Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Lycka är att vara nöjd med det man har.

2013-10-25 @ 00:03

Sliten åttabarnsmamma, osminkad och redo för vad jag kan hoppas på en god natts sömn. Inga filter, inget photoshop och inget smink bara den nakna sanningen. Jag har ingen perfekt hy och jag använder numera en multiregenerating dag kräm som bekämpar 10 ålderstecken samt gör huden mjuk och smidig. Jag är en riktigt pmskärring mellan varven och får en sjuk jävla mensvärk en gång i månaden. Det värsta jag vet är obäddade sängar och att vika tvätt. Det sistnämnda hade jag tänkt att slippa framöver om jag kanske skulle vinna ett vad eller så? Jag skulle göra vad som helst om jag bara slapp just det, vika tvätt.  Jag är en tidsoptimist av rang men missar aldrig ”the big bang theory”. Trots mina brister så är jag världens lyckligaste människa. För lycka är inte att ha allt, lycka är att vara nöjd med det man har.

IMG_6787

 

Idag fick jag ett mejl från en kvinna, en mamma precis som jag. Hon var arg eller hon var riktigt förbannad. ”Hur hinner du allt? Vad gör jag för fel? Jag har två barn och jag får inte ens ihop det!” Jag visste inte riktigt hur jag skulle ta till mig det hon skrev. Ska jag få dåligt samvete eller ska jag ta det som en komplimang. Men jag vet att när jag fick Oliver mitt andra barn så tyckte jag allt var superjobbigt. Det blev en stor förändring och det sög musten ur mig. Så här några år senare och med betydligt flera barn så kan jag skratta åt det. Men när man är mitt uppe i allt så är det riktigt tufft, jag vet!

Så alla krav man har på sig. Följa alla de senaste råden om bebisar och barn, allt från barnmat till barnkläder. Så ska man se pigg och fräsch ut.

Man kan bli helt snurrig av allt man läser. Mitt råd till alla trötta småbarnsföräldrar är att ge sig själv lite tid ibland, om så bara för en timma. Man kan göra sig lite extra fin, kanske göra något man brukade göra innan man fick barn. Annars kan man ju helt enkelt bara sova. Att lyssna på sig själv och sina barn är jätte viktigt. Vill man inte utöva någon jävla Anna Wahlgren metod så ska man inte göra det bara för det är populärt bland medias kända ansikten! Att dunka ett nyfött barn i ryggen säger sig ju själv, det kan inte vara nyttigt! Jag mår illa när jag ser hennes videos, och jag mår ännu mera illa när folk faktiskt köper hennes dynga och gör så här mot sina barn. Man ska inte gå på allt, men som förälder så blir man desperat och tar till sig allt man hör!

Jag blir också trött mellan varven, det blir alla föräldrar! Men det blir bättre, lita på mig ♥

 

 

 

 

 6 kommentarer på inlägget “Lycka är att vara nöjd med det man har.”

 • Lauren

  TACK FÖR DITT INLÄGG!!! När jag fick sonen så va jag 23 och helt förvirrad av alla råd från alla människor och allt man läste! Det tog ett tag innan man kom in i mammarollen och insåg att JAG vet bäst när det kommer till mitt barn. Nu är jag gravid med nr och kan ändå känna den där pressen jag kände med nr ett men du påminde mig just att man ska lyssna på sig själv och sina barn och trots att det kommer bli jobbigt så kommer det bli bättre :)! //en 25åring mamma

  2013-10-25 kl 6:07 f m
 • Ida

  Tack för ett jättebra inlägg. Jag tror det är vanligt att ha väldigt höga krav på sig själv och då är det lätt att man känner sig misslyckad och att man jämför sig med andra. Tror det är viktigt att ibland tillåta sig själv att bara vara, att inte allt behöver vara så perfekt hela tiden.

  2013-10-25 kl 10:20 f m
 • Chocochock

  Stark du är och du är jättefin som du är, med eller utan smink!

  2013-10-25 kl 5:43 e m
 • Johanna

  Men oj vad lik du var stora sonen ( Victor) tror jag det är när du inte har smink. Eller det är väl han som är lik dig. Fin bild på dig!

  2013-10-25 kl 7:34 e m
 • ¨Sofia

  Hej Madde! Jag är en 25 årig trebarnsmamma som arbetar även som du som Usk.

  Läser din blogg med glädje varje dag och följer familjen Annorlunda på tv…

  Jag vill så gärna ha fler barn men rädd för att inte hinna med skift jobb, att räcka till mm. Men jag kan inte på ngt sätt få nog av graviditet, bebisar & barn. Älskar alla dess åldrar inte bara bebisar. Det är himla mysigt med stor familj även om det är tufft ibland. Men som sagt det kan vara tufft även med ”bara” två barn, man vänjer sig desto fler eller hur?! 😉

  2013-10-25 kl 9:54 e m
 • Cecilia

  Hej!

  Tack för en under bar blogg med dig. Läser den nästan varje dag.

  Du är vacker som du är. Du är stark som skriver allt och får ta i mott allt möjligt. Folk som skriver konstiga saker har inte så mycket att säga eller göra. Inget att bry sig om.

  Kämpa på och lycka till

  Kram Cecilia

  2013-10-27 kl 11:06 f m

Kommentera