Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Grattis!

2012-01-23 @ 08:49

Åh vad härligt med alla blivande mammor, grattis!

Har kikat in på era fina bloggar :-)

Och skönt att höra att det finns flera gravidhaggor, inte för att det är roligt att flera mår dåligt. Men faktum är att allt är inte så pluttinutt och härligt hela tiden. Jag brukar tänka att det finns säkert dom som har det ännu färre och så biter jag ihop. Fast jag har insett att hur dåligt andra än mår så får jag också må skit, sådetså!

image

Ultraljudet gick bra. Lilla hjärtat är en livlig tjeja som sparkar inne i mammas mage. Känns härligt att få se henne. Och numera känna varenda spark.  

image

Det känns som en evighet tills hon kommer men ändå inte. Kan inte rå för det men man går mer än gärna och sneglar på alla urgullig tjejkläder. Det här hittade jag på HM :-) 

image

Och jo håret blev ljusare med en avfärgning, så här blev det. Inte så ljust som jag vill ha det, men en bra början. Kanske blev en aning röda/koppar toner i håret. Men jag är ju lite rödhårig. Jag är glad att det inte blev någon annan färg. När jag väntade Victor så färgade jag håret och resultatet blev grönt. Så det är alltid med lite spänning som man slänger i färg i håret under graviditeten.

image

Stoltast av dom alla hemma just nu är Engla-Freja. Hon tappade nämligen sin första tand i lördags. Länge länge satt hon och vickade på den där lilla tanden. ”Mamma om du knyter en tråd runt tanden och så knyter vi den till Adams radiostyrda bil så får vi bort den!” Men plopp så var den borta :-) Idag är hon dock inte lika glad. Hon vill åka till dagis och berätta allt om det här med tanden. Men de där helvetes jävla bacillerna satte stopp för det. Ja nu är jag förbannad och trött på skiten! Det går inte mer än en vecka på dagis så blir de sjuka. VARFÖR? Och det är alltid tvillingarna som börjar. Den här gången har de lyckats smitta ner både Adam, pappa Micke och mig. Engla-Freja har ingen feber men har haft en tråkigt rethosta inatt så hon fick vara hemma.

image

På lördagen var jag uppe med Adam och han hade öroninfl och så misstänkte de halsfluss. Micke började äta medicin för halsen på lördagmorgonen. Tvilllingarna kändes varma och gnälliga på lördakvällen, men de har ju varit förkylda från och till nu jätte länge. Hur som helst så ringde jag på söndagmorgonen till jouren och fick en tid och då även för mig. Även jag har ju hållt på så här och kännt mig halvsjuk i sådär tre veckor så det var väl lika bra. Tvillingarna hade bara en förkylning annars så det bra ut. Jag hade en riktigt ful öroninfl samt bihållsinfl och en liten halsfluss på det. Tackskaviha. Mmm femhundrakronor senare och nu ska man väl må lite bättre. Jag tål inte vanligt penicillin så därför blir det alltid svindyrt för mig att bli sjuk. Och så fick jag någon ny nässpray med cortison i som skulle göra susen. Doktorn tyckte bestämt att jag skulle gå hem och lägga mig. Jag hånlog lite mot honom och frågade vad det var? På vägen ut hörde jag sköterskan berätta för doktorn ”känner du inte igen den där mamma? Hon har ju sju barn”

image

Lilla Karl Colin Love med sina älskade bebisar, oj vilken bra storebror han ska bli :-) Tvillingarna fick i alla fall jätte hög feber inatt. Colin tog sig för örat, så det blir nog ett litet besök till vårdcentralen idag med.14 kommentarer på inlägget “Grattis!”

 • Emma

  GRATTIS till engla-freja.
  min flicka på 5 (snart 6) tappade sin första tand natten mellan fredag/lördag..

  Hon va lika glad hon som engla-freja :)
  tror minsan att dom tappade samma tand oxå :)

  2012-01-23 kl 10:18 f m
 • Sanna

  Härligt med en livlig liten tjej i magen :)
  Jag har också åkt till Motala för ultraljud, och det ser ut som att vi har samma sköterska!
  Såg tidigare att ni gjort 3D ultraljud. Vi har ett bokat hos Crocus i Linköping om tre veckor, och det ska bli så spännande :)

  2012-01-23 kl 11:43 f m
 • Cecilia

  Har följt din blogg ett teg men aldrig kommenterat.
  Vore kul med lite magbilder :)
  Ha en bra dag

  2012-01-23 kl 12:38 e m
 • Nathalie

  Jag hade samma barnmorska på mina ultraljud. Känner igen henne även om ansiktet inte syntes hihi. Tyckte hon var härlig :)

  2012-01-23 kl 1:27 e m
 • Lisa

  Inge kul det där med barn som ska vara sjuka och speciellt när det känns som dem bara hinner gå på förskolan nån dag!
  Här kör vi en sväng till på förkylningen!

  Krya på er nu hela högen och hoppas baciluskerna nu försvinner och ni alla får vara friska!!!

  Trevlig blogg förresten! Roligt att läsa! :-)

  Kram

  2012-01-23 kl 2:12 e m
 • Helena – barnvakt på Lidingö

  Så kul att följa er familj :)

  2012-01-23 kl 2:52 e m
 • Jonna

  När i maj är lilltjejen beräknad?

  2012-01-23 kl 4:13 e m
 • Hanna – mamma till ღNeoღ

  tjatigt med sjukdomar heeela tiden. hoppas ni snart får va friska hela bunten! ^^
  och grattis till flickan i magen förresten, hade helt missat att du skulle ha en till… =)
  när är hon beräknad?

  kram kram

  2012-01-23 kl 7:29 e m
 • Linda

  Å har hon tappat en tand!! :) vilken känsla när det är den första oxå!:D hur gammal är hon?

  Jag ska till min barnmorska nu på fredag och mäta magen och lyssna på lillens hjärta :) längtar sååå dit! Är i v. 26 nu.
  Vilken vecka är du i ?

  2012-01-23 kl 8:15 e m
 • Annso

  Usch för sjuka barn…………..så synd om dom ju men värst är det (enligt mig) när man själv oxå blir sjuk och knappt orkar ta hand om dom. Hoppas dom kryar på sig snart!!!!
  grattis Till Engla- Frejas tandtappning………….alltid lika speciellt när dom tappar första tanden ju!!!!
  Take care!!

  2012-01-24 kl 4:39 e m
 • Lisa – mamma till Knut

  Grattis till graviditeten! =D när ska du ha? Själv är även jag gravid, ska ha mitt andra barn 3:e juni =) första barnet kom 1:a juni 2010, så här håller vi tummarna att dom får skilda födelsedagar! Har sagt att det spelar ingen roll om jag går över tiden 2 veckor, bara bäbisen inte föds på Knuts födelsedag =)

  2012-01-24 kl 7:28 e m
 • Sandra linder

  Grattis får ja ju säga. Vad roligt med en liten till. Kul för England-Freja att få en lillasyster.
  Kika gärna in hos mig, jag syr barnkläder

  2012-01-25 kl 8:05 e m
 • Sara – kampen mot depression / bröllop 2012

  och Grattis till dig! =) Ska bli spännande att få se vad det är för fillur där inne :)

  2012-01-25 kl 10:51 e m
 • Sofie

  Va roligt att det blir en till liten tjej !
  Grattis 😀

  2012-01-30 kl 6:14 e m

Kommentera