Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Mitt nya förhållande med…

2014-01-22 @ 12:34

Det bästa med att ha en veckomatsedel är att man aldrig behöver stå i köket och slita sitt hår över att man inte vet vad man ska laga för mat. För det händer ganska ofta här hemma. Det är ju ett nödvändigt ont liksom, eller ont ja det tar sin tid i alla fall. Eftersom vi är så många också så kräver ju kökstjänsten lite mer arbete om ni förstår vad jag menar. Dessutom så är det många viljor. Nu kan jag skylla på att vi inte kan välja (superduperbra) vi måste ju gå enligt planen. Det känns som jag har inlett ett nytt förhållande med citygross, majgadd vad det har underlättat och sparat in en massa tid!

Veckans matkassar från citygross slog förra veckans, även om det var svårslaget.

mat7

 

Idag blir det sataykyckling :-) Det ser jätte gott ut, hoppas jag lyckas få till den. Uppdatering kommer!

Hörrni spännande att få ta del av era åsikter kring det här med att ta hål i öronen på barn. Många som verkar tycka att runt sex, sju år så är det mer okej!?

image

 

Alltså jag vet inte vad jag ska säga om det? Så här, när du är 6 år så är du ju inte mera mogen om man nu ska se det till en mognadsfas. Du är fortfarande väldigt liten och även om man kan prata med barnet på ett annat sätt så att det förstår så är dom ännu inte mogna att ta ett sådant beslut själva. Jag vet att jag tjatade massor på min mamma om att få ta hål i öronen och efter mycket om och men så fick jag till slut ta dom där jäkla hålen och då var jag sex år. Jag kanske är egoistisk men jag gjorde valet åt Engla-Freja när hon var liten. Hon stoppade in mina örhängen i öronen konstant så till slut gick vi och tog hålen. Och det var ett beslut som jag tog som förälder. Hon sa ingenting utan tittade bara i spegeln och gav oss världens största leende. Vi har aldrig haft några problem med hålen och hon har alltid varit jätte försiktig. Det är inte förens nu som hon har fått tillåtelse att byta örhängen själv och hon säger alltid till innan hon byter. Någon skrev att ”trodde man tyckte sina barn var tillräckligt ”fina” utan att skjuta in en smärtsam bakteriehärd i öronen på dem. Använd inte inte era barn som accessoarer för helvete” Jag anser inte att jag använder min dotter som accessoar, absolut inte. Och Engla-Freja är tillräckligt fin! Man kan i så många fall använda sig av andra utsmyckningar som också skulle kunna kallas som accessoarer i så fall. Rosetter, hårspännen, kläder osv. I andra kulturer så tar de hål på barnen jätte tidigt. Jag har inga dåliga erfarenheter av att ta hål i öronen på mina barn tidigt och skulle det vara som så att Engla-Freja inte vill ha örhängen senare i livet så är det ju inte värre än att hon kan ta bort dom. Jag planerar att ta hål i öronen på Tuva-Li också.

Fel eller inte? Det är ett beslut som ligger hos varje förälder till barnen är arton år. Att säga att barnen är mer mogna vid sexårs ålder är en dålig ursäkt!4 kommentarer på inlägget “Mitt nya förhållande med…”

 • Ida

  Jag misstänkte nästan att det var så att du planerade att ta hål i öronen på Tuva-Li. Nu frågade ju dina läsare vad de tycker och då måste du ju kunna ta att alla tycker olika. Du gör ju självklart som de vill precis som alla andra gör som de vill, är väl ingen som sagt något annat? Jag förstår inte varför du förstorar upp allting. Du behöver inte försvara dig hela tiden. Är väl bara att acceptera att vi alla tycker olika. Tycker inte man behöver se ner på andras åsikter bara för det.

  2014-01-22 kl 2:46 e m
 • Ulrika

  Ditt argument att man skulle få ta hål bara för att man provar mammas örhängen varje dag håller väl inte riktigt heller, jag hoppas i alla fall inte att vi är så lättövertalade att vi ger med oss redan i 2-årsåldern. Stå istället för att du ville det, så låter det mer rimligt.

  2015-01-28 kl 1:13 e m
 • Anna

  Jag värjer mig bestämt mot håltagning i öronen så länge de är så pass små att de inte själva aktivt gjort ett val.

  Blev vittne till hur ett utländskt par kom in med en liten 1-åring på en frisörsalong, och skulle ta hål i öronen på henne. De höll på och kämpade bra länge för barnet skrek ju och ville inte, men de var envisa , och jag frågar mig till vilken nytta ska man plåga ett barn för att ta hål i öronen?? Det är ju skillnad om man går till doktorn och måste ta prover, då måste man gå emot barnets eventuella ovilja.

  Min dotter på 10 år har nyligen fått ta hål i öronen. Hon har inte velat/vågat tidigare..och jag skulle aldrig fått för mig att ta hål mot hennes vilja.

  2015-01-30 kl 12:56 e m
 • Moa

  2 år kan jag tycka är väldigt väldigt ungt, då förstår dom ju ingenting av det alls, inte smärtan och inte att dom ska vara försiktiga… Jag tycker man ska vänta tills barnet uttryckligen säger att ”jag vill ta hål i öronen” vid 10-årsåldern kanske.

  2015-02-26 kl 11:19 f m

Kommentera