Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Jag är KUNGEN på dansgolvet!

2009-12-19 @ 12:56

Igår var vi till staden för att införskaffa några julklappar. Och så blev det. Till Engla-Freja blev det ett ”pippihus” med tillhörande pippi långstrump, Tommy, Annika, Lilla gubben och Herr Nilsson. Vi hade tänkt att köpa till Pippis båt också, så jag ska tvinga ner pappa Micke till ica maxi idag, för där såg jag att det fanns. Hittade en bilbarnstol till Engla-Frejas dockor, så det blev det också. En kassaapparat och en ny kasett till skrållandockan, så på julafton kan hon minsann sjunga. Det enda som fattas till önskelistan nu är hello kitty datorn, hm… Men jag tror vi ska hitta den i Linköping på toys r us, vi får passa på att åka dit när vi ändå ska till sjukhuset på måndag och hämta Adams långtidsekg maskin som han ska bära under en tid, stackarn. Men annars så har vi damens julklappar under kontroll. Till Adam har vi köpt innebandyklubbor, mål och bollar. Han är fullständigt bolltokig, och innebandy/hockey är det bästa han vet. Så det var lätt. Sen blev det lite smått och gott, bilar bl a.

Till de tre stora grabbarna har det blivit en STOR gemensam julklapp kan man säga. Fast det kommer jag inte avslöja här. ( Haha, det trodde ni va mammas älsklingar…) Ni får allt vänta några dagar.

Efter våran julklappsjakt så var det hög tid för mat, och vi tog oss friheten att spara lite tid, så bekvämt valde vi pizza. Oliver hade två kompisar hemma så det blev till att bjuda dom med. Vi blev alltså sammanlagt 2 vuxna och 7 barn kring matbordet.

Samtalsämnet kring matbordet blev kvällens efterlängtade disco. Och Oliver så mallig för att han skulle få följa med storebror på mellanstadiedicso. Och jag kommer ihåg det som det vore igår. Det var det bästa man visste. Och man skulle bara äga dansgolvet, vilket man gjorde! Gapskratt.

”Mamma följer du med in på discot så springer jag in och gömmer mig, då kommer jag dö”

I bilen på väg ner till discot så intalade jag grabbarna att morsan var en stjärna på dansgolvet.

”Mmm säkert”

Eftersom de inte trodde mig så ville jag ju hemskt gärna visa mina talanger, så jag sa att jag skulle följa med in och svänga med mina lurviga.

”Mmm säkert”

De skulle minsann få se tänkte jag! Så… Jag lurade dom lite hihi. Väl framme så hoppde grabbarna ut ur bilen med glatt humör. Och det gjorde även jag. Tjohej här kommer discokungen. Två stycken minst sagt peppade grabbar med humöret på topp började nu se lite oroliga ut. Ja nu var dom nog inte så säkra på att jag skojade längre. De fick varsin peng och försvann in i discoljusets häftiga sken. Och jag efter. Hälsade glatt på tjejerna som stod och tog emot pengar i entren. Victor vänder sig nu om och ser att morsan VERKLIGEN står där, han ansikte förvandlades till nu-skäms-jag-ihjäl-typ-dör! Alla barnen sprang fram till mig och hälsade, tyckte det var jätte kul att Victor och Olivers mamma var med på discot. Fram kom också min brors son som arrangerade discot för kvällen. Pratade en stund, kände mig trygg med att barnen hade sin kusin med på discot. Grabbarna tittade på mig, fortfarande oroligt men så vinkade jag glatt hej då till dom och jag såg en lättnad titta fram. ÄNTLIGEN tänkte väl dom. Men lite kul var det allt.

Vidare från discot så åkte vi till Vadstena en liten sväng, för att fira mammas man som fyllde år i onsdags. Enkelt blev det, bara en kopp kaffe. Samkväm.

Nu var det hög tid att åka tillbaka och hämta hem grabbarna. Väl hemma så tog jag läggningen av Adam, snark, sen vet jag inget mera. Somnade ovaggad tätt intill min lilla prins.

Vaknade i morse av en STOR bamse kram, av samma lilla prins som låg brevid. Morgonen blev lugn. Hela familjen samlad runt fukostbordet. Och vi beundrade länge Williams fina stearinljus som han gjort alldeles själv på dagis.

hösten -09 530.jpgInga kommentarer på inlägget “Jag är KUNGEN på dansgolvet!”

  • Sandra

    ”Samkväm” med mamma och mammas karl…?? Hmm, hos familjen Andersson/Lantz har det ordet en helt annan betydelse…!! 😀
    Och jag kan säga att ni inte är de enda som letar efter Hello Kitty-datorn… Synd att jag inte visste att ni ville ha en, de gick ruskigt snabbt!

    2009-12-19 kl 2:56 e m

Kommentera