än mina fibgrar…slarvig på att inte läsa innan jag skickar…därav fel bokstäver…alldeles för mycke:) ingen är felfri…tack gode gud för det:)))

  2014-01-18 kl 1:33 f m
 • Ida

  lovisa, det är smickrande att se att du och även många andra tar åt er så pass mycket av det jag skriver så ni måste komentera. Om ni inte hade brytt er hade ni ju bara ignorerat allt. Ni säger ju emot er själva. Antagligen så är det jag skriver så otroligt intressant och jag tror ni är avundsjuka för att jag vågar stå för vad jag tycker.

  2014-01-18 kl 5:11 f m
 • Elisabeth

  Hej Madde!

  Det känns som den här diskussionen har varit uppe ett otal gånger. Rådet är det samma blocka personer som inte håller en saklig nivå av nätetikett. Du äger bloggen ta kommandot och visa var skåpet ska stå, borde i ord och handling. Hur vi lever våra liv är ytterst en personlig ensak och hur vi konsumerar eller väljer att prioritera är ett högst personligt val. Om nu Maddes liv inbringar så många frågetecken skicka ett personligt mail så vi andra slipper läsa alla dess ursäkter bakom ifrågasättande. Fundera över begreppen ödmjukhet, värdighet och respekt innan du hyvlar av nästa svar…./Elisabeth

  2014-01-18 kl 8:24 f m
 • Kattis

  Överlag när man läser dessa bloggar, familjerna med många barn, känns det som de flesta har det väldigt rörigt men det framkommer inte riktigt om man inte läser mellan raderna! Flera av mammorna verkar ju bevisligen inte nöjda och har nog på vägen tröttnat på tvätt, matlagning, hämta och lämna på dagis mm. Hinner man ens ge alla barnen en god natt kram? Eller ligger de i soffan framför TV:n och somnar själva? Utopiartat att livet ser ut som det gör på bloggen!

  2014-01-18 kl 9:35 f m
 • Eugenia

  Madde blocka Ida Maria Annapanna !! Värsta träskgänget !!! Har inget här att göra. Kram.

  2014-01-18 kl 9:58 f m
 • Inger

  Men så sjukt nyfikna dom är om Maddes inkomst.Man undrar vad har dom för liv själva. Ingen har väl med det att göra. Man kan undra över deras besatthet inte vidare friskt tycker jag. Det står jag för.Ni får tycka vad ni vill om det. Trevlig helg.

  2014-01-18 kl 11:33 f m
 • c

  Förstår verkligen inte en del av personerna här. Har man inget vettigt att säga än att spy galla över en annan person och hur denna väljer att leva sitt liv – var tyst!
  Att Madde har råd med det hon har beror antagligen på att dels har Micke ett bra jobb (Så länge som Madde eller Micke inte säger något om att de inte är tsm längre, så har ingen annan rätt att säga att de skulle gått isär. Särbos är de kanske däremot..) och på att Madde tjänar bra med pengar hon med.

  Sprid lite glädje i världen och håll era onda tankar för er själva!

  2014-01-18 kl 11:34 f m
 • Louise

  Madde!

  Du kämpar och står i dagarna in och ut, att unna dig saker för pengar som du själv tjänat ihop är det minsta du kan göra!

  ”Haters need love too”

  Tack för att du är en bra förebild och för att du är du!!

  // 21 åring ifrån Göteborg

  2014-01-18 kl 11:57 f m
 • Sanna

  Hej! Jag har följt din blogg ett tag. Tycker om att läsa den eftersom du delar med dig av så mycket. Du skriver om viktiga frågor, vardagsliv, inredning, mat, inköp och ja, lite av varje. Det är det som gör bloggen intressant. Den känns personlig. Sen är det rätt häftigt att läsa om livspusslet i en stor familj när man själv bara har två barn och känner att det är svårt att få ihop allt ibland :). Jag beundrar alla storbarnsfamiljer! Hur ni orkar och hur ni får ihop allt. Det är häftigt!
  Jag arbetar som lärare och är självklart helt emot all slags mobbing. Inläggen här i din blogg från Ida, Maria och annapanna är mobbing. Man får tycka vad man vill, men man uttrycker inte vad som helst. Att kränka någon annan är aldrig okej, vare sig det är face to face, i skrift eller genom skvaller. Tänk på alla barn och ungdomar som är ute på nätet, Facebook, läser bloggar m.m. Vad lär vi dem? Alla vuxna är förebilder för alla barn och ungdomar och vi måste tänka på vad vi säger. Alltid. I alla situationer. Det är aldrig, aldrig någonsin okej att kränka någon.
  Jag tycker verkligen att du ska blockera inlägg från dessa personer. Som en markering, även om du själv är stark och inte tar åt dig. Tänk på alla som läser din blogg! Det är verkligen inte okej.
  Jag var bara tvungen att säga detta.
  Lycka till med allt!!

  2014-01-18 kl 12:21 e m
 • Ida

  Jag har aldrig kommenterat Maddes ekonomi, det struntar jag fullständigt i för alla prioriterar vi olika saker. En del mår väl bra av att köpa en massa saker och satsa på sitt utseende medans andra tycker att det finns betydligt viktigare saker i livet. Jag står dock fast vid att bloggen är ytlig och att Madde verkar ha en stort bekräftelsebehov. Jag måste ju få tycka vad jag vill precis som alla andra gör.

  2014-01-18 kl 3:31 e m
 • Maja

  Ida mfl.

  ”Vart har Smulungen och Annapanna tagit vägen? De enda förutom jag och Maria då som vågar säga ifrån. Alla andra är så konflikträdda och måste håller med om allt som skrivs i bloggen för att själva må lite bättre. Men ja bloggen är ytlig, den som säger något annat ljuger eller har en väldigt konstig verklighetsuppfattning.”

  Vadå vågar kritisera? Vad ger er rätten liksom?
  Om ni nu tycker att bloggen är såååå ytlig och ni inte kan förstå hur man kan lägga sååå mycket pengar på shopping… Va fan är ni här för då? Låt bli att läsa! Låt bli att vara här! Så slipper ni bekymren! Herregud! Låt Madde blogga om va fan hon vill.. Passar det inte så stick!!!

  Läs och njut eller stick! Orka hålla på att gnälla hela djävla tiden!

  2014-01-18 kl 4:00 e m
 • Kattis

  Har man varit med i TV och har egen blogg har man ju blivit en offentlig person, med allt vad det innebär. Då måste man vara beredd att ta både ris och ros. Att folk undrar och ifrågasätter faller sig ju naturligt, mycket kan ju också vara konstruktiv kritik.Tycker i så fall att det är lika löjligt med alla dessa fjäskiga och inställssamma kommentarerna som osar falskhet!

  2014-01-18 kl 4:06 e m
 • c

  Bara för att man blivit en offentlig person betyder det inte att man måste stå ut och ta skit. Man har lika stor rätt som alla andra människor att bli respekterad, lika stor rätt att få kritik med respekt, lika stor rätt att bli lämnad ifred när man ber om det, lika stor rätt att bli behandlad med värdighet. Dessutom Ida, ser det ut som att Madde inte prioriterar att sina barn ska ha det bra och utan bara köper kläder och fint till sig själv? Näe, precis.

  2014-01-18 kl 4:19 e m
 • Kattis

  Tycker nog att tonen överlag är god på familjebloggarna, det är nog lite värre för dem som tex har feministbloggar och andra politiska bloggar som provocerar.Tycker nog att det blir mer ”dynamik” i bloggen om folk vågar uttrycka sina åsikter!

  2014-01-18 kl 4:36 e m
 • Sofie

  Hej
  Min kommentar försvann??

  2014-01-18 kl 4:39 e m
 • Inger

  Ja man ska inte vara otrevlig. Tyvärr så är ofta några av damerna det här och när dom får mothugg då är det inte bra dom vill att man ska lika rutten som dom mot Madde. Men där måste jag göra damerna ledsna. JAG HÅLLER PÅ MADDE HON ÄR TOPPEN.SÅ NI KAN LÄGGA NER.

  2014-01-18 kl 6:56 e m
 • Jessica

  DU ÄR FANTASTISK!!!
  Stark!
  Och fin!
  Så det så. ;)))

  2014-01-18 kl 10:27 e m
 • Matilda

  Det där förstår inte jag med ekonomin. Jag är ensamstående och alla tar för givet att jag är fattig. När jag gör något utöver det vanliga t ex en resa, något större inköp osv så blir det ett jäkla liv ”Det där har väl inte du råd med” osv. Så trist bara. Jag är inte alls fattig. En lön räcker väldigt långt. Iallafall för mig. Jag unnar mig saker hela tiden och ändå får jag till och med över pengar varje månad ibland flera tusen. Dels tänker man ju ekonomiskt och hushåller med pengarna och sen är ju en lön mycket pengar och då har jag en ”vanlig” lön. Fattar inte hur folk tänker, varför dom tar för givet att vissa måste vara fattiga.

  2014-01-19 kl 3:39 f m
 • Matilda

  Ida: Och? Och om någon har ett bekräftelsebehov? Stör det dig eller? Det har alla människor. Alla människor har ett bekräftelsebehov. Mer eller mindre. Vi söker bara det på olika sätt och i olika mängd men ALLA människor söker det och behöver det. Du också. Du är en människa alltså behöver du bekräftelse. Och det är förmodligen det du håller på med här inne när du kommenterar negativt. Du söker bekräftelse att andra ska se dig.

  2014-01-19 kl 3:45 f m
 • Mormor

  Hej , din blogg är bra och du ger info om ditt liv och dina barn , det tråkiga är alla oförskämda inlägg, om man inte kommenterar dessa så slutar det säkert av sig själv , vi har haft linas matkasse ett år toppen fin mat, har du testat denna kasse Madde?? Lycka till med ditt nya jobb med mera

  2014-01-19 kl 7:08 f m
 • Elisabeth

  God morgon!

  Mitt PS till dig Madde är att du får fundera över syftet med kommentatorsfunktionen. Vad vill du att det ska innehålla? Uppenbarligen är du precis som en del av dina läsare inte nöjd med vad som skrivs i vissa lägen. Agera aktivt!!! Det hjälper inte vad vi än skriver för några har inställningen att förstöra och tro att nätet är en frizon för struntprat. Inte heller låter du väl inte otrevliga personer hänga kvar i verkliga livet? Varför får dessa då utrymme här? Sparka ut dem en gång för alla. Så slipper både VI och DU skriva och be dem sluta. Häls. Elisabeth

  2014-01-19 kl 7:17 f m
 • Ida

  Det ni håller på med kallas näthat, har ni inte lärt er någonting? De som läser den bloggen verkar vara lågutbildade allihop för ingen kan skriva ordentligt. Är ju pinsamt låg nivå på kommentarerna. Men jag lovar att Madde tycker det här är jättekul. Förstår inte varför det jämt ska ältas samma sak om och om igen, vart vill ni komma? Svara på det om ni kan.

  2014-01-19 kl 9:40 f m
 • Inger

  Ida förstår du inte svenska? Du kan lägga ner. Dra. Försvinn. Hej då!!!

  2014-01-19 kl 11:15 f m
 • c

  Ida, varför är du så otrevlig?

  2014-01-19 kl 12:13 e m
 • Ida

  Inger, tack för uppmärksamheten. Du blir ju uppenbarligen provocerad eftersom du tar dig tid att svara och dessutom låta extremt negativ. Nej det är låg nivå både på bloggen och på de läser men jag förväntar mig inte att poletten ska trilla ner. ”Du kan lägga ner, dra, försvinn, hejdå”, haha rolig du är.

  2014-01-19 kl 12:16 e m
 • Ida

  C, Jag är otrevlig mot de som är otrevliga mot mig. Tycker du själv att du är trevlig? Nej du vill bara tjafsa som vanligt. Det är ju alltid samma människor som håller på, kommer aldrig några nya som tillför något nytt.

  2014-01-19 kl 12:18 e m
 • Sofie

  Hej
  Jag gillar din blogg, bra blandning! Man behandlar en människa som man själv vill bli behandlad tycker jag, så till er som bara är ute efter att såra, skulle ni verkligen säga sådana här saker face to face? Visa RESPEKT!

  2014-01-19 kl 1:16 e m
 • Ida

  Jag har inget problem med att stå för vad jag tycker även i verkliga livet. Jag tänker inte visa respekt mot någon som inte visar respekt tillbaka. Är man otrevlig får man ju räkna med att bli behandlad på samma sätt tillbaka.

  2014-01-19 kl 1:49 e m
 • Inger

  Äh dra åt skogen vad gör du här ställer till med massa skit Ida. Varför är du här????? Det kan du inte svara på tydligen . Konstig du är. Att du bara orkar. När det är så jävla dåligt. Kan du inte skaffa en egen blogg . Så kan vi andra kommentera där. Så roligt vi skulle ha. Du kanske har en………….

  2014-01-19 kl 4:15 e m
 • c

  Ida, vad har jag sagt som är otrevligt? :)

  2014-01-19 kl 4:46 e m
 • c

  (Det tror jag inte du kan svara på.)

  2014-01-19 kl 4:47 e m
 • Ida

  C, ”Varför är du så otrevlig”,tycker du det låter trevligt? Nej fy fan skulle aldrig ha en blogg där jag lämnar ut mitt liv och mina barn. Nej så stort behov är jag inte av att få uppmärksamhet. Jag tycker det finns viktigare saker i livet än att köpa en massa saker stup i ett. Men alla är vi ju olika. Inger, du kan lägga ner direkt för jag tar inte åt mig ett dugg av det du skriver. Konstig du är som inte fattar det. Och konstigt att du jämt måste kommentera det jag skriver. Du har inget annat att göra va?

  2014-01-19 kl 4:57 e m
 • c

  Men du är ju otrevlig. Ger du kritik till Madde så har jag väl all rätt att ge kritik till dig? Precis som du har rätt att ge kritik till mig. Däremot har man ingen rätt till att vara otrevlig när man ger kritik. Kan man inte ge kritik på ett snällt sätt, var tyst.
  Men du välj bort det du kan som inte får dig att må bra. Väljer du bort att slänga ut dig en tråkig kommentar, så slipper du få åsikter som inte är de samma åsikter som du har och du slipper lägga ner tid på att vara här en gång i kvarten. Det är väl inte så dumt?
  Sprid lite glädje istället. Det lovar jag att du kommer må bättre utav. :)
  Eller så struntar du i Maddes blogg helt och hållet. För uppenbarligen får ju bloggen dig att må dåligt.

  2014-01-19 kl 6:01 e m
 • Ida

  C, nu kanske det är så att jag tycker att bloggen är intressant kanske just för att den är så ytlig. Varken du eller någon annan behöver ifrågasätta varför jag läser bloggen. Jag tycker det är intessant att läsa Maddes kommentarer/försvarar till den kritik hon får. Så strunta i att fundera så mycket på varför jag läser bloggen, det känns ju onödigt att du ska lägga energi på något som jag ändå inte har någon skyldighet att förklara. Jag har lika mycket rätt som vem som helst att läsa bloggen även om jag är kritisk till mycket men det är jag ju knappast ensam om. Man måste ju inte hålla med varandra om allting hela tiden, är ju inte farligt att ha olika åsikter.

  2014-01-19 kl 7:36 e m
 • c

  Klart du har rätt att läsa den. Står inget annat. Jag är bara mån om att alla ska må bra och bloggen verkade ju inte få dig att må bra. Bara min uppfattning, du behöver inte ta åt dig av det om det inte stämmer. :)

  2014-01-19 kl 8:15 e m
 • Ida

  C, du kan sluta oroa dig på en gång. Om jag hade mått så dåligt av att läsa bloggen hade jag väl inte varit här? Så sluta med dina teorier och lägg din energi på något vettigare. Jag behöver inte din sk. omtanke. Känns bara löjligt att du ska tala om för mig hurvida jag borde läsa bloggen eller inte. Du borde själv sprida lite glädje istället för att tjata om att jag är här en gång i kvarten. Sköt ditt istället så blir alla nöjda.

  2014-01-20 kl 8:51 f m
 • c

  Jag går inte runt och oroar mig för dig så det behöver du inte oroa dig för det. Det var bara ett gott råd. Varför är du så upprörd och arg?

  2014-01-20 kl 3:37 e m
 • c

  Som sagt dessutom så får du mer än gärna läsa bloggen för mig. Men mitt råd till dig att eftersom du blir så uppretad av folk här som inte tycker som du, så kanske du skulle låta bli att läsa kommentarer och bloggen också? Men som sagt, du gör som du vill. :)
  Tänker inte diskutera vidare det här med dig heller. Du är på för låg nivå för att hålla en diskussion.

  2014-01-20 kl 3:40 e m
 • Fanny

  Fantastisk bra blogg du skriver, utifrån bloggen är du en super bra mamma och en bra förebild för oss yngre läsare! Jag är i din äldsta sons ålder och kämpar med en ätstörning. Jag har haft det ganska tufft när jag var yngre och har det fortfarande jobbigt i perioder. Jag hoppas du tar en titt på min blogg där jag skriver om mina intressen, min Aspbergers och även vardagliga tankar som snurrar runt runt i huvudet! Kram

  2014-01-20 kl 5:17 e m
 • Ida

  C, ”Du är på för låg nivå för att hålla en diskussion”, ja det säger ju allt. Du klarar inte av att jag säger emot dig. Du vill bara ha rätt i allting och tala om folk hur de ska göra. Hur kan du ha så mycket tid till att fundera över hur jag eller någon mår bra eller inte av att läsa bloggen? Jag har aldrig bett om några råd från dig. Du kan sluta ta åt dig när du uppenbarligen blir så arg och irriterad. Är egentligen helt meningslöst att diskutera detta då du visat för länge sedan att du inte kan acceptera att man faktiskt kan ha olika åsikt. Är en gåta för mig varför du ens bryr dig men du skulle väl aldrig erkänna det.

  2014-01-20 kl 5:46 e m
 • c

  En sista fråga till dig, varför upprepar du alltid det jag säger till dig, dock med andra ord? (Och som sagt, det var ett gott råd, går inte och grubblar över hur du mår eller inte mår så det behöver du inte oroa dig över. :))

  2014-01-20 kl 6:46 e m
 • Ida

  C, ja det kan ju du fundera på om du inte har något bättre för dig. Vad är det som får dig att tro att du måste läxa upp mig och tala om vad jag ska göra eller inte göra? Du kanske inte märkt det själv men nu har du ifrågasatt samma sak i varje inlägg du skrivit, nämligen varför jag läser bloggen, om jag mår dåligt av att vara här osv. Du verkar helt besatt. Jag fattar inte det, vad är det som gör att du engagerar dig så mycket i människor som du inte ens känner? Tönt.

  2014-01-20 kl 8:36 e m
 • Lika

  Var och en får leva som man vill men visst bli man förvånad. Barn
  kostar och ju fler barn desto dyrare.
  Att vabba är dyrt och om man dessutom inte är högavlönad och jobbar deltid får inte jag heller ihop det. Hur finns det då utrymme för
  hög konsumtionstakt och dyra märkes varor?
  Det är bara enkel matematik och inget annat.

  2014-01-21 kl 7:30 e m

Kommentera