Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Ge mig era bästa restips – Reunion nu kommer vi!

2013-10-23 @ 08:36

 

Det blev en tidig morgon hos Ilmrud. Kidsen är hemma med mig idag och myser. Testade mina nya byxor från Just Female, perfekt en onsdag känns som jag har  mysbyxor på mig. Att vara bekväm men ändå snygg. Barnen har precis staplat upp tomma petflaskor i hallen och kör bowling. Tuva-Li springer fram och sparkar undan flaskorna innan Colin ens hinner att rulla iväg bollen. Så springer hon iväg och söker skydd hos mig när Colin förmanar henne att faktiskt sluta nu. ”Näää Tuvaluva sluta nu” men hon bara skrattar. Adam är trollkarl idag, han fångar sin publik som består av tre barbiedockor och två nallar med den ena trollkonsten efter den andra. Själv förhandlar jag med mig själv, i vilken ende ska jag börja? Hur som helst så måste det ju göras, tvätt och disk.

IMG_6394

IMG_6435Helst av allt så skulle jag bara vilja krypa ner i soffan med en bok och en kopp kaffe. Kanske drömma mig bort till den där efterlängtade semestern till indiska oceanen. Jag är en riktig nybörjare på det här med att resa. Vad ska man tänka på? Har googlat massor! Försökt läsa på så mycket som möjligt om ön. Vilket sida på ön ska man besöka och varför? Vågar man hyra en bil och bara åka omkring. Haha jag är verkligen en liten fjant. Ja för tänk om någon stannar oss och försöker råna oss? Ska man låtsas att man är proffs på capoeira? Inte världsvan överhuvudtaget, nästan så det är jobbigt att åka utanför 50 skyltarna. Ni förstår! Skulle vara så roligt om ni som rest mycket ville kommentera och berätta lite om vad man ska tänka på när man åker på semester.

Ska man vaccineras sig? Jag har ju en stund på mig att läsa på, vi planerar att göra resan efter jul och nyår. Är det någon av er som har varit på Reunion Island? Ge mig era bästa restips!

Jag blev så glad när Atout Franc tog kontakt med mig och ville berätta om Reunion Island. Vi hade faktiskt planerat att besöka ön mauritius som ligger precis intill Reunion Island men jag känner nog mer att detta alternativ lockar mig ändå mer. Haha kan det vara möjligt att jag har resfeber redan?14 kommentarer på inlägget “Ge mig era bästa restips – Reunion nu kommer vi!”

 • Anna

  Ska ni ut och åka hela familjen skulle jag verkligen rekommendera er att åka till USA och Florida. Hyr en bil och åk runt, besök Orlando, Cocoa beach, Miami och key west… en resa både ni och barnen inte kommer att glömma

  Lycka till med resan

  Kram Anna

  2013-10-23 kl 8:56 f m
 • maya

  twinrix vaccination med både hepatit a & b är alltid bra både på resa och hemma.
  Kolla med vårdcentral/resebyrå vad som behövs dit.

  2013-10-23 kl 9:00 f m
 • Sandra

  Här kommer lite tips:
  Köp alltid med salva mot myggbett, resorb om man inte får i sig så mycket dricka, och imodium om man skulle bli dålig i magen!

  Annars brukar vi tänka på att äta där alla andra äter även om det är lite längre tid så är där fräschare mat för att den hela tiden är i omlopp. Våga kör runt det är inget farligt!
  Jag har alltid med knäckebröd och någon skinkost om det skulle bli kris och ingen mat finns i närheten :)

  Mejla bara om du har någon fråga, har rest en del i mina dar :)

  2013-10-23 kl 10:18 f m
 • ida

  Hej! varifrån har dú köpt byxorna?

  2013-10-23 kl 3:16 e m
 • Maja

  Det som Sandra skriver är mycket klokt. Det jag brukar ha med mig är Bifolac som man tar i förebyggande syfte mot matsjuka mm. Har fungerat mycket bra för mig! Finns på apoteket, även liknande, det är mjölksyrebakterierna i dessa piller som hjälper. Ett starkt tips att vara förberedd på då magsjuka förstör så mycket av en resa, tro mig, jag har testat det med… Och glöm inte att stå med fötterna i sanden vid kanten och känna hur sanden försvinner under en när vattnet drar sig tillbaka med vågen 😀

  2013-10-23 kl 4:42 e m
 • Mikaela

  Charter är supert med små barn

  2013-10-23 kl 11:05 e m
 • carro

  Hej!
  Jag har följt din blogg sen ni va med i familjen annorlunda. Du skriver ibland att du jobbar, men du har nog aldrig skrivit vad du jobbar med. Eller så har jag missat de :-) Kan du berätta lite om ditt jobb? Eller är det inom omsorgen som du jobbde med förut?

  2013-10-24 kl 6:15 f m
 • Britt

  Vem vill sitta bredvid en 8-barnsfamilj på en flygresa på x antal timmar 😉 Men det kanske går med lite film och godis att sitta 25 timmar på ett flyg…..jag skulle nog aldrig utsätta mig för det…..Så lätt att sitta och drömma och titta på flashiga bilder i kataloger, men verkligheten med en så stor familj, känns som en helt annan grej….men självklart vill man testa och lägga ner så mycket pengar, go for it! Det nya trendiga resmålet för barnfamiljer är Aruba (Västindien) ser ut som ett paradis B-)

  2013-10-24 kl 2:20 e m
 • marie

  Britt:Dom lämnar ju barnen hemma.Dom åker bara hon och micke skrev hon för ett tag sen…

  2013-10-24 kl 3:49 e m
 • Klara

  Det kan vara jobbigt att sitta med folk utan barn oxå ! Man får nog slå dövörat till ibland !!Man kan inte klaga på allt då får man hålla sig hemma. Kram♥

  2013-10-24 kl 8:01 e m
 • Britt

  Klara: Absolut,tex fulla medelålders, de kan nog vara snäppet värre!!

  2013-10-24 kl 8:29 e m
 • Linda

  All in clusive tycker jag att ni ska ha.Det är bara gå ner till baren och ta en drink.Det betyder för ni som inte vet att allt på hotellet ingår det är jätte skönt.Några resemåll att rekommendera: Jag tycker om du och Mike ska åka.Åk till USA New York det är skit fint där och varmt man kan hyra en bil tex.Om ni ska åka med barnen så tycker jag att ni ska åka till gran canaria eller Mallorca all in clusive jääte fint och varmt.Lita på mig jag har åkt flygplan och vart ute mycket under de senaste 10 åren.Jag kan om resor

  2013-10-25 kl 7:26 f m
 • Moa

  Super snygga byxor!! Va har du köpt dom?

  2013-10-25 kl 9:12 f m
 • barbamamman

  Tack för alla superbra restips! Jag lägger allt på minnet :)

  Britt, den här gången reser vi utan barn. Vi har dock rest en gång innan med hela familjen. Det gick kalasbra och barnen hann som tur va inte att tröttna på flyget 😉

  Till er som undrar vart byxorna kommer ifrån så hittar ni dom på http://www.isacouture.com

  2013-10-25 kl 9:28 f m

Kommentera