Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Ge mig uppmärksamhet!

2011-02-28 @ 00:05

Nämen godkväll!

Sitter i sängen med en liten Colin som känns febrig. Men han blir så lugn när han får ligga vid bröstet när mamma surfar. Snart sover han igen.

Kan inte släppa den här AW grejen men Katrin. Kollar hennes blogg, läs: Schema från Anna Wahlgren. Jag kräks! Va faan Katrin, jag gillar att du provocerar (till viss del). Men ärligt talat hur mycket fick du för att förespråka AW? Haha, nej det fan inte ens roligt!

Det ända som är bra med denna metod, precis som de flesta metoder är att man följer en viss rutin. Barn mår bra av rutiner, som de flesta gör. Bra eller dåligt, människan lär sig följa mönster. Sen tycker jag inte heller att barn ska behöva gråta sig till sömns.

Och NEJ alla mina barn har inte sovit på nätterna…

Och det här med att ”buffra” , alltså det är väl vida känt att barn ofta somnar i vagnen eller kanske i bilen där det skakar lite. Antagligen för att barnet är vant vid det ifrån när de låg i magen. Men att pressa ner huvudet mot madrassen och ”buffra” så hårt som Anna tycker man ska göra är sjukt!

Och nej Katrin det är inte så jävla coolt att grundaren till AW har lagt ett sov-schema till din son, mer en desperat hjälp-jag-behöver-sälja-min-skit-metod ge mig uppmärksamhet!15 kommentarer på inlägget “Ge mig uppmärksamhet!”

 • Hemmafru I Florida

  trillade in och lämnar ett spår :)
  allt bra med dej??

  2011-02-28 kl 2:12 f m
 • Madde

  Håller med dej. Va in å tittade på länkarna å ja blev alldeles kall.
  Ha ju bara ”hört” om metoden tidigare men aldrig kollat de.
  Så fruktansvärt hårt som hon daskar barnet i baken tycker ja såg hemskt ut :/
  Nä de där ä aldrig en metod ja skulle förespråka eller använda mej av. Blir bara arg.
  Ha en underbar dag :)

  2011-02-28 kl 7:02 f m
 • Sandra

  Håller med dig. Det är helt sjukt!!
  Skrev också om det förut när det uppdagades, när hon publicerade videon med instruktioner. Blev mörkrädd.
  Hur kan man ens tycka att det är okej?!
  Satt just och kollade igenom arkivet – 30 maj 2009 skrev jag om det. Hon hade publicerat det/hamnat i blåsväder 28 maj samma år.

  Barn behöver tid på sig att bli trygg och somna själv, och hitta sin rutin. Men inte fasen behöver de bli nertryckt i vagnen eller att de skakar till/knycker till vagnen. Herregud!

  Tycker du har skrivit jättebra!! :)
  Tycker detta är en metod som bör bannlysas. Den ska inte användas. Skitfarligt, som läkarna sa då 2009, tänk om en förälder är lite väl trött/irriterad och tänker inte på hur hårt de knycker/trycker till.
  skak-syndromet, stor risk för det.

  Förstår för övrigt inte ens hur man som förälder kan tänka sig att använda sig av den. Hua

  2011-02-28 kl 9:26 f m
 • Anna

  Åh, Anna wahlgren är ju toppen! Jag följde hennes schema till mina två barn och både de och jag har fått sova hela nätter (dvs 12 timmar) sedan de varit 4 månader. Hade verkligen inte varit en bra mamma om jag inte fått sova så bra som jag gjort.

  Allt skedde utan gråt och förtvivlan och med nöjda barn hela vägen.

  2011-02-28 kl 9:28 f m
 • Theres

  Hej

  Det e helt fuckdup att man behöver metoder för att få sitt barn att känna sig trygg och sova. . .Alla barn är inte stöpta i samma form.
  Att banka sitt barn i rumpan samtidigt som man trycker ner dom i madrassen måste gå emot barnkonventionen.
  Vi har 2 barn med olika former av Adhd och dom har skrikit sen dom kom ut men det har vi hanterat med närhet och kärlek istället. Nu somnar alla 3 i sina sängar och sover hela nätterna. . .

  Jag hejjar på dig!!

  //Theres

  2011-02-28 kl 10:23 f m
 • L

  Nu gick ju hennes schema ut på att införa fasta rutiner, inget annat. om det funkar för henne och hennes son så är väl det toppen! Låt dom göra som dom vill. Finns dom som har åsikter om hur du ”behandlar” Engla-Freja också. Men jag fattar inte att dom orkar. Du får väl göra som du vill! Varken Ringo eller Engla-Freja far illa. Det är två friska och glada barn!

  2011-02-28 kl 11:17 f m
 • Leah

  Meeen, man baknkar inte utan puffar-det är verkligen inte samma sak. Anna W har hjälpt tusentals små barn att sova-istället för att vara håglösa, och ha helt förtvivalde föräldrar-jag blir istället arg på äkare som skriver ut narkotika till små barn.För att de ska sova.

  2011-02-28 kl 11:22 f m
 • Lisa

  Jag gick till AW:s hemsida och kollade länkarna och vet inte om man ska skratta eller gråta? Jag tycker att hon är alldeles för hårdhänt! När hon buffrar så tar hon i så, ser ju nästan ut som om hon slår ungen. Ska man verkligen behöva ta till sådana metoder för att få barn att sova?
  Jag tycker du gör rätt som tar avstånd från sådana metoder. :-)

  2011-02-28 kl 12:49 e m
 • Madeleine

  Jag tycker också att Anna W har hårda och konstiga metoder. Så får man ju inte göra. Alla barn är olika, och alla barn behöver närhet och trygghet, inte stängas in i ett rum, och de behöver extra mycket närhet när de är sjuka.
  Många bebisar har kolik eller ont i magen och vill bli burna eller ha mycket närhet.
  Bebis ska inte ligga i en bajsblöja för att bebis måste sova vad som än händer som det skrivits i forumet. Helt sjukt!

  mvh madde

  2011-02-28 kl 2:30 e m
 • Anne

  Åh kära du, jag håller helt och hållet med dig! Skönt att någon vågar skriva sina ärliga åsikter om denna hemska bok!
  Ha det gott

  2011-02-28 kl 6:38 e m
 • Lina

  Håller fullständigt med! Skulle ALDRIG använda mig av hennes metoder…

  2011-02-28 kl 8:50 e m
 • bittan

  Herregud
  människan verkar ju helt knäpp ,okännslig !!
  Barn är olika närhet ,trygghet vart är den i allt detta??

  Kram

  2011-02-28 kl 11:00 e m
 • Helena

  ville bara säga att jag tycker du är en bra för alla mammor i våran ålder, men det verkar som att vissa människor inte fattar att det vi ser på tv är ju inte allt vilket är synd. att ni är som vilken familj som helst och att ni lever ett vanligt liv utanför kameran.

  2011-03-01 kl 6:32 e m
 • Johanna

  Hej! Läser också Katrins blogg och himlade lite m ögonen när jag läste om AW´s schema. Bra med fasta matrutiner, men resten är inte okej och inte heller till för att använda på ”vanliga” barn utan som en kur om de aldrig sover som jag förstår. men enligt mig är den till för egoistiska föräldrar som inte inser att barns sömn är lite hoppig första året. Jag säger bara tagga ner till dessa, det går över. Fin familj du har!

  2011-03-02 kl 4:17 e m
 • Sabina – blivande ung mamma 18

  hur gammal va du när du fick ditt 1a barn?

  2011-03-15 kl 10:42 e m

Kommentera