Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Julkänsla, rosa moln och skitmetoder?

2013-11-23 @ 14:45

Myslördag med familjen och äntligen så har vi ”premiärat” med tomtegröt. Åh det var så gott, och nu känns det att julen börjar närmar sig. Den här julen ser jag framemot såå mycket. Funderade på julgran. Jag har alltid velat ha en traditionell gran, ja en riktig såklart. Men de senare åren så har vi haft plastgran. För barnens skull och för våran skull. Ska man våga sig på en riktig julgran i år kanske?

Vi firar julafton hemma. Min mamma och hennes Håkan kommer hit en stund på eftermiddagen och det blir mysigt. Annars har vi alltid åkt in till Mickes föräldrar i Linköping och firat julafton, men vi har resonerat som så att vi hellre stannar hemma och firar i lugn och ro. Klart det kan kännas konstigt att rucka på traditioner, men samtidigt så har vi åtta barn och ni kan ju tänka er alla paket som ska dras fram och tillbaka. Man får skapa nya traditioner.

bilder17

Älskar Engla-Frejas klänning köpt på  Lindex förra året. 

Tuva-Li är fortfarande sjuk men verkar lite piggare. Hon har det jobbigast på nätterna, hon vaknar och är ledsen och har svårt att somna om. Själv känner man sig helt färdig, och inser hur bortskämd man är som annars numera får sova på nätterna. Bebisperioden är över, inga blöjbyten mitt i natten eller bröstmjölksläckage. Hujedamej vilken härlig tid i livet.

bilder18Trots den tillfälliga tröttheten så svävar jag på små rosa moln idag. Lokalen som jag tittade på i går var perfekt!  Den hade allt jag ville att den skulle ha. Nu har jag också fått två andra lokalerbjudanden under dagen. Så jag har lite att fundera på.

 Nu ska vi rulla köttbullar, men vet ni vad jag ska tvinga mig igenom Anna Wahlgrens metoder. Ja alltså inte utöva det på mina barn men endå ge henne en chans att ändra min uppfattning om hennes metoder. Här får ni en liten reminder om vad jag känner för AW, ett inlägg som jag skrev för sådär två år sedan, läs HÄR!6 kommentarer på inlägget “Julkänsla, rosa moln och skitmetoder?”

 • Monica

  Sitter här och funderar VARFÖR du ska ge Anna Wahlgrens metoder en chans? Vilka metoder och åter igen varför??? De enda jag kan hålla med henne om är att mätta barn sover bättre….i övrigt tycker jag det mesta är blaha blaha..
  Skönt att fira jul hemma, vi brukar diskutera som så att de är lättare att flytta på vuxna än barn…så vi är också hemma och sen får mor och farföräldrar komma till oss i stället.

  2013-11-23 kl 4:02 e m
 • Ida

  Vilka jättefina foton på Instagram :)

  2013-11-23 kl 8:24 e m
 • Inger

  Gosiga barn♥ Växer upp alldeles för fort, tycker man . Men du är så ung så du kan ju skaffa fler om orken finns:-) Kram♥

  2013-11-24 kl 11:53 f m
 • Anette

  Undrar vad du menar med testa dem men inte på dina barn? Jag förstår inte heller att vissa föräldrar tycks gilla (!) AW’s metoder. Jag har 2 barn och jag har handlat efter ”metoden” kärlek, respekt och sunt förnuft. Det kommer man väldigt långt med. Jag läste AW’s dotters bok som handlade om hennes uppväxt. Även om man (eftersom man inte vet ”sanningen”) drar bort 50% och delar på 2 så är det ändå helt sjukt att AW fortfarande har anhängare! Tack för en fin blogg

  2013-11-24 kl 1:09 e m
 • Tina

  Säger som du Madde o förgående talare kärlek respekt och sunt förnuft. Jag kan inte låta mitt barn skrika sig till sömns i ren panik usch. Jag själv tycker det är jobbigt att sova själv o då är jag 28 år så jag vet hur det är att känna sig otrygg. Men med min sambo eller barn bredvid så känns det genast bättre. Usch för hennes metoder.

  2013-11-24 kl 8:38 e m
 • Kärringen i Skogen

  ja Herregud! Anna W. Jag fick mitt första barn 81 och undrar om inte den där första Barnaboken kom ut på samma tid ungefär.
  Jag har aldrig gillat henne och hennes metoder. Hon förespråkade sånt som aldrig kan vara bra för barn. Barn ska vara nära oss föräldrar, man ska inte vare sig buffa dem till sömns eller något annat. Tiden har lärt mig att barn blir nöjdast och lyckligast av att få sova när DE är trötta. oavsett vad vi vuxna anser. Samt att det är inte helt fel att ha dem nära när de somnar eller leker eller vad det än är de gör. Inte undra på att hennes barn måste skriva böcker..när man skriver får man ur sig ”skiten” litegrann

  2013-11-28 kl 2:48 e m

Kommentera