Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Man måste bestämma sig!

2011-05-10 @ 12:22

Det ligger hos dig, det är du som måste ta steget och bestämma dig! Ska man göra något så måste man göra det helhjärtat. Resultatet blir bäst då. Finns viljan så finns resultatet!

Det här är grunden för en lyckad viktminskning och en förändrad livsstil!

Man hittar sina inspirationer på olika sätt. Det gäller att hitta rätt. Och hela tiden vara bestämd. Så här gjorde jag…

NUU

Jag satte upp mina mål på kylskåpet – för att hela tiden bli påmind om vad jag får äta och inte äta.

En bild på Olga min PT och inspiration – kan hon kan jag!

NUUU

Så… det var väl enkelt!? Nej inte alls! Man är tvungen att tillåta sig misslyckas. Jag misslyckades innan jag ens hann börja. Dag 1 ett xxl meal på BK. Men bra Madde! Åhhh jag blir tokig på mig själv… När jag hade skrivit ner alla mina mål och bestämt mig så hade jag fortfarande kylskåpet fyllt med ”onyttigheter” . En hel dag hade det tagit att planera allt och notera allt så jag hade precis missat att inhandla mitt nya liv. Hungrig som en varg och barn som var gnälliga, det blev en fet hamburgare med pommes och en STOR cola. Åhh det var såå gott och magen blev proppfull. Men efteråt bröt jag ihop ”fan vilken dålig karaktär jag har” dag 1 dessutom.

Dag 2 – inhandla mitt nya liv. Det var ingredienser jag aldrig ens hört talas om. Men jag skulle INTE misslyckas igen, detta figurerade hela tiden i bakhuvudet. Hur svårt ska det vara?

olga metod2

Dag 3 – Barnen då? Ska dom äta min kost? Det blev problem ”morsan dina couscous känns som myrägg i käften på mig” Självklart kan hela familjen äta samma kost. Annars är det inte så svårt att sätta på en extra kastrull med vatten och koka vanlig spagetti till dom som inte gillar tex couscous.

Dag 4 – Jag läser på så mycket som möjligt, letar recept och intalar mig att jag fixar det här…

Dag 5 – Micke och barnen åker och handlar fredagsmys godis. En stor chokladkaka. Jag bryter ihop igen, sätter mig på golvet och gråter. Ska jag behöva leva mitt liv så här så kan det kvitta. Jag MÅSTE ha choklad och cola. Skäller ut Micke efter noter ”kunde du inte sagt åt barnen att äta upp chokladen innan ni kom hem?!” Men efter ett tag så inser jag nej, detta ska inte barnen och övriga familjen lida för. Detta är mitt beslut och jag ska klara det. Kände mig ångerfylld.

Dag 6 – Vi lagade maten tillsammans och det smakade ljuvligt. Det kanske inte var så jobbigt ändå?

Dag 7 – Jag ställer mig på vågen och inser att jag gått ner 4,2 kilo HELT OTROLIGT!

Helt plötsligt vände det jobbiga, jag blev sporrad och kände ett otroligt sug efter att hela tiden äta rätt och göra mina träningsövningar. Det ända som kändes tufft var att jag inte kunde dricka något annat än vatten. Det blev tom så tufft att jag istället började dricka funlight saft som jag hade bubbelvatten till. Men sen övergick till vatten ändå…  

Nu såhär 17 kilo lättare inser jag att det hela tiden har suttit i huvudet på mig själv. Olga var mitt stöd men jag hade verktygen för att lyckas. Man måste bestämma sig!

Its in your mind…19 kommentarer på inlägget “Man måste bestämma sig!”

 • Trebarnsmamman

  Du är COOL! =)

  2011-05-10 kl 12:35 e m
 • Malin

  ohh vad du är duktig,,=) skall själv komma igång men inte gjort det riktigt ännu,, är för lite påsläst och vet inte riktigt HUR jag skall komma igång,,
  dock är det bara 2 månader sedan vi fick lill tösen men maten kan man ju börja med,, mitt stora problem är att jag äter bara middag,, inget sug efter godis äter aldrig godis, och min STORA last är COCA COLA hmm,, fast dock dricker jag betydligt mindre nu än innan,,

  du får gärna ge mig tips och råd de skulle uppskattas massor =)
  sa jag att jag är väldigt kräsen med,, finns inte mycket mat som går ner här hahaha =) kram

  2011-05-10 kl 12:35 e m
 • Susanne

  SÅ SANT !!!!

  Det sitter i huvudet :)

  GRATTIS till ett riktigt fint jobb. =)

  2011-05-10 kl 12:55 e m
 • Jennifer

  Va duktig du är! å du är GRYMT FIN! bara så du vet :)

  2011-05-10 kl 12:59 e m
 • anne

  Varför vill du inte dela med dig hur du har gått tillväga för att gå ner i vikt? Har man berättat A får man väl berätta B? Kan du inte göra ett inlägg om vad du äter för något och vad du tränar och hur mkt. Eller handlar detta om att man måste betala för att få ta del av det hela……

  2011-05-10 kl 1:08 e m
 • Mikaela

  Men vad äter du då? Jag tränar & tränar & tränar. Tycker att jag äter ganska hälsosamt ändå. Vad handlar ni för mat som ni använder er av & hur många mål om dagen äter ni? Vad äter du inte alls osv.

  2011-05-10 kl 1:31 e m
 • Helene

  Håller med absolut! har ju själv gått ner 26 kg senaste 3 åren men sedan i höstas är det totalstopp. Vet inte hur jag ska göra för att komma vidare. Tränar och äter som tidigare med minskat antal kcal (då jag väger mindre) och ändrar mitt träningsprogram varannan månad men nej inget händer och jag väger 79 till mina 170 cm så för mycket är det.

  Det är ju i början som det är lättast att vara motiverad när man varje vecka får positiva resultat men sen blir det tufft mentalt när inget händer. Då kostar det mycket pepp att ställa sig på löpbandet efter 10 timmar på jobbet kan jag säga. Har gråtit ibland när jag tränat faktiskt för det är så deppigt.

  Kör du intervaller på ditt löpband á la Olga? typ hoppa av och maxa 45 sek etc? hon förespråkar ju det istället för att springa i en takt?

  Har du haft fria måltider någon dag i veckan?

  Nu borde du väl kunna lägga ut hur du tränar etc eftersom du inte har Olga kvar väl? man tröttnar om man måste läsa mellan raderna hela tiden och gissa vad du menar och trist är att du nästan aldrig svarar på frågor som läsarna är aktiva och går in och skriver!

  2011-05-10 kl 1:33 e m
 • Hannah

  Herregud så bra jobbat!!
  Men kan du inte dela med dig mer om vad det är du egentligen har gjort? Det enda jag har förstått är att du tränat hemma. Men vad äter du? Hur startade du? Följer du något program och isåfall vart får man tag på det?
  För att läsa Olgas blogg känns inte som att det ger så mycket om man inte läst den innan och man vill ju börja från början så att säga :)

  Jättetacksam om du ville ge lite mer info om hur du kom igång!

  2011-05-10 kl 1:50 e m
 • Sandra

  Hej!

  Jag gillar verkligen din blogg och läser den varje dag. Jag har en liten fråga, får du aldrig äta fet mat eller godis nu ? Det verkar väldigt svårt att hålla sig borta fråns sånt helt o hållet.

  Kram

  2011-05-10 kl 1:58 e m
 • Frugan

  Håller med dig, allt handlar om attt man ska bestämma sig :))

  Hoppas att du har en toppen dag.

  2011-05-10 kl 2:35 e m
 • Trollmorsan, Mamma till 8 Troll

  Klart att man fixar det man har beslutat att fixa! Go girl!!

  Kram kram

  2011-05-10 kl 2:52 e m
 • Sofie

  Helt otroligt va du e duktig, och vilket resultat över 4kg på 7 dagar, uujuj det e ju toppen.

  2011-05-10 kl 3:18 e m
 • Lindha

  Du har varit så himla duktig! Ska också börja köra med Olga och börjar om en månad men har försökt köra igång litegrann redan nu. Så där ska mitt kylskåp också se ut sedan och eftersom du har inspirerat mig så mkt så kommer din bild sitta brevid Olgas =) Kämpa på och ta hand om din härliga familj!! Kram!

  2011-05-10 kl 3:24 e m
 • Filippa

  Har man bestämt sig så har man! :)

  Kram. :)

  2011-05-10 kl 4:26 e m
 • Angelica – Ingenting är omöjligt!

  Tack för tipset! :) Ska pröva de där jag med att sätta upp på kylskåpet.. har långt kvar tills jag nått mina mål men jag ska banne mig klara det! Känner igen mig i dem första dagarna som du skrev om. måste vara underbart när man gått ner så mycket och känna att man verkligen kan om man vill :)

  2011-05-10 kl 5:04 e m
 • malin

  Helt otroligt vad du är dukig:) Jag blir så sporrad av att läsa din blogg, jag vet att jag kan men jag har inte hittat rätta insperationen men jag blir inspererad av dig. Jag går med stavar 4 dagar i veckan minst och gör övningar på pilates bollen efter det men vill gärna ha lite ideer på mera övningar. Har nu gjort som du skrivit upp mina mål har minskat på kolhydraterna rejält och äter mycket grönsaker Har beställt protein pulver som jag väntar på.Jag ska lyckas jag kan jag vill:)

  2011-05-10 kl 5:33 e m
 • sandra

  Hejsan,
  Tycker du bara sààà jätte duktig. Skulle ocksà villja sätta igàng.
  Skulle inte du kunna sriva ner vad man fàr äta och inte äta,har varit inne pà nätet. Men blev inte mycket klokare för det vissa säger att man ska äta sà och andra sà.
  Det skulle hjälpa mig jätte mycket.
  Sköt om dig,kram.

  2011-05-10 kl 10:14 e m
 • anna

  Hej
  Härligt läsa detta inlägg och veta att fler har en upp och ner start innan man kommer igång.
  Duktig är du.
  Kram från en 5 barns mamma som kämpar med sina extra kilo

  2011-05-11 kl 7:51 f m
 • Emma

  Vad bra du förklarade och verkligen duktigt gjort. Om de inte är för mkt begärt så undrar jag ifall du kan berätta vadf för typ av mat du åt , hade specciella recxepter i en bok, och hur ofta åt du?

  Vilka träningar gjorde du hemma och hur ofta?

  mvh / Emma

  2011-05-11 kl 10:46 f m

Kommentera