Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Man ska skydda de små lagom mycket!

2012-06-28 @ 23:49

Nu när solen värmer oss är det viktigt att man är extra försiktigt. Man måste tänka på hur mycket kläder man tar på de små bebisarna som ligger i vagnen. De håller inte värmen lika bra oss men för det behöver man inte överdriva med att packa in dom under fjorton lager täcke i vagnen, så fick jag det sagt också. Det är nämligen något som irriterar mig. Oftast ser man det på vintern  mammor som går på stan inne i affärer som inte öppnar upp barnens kläder, eller lättar på åkpåsen. Barnen ligger påpälsade upp till öronen, röda som tomater i ansiktet. På sommaren hänger många över en filt eller något annat över vagnen för att bebisen inte ska få solen på sig. Så har jag också gjort. Men häromdagen så löste jag det problemet.

Sommar -121

Jag köpte Teutonias solskydd. Jätte bra, och jag vet att det kommer in luft. Annars om man hänger något över vagnen så blir det ju lätt väldigt instängt. Så tummen upp för solskydd! Jag är lite sugen på köpa Teutonias babyskydd som har samma blommiga mönster som solskyddet. Det skulle vara så smidigt också att bara kunna ”klicka” dit babyskyddet på chassit också om man inte ska gå några längre sträckor.

Ja… så får det nog bli :-)

 7 kommentarer på inlägget “Man ska skydda de små lagom mycket!”

 • Linn

  Jag har läst att det kan bli så instängt om man har En filt över vagnen så man får så lite luft att bebisarna kan tro att de är tillbaka i magen och sluta andas det hade hänt en liten bebis som hade en filt över vagnen, nu vet jag inte om den bebisen var några dagar eller några månader men jag skulle gjort som du, ta solskydd öåsom inte täcker hela vagnen som filtar gör.
  Vad gullig hon är lilla Tuva Li:) kram..

  2012-06-29 kl 9:14 f m
 • Mamman

  Jag har ofta tänkt stackars bebis/barn när de går med overall/åkpåse osv inne i köpcentrum, blir ju varmt för oss vuxna med jacka på, tänk då hur varmt det måste bli när de är täckta från fötterna upp till halsen!

  2012-06-29 kl 10:24 f m
 • Ulrika 39, mamma till 12 :)

  Jag brukar be dem som täcker vagnen och byltar på med en massa kläder att sätta en termometer vid barnet , det blir en chock när de ser temperaturen, livsfarligt !
  Hoppas ni har en skön sommar i söder, vi och alla miljoner mygg hälsar från norra norrland. :) Min lilla Sigrid sover i en vagn med ordentligt myggnät 😀 Kram

  2012-06-29 kl 11:54 f m
 • Cornelia

  Åh va fint de va:-) jag har också en teutonia som jag skulle vilja ha ett sånt till! Vart hitta du det och va kosta det? Kram

  2012-06-29 kl 2:48 e m
 • Johanna

  Jag har också sånt solskydd, men fattar inte hur man sätter fast det på liggdelen. Det är ju bara små klämmor på skyddet men en tjock bygel på liggdelen?

  2012-06-29 kl 8:55 e m
 • Anna

  Insektsnät är bra. Getingar, bin, bromsar, mygg mm. – det finns mycket som man vill stänga ute.

  Parasoll på vagnen skuggar och gör att luftcirkulationen ändå bibehålls.

  2012-06-30 kl 5:11 e m
 • Annika

  Var med och tävla i min blogg om ett presentkort på hela 500 kr hos Kidsbrandstore!

  2012-07-01 kl 9:38 f m

Kommentera