Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Gifterna vi trycker i våra barn och en ny favorit.

2014-01-14 @ 15:37

Har ju precis glömt bort att visa min fina nya väska från Clarks.nu, den är verkligen en ny favorit. Supersnygg och det bästa är att macbooken får plats i den också. Ni som känner mig vet att jag är svag för mönstrat :-)

IMG_0382

IMG_0389

Kikade precis in på deras hemsida och såg att de har ett par zebrabyxor som är loosefit på rea 279kr – dagens bästa fyndtips!

Till något annat. Jag läste nyss en artikel om besprutade grönsaker. Fy fan, känner mig som världens sämsta mamma! Visste ni att en traditionell besprutad paprika i affären innehåller 29 gifter. Och att vindruvor är så kraftigt besprutade att 60% av dem har gifthalter som har omedelbar negativ effekt på hälsan.

Varför har jag inte inte läst på mer om det här? Dåligt! Nu blir det bara ekologiskt from nu. Slänger alla ”vanliga” grönsaker och tar med mig barnen och handlar ekologiskt!31 kommentarer på inlägget “Gifterna vi trycker i våra barn och en ny favorit.”

 • Monica

  Kände mig kass jag med;vi har ätit massa paprika men inte vindruvor,tycker dom ser giftgröna ut så där har jag tänkt:gifitiga säkert.Bananerna är också väldigt giftiga 6-7 bekämpningsmedel inte bara i skalet utan även uppmätt i själva bananen.Bara ekologiska sådana här nu.

  2014-01-14 kl 4:46 e m
 • majamyra | It´s all about the details

  Snygg väska!
  Ja du, det är inte klokt. T.ex äpplen brukar jag skölja och gnugga med handduk innan jag lägger upp dem på faten. Vet nämligen att barnen inte är så noga med det där. Fast skala är ännu bättre, och ekologiskt såklart!
  /Lisa

  2014-01-14 kl 4:47 e m
 • Christina

  Det är jättebra att handla eko, men det finns mkt mer atthålla koll på. Alla e-ämnen. Tänkte på det någon gång när ni åt tex mex, men ville inte kommentera. Den färdiga kryddmixen bör INGEN äta och detsamma gäller buljong. Finns vissa få som garanterat inte innehåller glutamat bl. a rene voiltaires och biofoods.
  Välling som innehåller maltodextrin bör ju undvikas.
  Bara tips på mer saker som man bör undvika att ge sina barn:)

  2014-01-14 kl 5:48 e m
 • Frida

  Det finns ju en texmex krydda som är ekologisk. Ekologiskt är ändå ett bra riktmärke då de inte får innehålla vissa farliga ämnen. De är bra restriktioner.

  Vi har försökt handla ekologiskt länge, men tyvärr finns det inte alltid det. Då har jag undvikit att köpa det helt, eller gjort ett undantag. Utbudet är bättre på sommarhalvåret.

  Ett tips är också tvål och alla medel du städar med. Riktlinje är att det är bättre om det är svanenmärkt. Ekologiskt är ju absolut bäst, men t om jag känner mig besegrad gällande kostnaden. 55 kr för en två blir för mycket i längden. Så nu håller jag mig till svanen och såpa :)

  Lycka till och ett bra initiativ ! :)

  2014-01-14 kl 7:09 e m
 • sandra – 3 barns mamma

  Ja du skulle vi veta allt som är i maten så skulle man nog sluta äta över huve taget :/ skulle vara intresant att se en lista med alla frukt och grönsaker, hur de är planterade och sköta. Får en känsla av att man skulle må rätt illa då…..

  Du gå inte in i ekologiska fällan bara. Det mesta som är ekologiskt odlade åker land och rike runt för att rensas och paketeras. Alltså tex planterat i karlstad, tvättade i lund, paketerade i kalix och sålda i karlstad……

  2014-01-14 kl 8:03 e m
 • josefine

  Ja har men barn så borde eko vara viktigt i giftsynpunkt! Om man hänger med i ekosvängen så vet man att eko är bättre än närproducerat tex, sen brukar jag köpa svenska ”vanliga” äpplen osv. Det är aldrig fel att vara påläst

  2014-01-14 kl 8:12 e m
 • Gunilla

  Törs man äta nåt snart överhuvudtaget!! Ibland överdrivet tycker jag!!!

  2014-01-14 kl 9:12 e m
 • Ase

  Bra Madde och så rätt tänkt kring ekomat. Det handlar ju inte bara om bad vi äter utan också vilka jordar och sjöar vi lämnar över till våra barn, friska och bördiga eller förgiftade..go for it!!!

  2014-01-15 kl 1:27 f m
 • Ida

  Kommer ni att vara med i Familjen Annorlunda igen?

  2014-01-15 kl 6:49 f m
 • Maria

  Jag går inte på den där hysterin kring eko-maten faktiskt, tror det är mycekt lurendrejeri, plus att den maten är svindyr.
  Ska man vara riktigt säker på vad man stoppar i sig får man väl odla allt själv och ha kossor och grisar i trädgården.

  2014-01-15 kl 7:48 f m
 • L

  Jag visste att ex bananer är hemskt mycket besprutade så därför blir det bara ekologiska. Visste oxå att vindruvor är ganska illa men inte såå illa. Jag är gravid och tryckte i mej massa vindruvor för ett par veckor sen. Nu fick jag dåligt samvete. Det får bli mer ekologiskt från och med nu.

  2014-01-15 kl 8:31 f m
 • Karolina

  Bra där att välja ekologiskt! Hysteri eller inte…det handlar inte om hur det fraktas utan om vad icke ekologiskt besprutas med och vilket foder icke ekologiska djur matas med. Min pappa är ekoodlare och han var för några år sedan på en konferans i Danmark. Där fick det vara med på ett experiment där de matade apor med bananer. De icke ekologiska skalade aporna och de ekologiska åt de med skalet på…det säger lite om hur mycket gift det är på bananer. Det här var bara ett exempel… Sen får man använda sunt förnuft!

  2014-01-15 kl 11:28 f m
 • Sanna

  Det är tur att alla inte resonerar som Maria, för våra barns framtids skull…

  Vindruvor och bananer är största giftbovarna. Ska man bara göra en enda insats för miljön ska man köpa eko-bananer (källa Naturskyddsföreningen). Eko bananer har alla råd med (här är det samma pris som icke eko).
  Det är tragiskt att eko blir något av en klassfråga, då det ofta är bra mkt dyrare. Och detta pga produktionen blir dyrare utan alla gifter. Sniglar mm måste plockas bort för hand etc.

  Mitt tips om man tycker att det är dyrt: välj grönsaker efter säsong. Eko-morötter, vitkål etc är inte alls särskilt dyrt vintertid. Samma med äpplen och bananer. Välj bort sånt som är för dyrt och köp annat. I frysdisken på Ica hittar man haricot verts, broccoli och ärtor. Ekologiska. För samma pengar som färska icke-eko.
  Allt går om man tänker till. Men tyvärr blir det en klassfråga då ekonomin eller okunskap gör att många gör andra val. Om fler köpte eko så skulle det ju bli billigare…

  2014-01-15 kl 11:56 f m
 • Bloggombarnkläder

  Hej, Jag tycker även att det är viktigt att ta dessa rapporter med en nypa salt. Ibland ”behövs” dessa gifter för att förhindra andra ”dåliga saker” Tänker exemplevis på mögelgift i barnkläder som det rapporterats om, mögel är ju inte heller nyttigt att få i sig. Därför menar jag att man ska göra så kloka val som det går men inte få panik och exempelvis inte all mat man köper är ekologisk. I de bästa av världar skulle vi såklart ha en helt giftfri miljö för oss o våra barn men så är tyvärr inte fallet och i en sådan miljö skulle vi säkert få andra problem iform av farliga bakterier som överlever.

  2014-01-15 kl 4:39 e m
 • Millans Värld

  Väskan var snygg.
  Jag tycker att det är synd att allt som är ekologiskt är så mycket dyrare. Jag som ensamstående har inte råd även om jag skulle vilja.
  Men vist är det skrämmande med all besprutning.
  Ha en härlig kväll!

  2014-01-15 kl 6:54 e m
 • Annapanna

  Inte har råd = Ge era barn gift….bra, ta beräkning innan nii sjaffar barb..vuxna får avstå smink. Uteliv kläder….sätt alltid era barn i första rummet…dem bad inte få komma till världen…ni har ekonomi till internet.men inte era barns bästa!!!! Hihi

  2014-01-16 kl 1:14 f m
 • Annapanna

  Tillrättavisar…inte skaffar barn….

  2014-01-16 kl 1:16 f m
 • lisa

  Annapanna ta din medicin !!

  2014-01-16 kl 10:07 f m
 • Ida

  Skillnade om du köper ekologiskt är som sagt var att det inte är besprutat. Tex det växer inte apelsiner i Sverige till er s inte vet det. Det e klart dem fraktas från Spanien dem också men dem är inte besprutade. Ni som säger att man inte ska gå på den ekologiska fällan, har ni någon gång pratat med dem bönder som tillhandahåller ekologiska varor. Nää misstänkte det dm går back i stort sett gör knappt nån vinst. Sluta shoppa svindyra kläder och lägg lite mer på maten så era barn mår bra.

  2014-01-16 kl 10:18 f m
 • Ulle

  Jag tror att vi i Sverige måste bli bättre på att använda saker efter deras säsong. Vi måste kanske inte äta tomater året runt utan välja när det är säsong för dem i Sverige, samma med gurka, frukt mm. Frukt och grönsaker körs hela världen över, fram och tillbaka, upp och ner för att vi ska kunna servas året runt.

  Fram med mer lokalodlat, ekologiskt eller ej, och ät maten efter deras säsong. Tänk vilken skillnad det är på en tomat som fått mogna fram och smakar tomat jämfört med en som skördats grön och åkt båt och bil från Spanien och hit…..

  2014-01-16 kl 10:18 f m
 • Mamma Karlsson

  Hej, Jag tycker även att det är viktigt att ta dessa rapporter med en nypa salt. Ibland ”behövs” dessa gifter för att förhindra andra ”dåliga saker” Tänker exemplevis på mögelgift i barnkläder som det rapporterats om, mögel är ju inte heller nyttigt att få i sig. Därför menar jag att man ska göra så kloka val som det går men inte få panik och exempelvis inte all mat man köper är ekologisk. I de bästa av världar skulle vi såklart ha en helt giftfri miljö för oss o våra barn men så är tyvärr inte fallet och i en sådan miljö skulle vi säkert få andra problem iform av farliga bakterier som överlever.

  2014-01-16 kl 11:09 f m
 • Maria

  Ulle- bra skrivet.
  Ida-Jag köper varken svindyra kläder eller ekologiskt, jag ger ändå min familj bra mat. Vill man leva miljövänligt tycker jag att man ska sluta konsumera som om det inte finns någon morgondag, vilket Madde gör, allt handlar om att köpa, köpa, köpa…

  2014-01-16 kl 1:51 e m
 • Ida

  Maria, ja du är inte den enda som reagerat på att Madde shoppar stup i ett, är ju hela tiden något nytt som visas upp i bloggen. Mycket yta. Ja, det finns flera Ida på bloggen.

  2014-01-16 kl 2:27 e m
 • Madde

  Det är vidrigt och helt sjukt att det är så! och alla har tyvärr inte råd att köpa ekologiskt som nu tyvärr många gånger är mycket dyrare än ”vanlig” mat! varför? Men man kan inte alltid lite på det ekologiska heller tyvärr :( många gånger är det en ”bluff” .kram // Bondfru med erfarenheter!

  2014-01-16 kl 2:35 e m
 • Ida

  Tror du jag syftade på dig Maria när jag skrev det där med svindyra kläder? Du tror inte att det är så att jag syftade på madde! Jag har 8 barn själv och jag kan nog tala för dem flesta att visst är det konstigt att man har råd att köpa kläder väskor skor smycken i den prisklassen. Men det blir ju ramaskri när man skriver nåt om att man är avundsjuk men som sagt det är nog fler än jag som undrar…

  2014-01-16 kl 3:28 e m
 • lovia

  Fy fn för avundssjuka kärringar!!!! Lågt. Vad har ni med att göra vad Madde köper och inte va ???Hon lägger sig inte i vad ni har och inte. Nä om ni inte orkar med vad hon köper så finns det andra bloggar. Eller?? Jättefin väska. Den ska jag skaffa mig. Fast jag är mor till tre barn. Tänka sig.Hur har jag råd då ??Ja hur har hon råd. Du ser Madde alltid retar det någon. Men roligt har vi!!♡

  2014-01-16 kl 3:48 e m
 • ina

  Nu är dom nyfikna igång igen haha!! Ja du Madde dom har det inte för sköj tydligen. Men vem orkar hålla på som dom. Du får nog ta och rensa bland idorna!! Men du bryr dig ju inte så dom kan ju hålla på tills dom svimmar hihi !! Jag tycker det är roligt att läsa din blogg. Kram.

  2014-01-16 kl 4:02 e m
 • Ida

  Ja så fort man komme med kritik så genast ryker försvarsadvokaterna ut och börjar tjata om att det handlar om avundsjuka. Den här bloggen håller en väldigt låg nivå, inte konstigt att kommentarerna blir därefter. Maddes enda intresse verkar ju vara att visa upp hur snygg hon är och hur mycket nytt hon har köpt.

  2014-01-16 kl 5:31 e m
 • lisa

  Men då undrar jag ida varför är du då här och gnäller hela tiden ? Om det är så dålig blogg. Att du vill läsa Maddes blogg som är så LÅG det är underligt ida , Maria . Men du kan aldrig ge ett svar på det. Jag däremot gillar Maddes blogg och kommer att försvara henne mot avundssjuka nyfikna bitterf…or. Så vänj dig.

  2014-01-16 kl 8:08 e m
 • Inger

  Madde den väskan har jag den är så bra.Du vilka bombade brudar som gästar din blogg Ida verkar vara en riktig lömsk sak. Hur som helst go girl!! Vi ses snart. Kram.

  2014-01-17 kl 12:04 f m
 • Manja

  I den kommunen där jag bor handlar skolorna mest med ekologisk mat och försöker undvika e-ämnen. Visst är det dyrt, men barnen är värda det!
  Själv försöker jag handla så mycket ekologiskt som möjligt, kanske har man inte råd att köpa allt ekologiskt, men något av det man handlar har man förhoppningsvis råd att betala någon krona mer för.
  Ju fler som handlar ekologiskt = varorna blir billigare. Alla kan hjälpa till efter sin förmåga!

  2014-01-19 kl 9:54 e m

Kommentera