Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Ovissheten gör mig tokig.

2009-11-23 @ 11:17

Natten som varit är nog den längsta jag någonsin fått uppleva. Inte många minuters sömn. Adam har dock haft en lugn natt, vilket är helt underbart skönt att veta. Fortfarande vet vi inte varför Adam får sina mystiska ”frånvaroattacker” med följd av medvetslöshet och andningsuppehåll. Läkarna på us i Linköping misstänker epilepsi. Och på ett sätt så känns det ju bra att få någon form av diagnos istället för att gå med denna ovisshet som gör mig tokig. Undersökning av detta kommer inte kunnas göra förens onsdag, då det inte finns några tider.

Kan jag tycka är mycket märkligt, när det handlar om barn och som Adam bara 1år.

Men givetvis så finns det ju flera som är sjuka och som behöver vård och undersökningar. Men hans andningsuppehåll är oroande och så länge vi inte vet så kommer jag inte ta något för givet. Läkaren kunde tryggt skicka hem Micke och Adam med en påse stesolid. Men om det inte är epilepsi?

Stesolid är bensodiazepinpreparat. Det verkar genom att förstärka effekt av en dämpande substans (GABA) i hjärnan. Därigenom verkar det lugnande, ångestdämpande, kramplösande och muskelavslappnande. Stesolid används vid ängslan, ångest, rastlöshet. Svårighet att somna orsakas ofta av oro och spänning, som gör det svårt att slappna av. Stesolid används också som lugnande medel inför operationer, undersökningar och provtagningar som kan vålla oro. Dessutom används Stesolid vid muskelspasmer och epileptiska kramper samt vis alkoholavgiftning. Man ska INTE använda Stesolid vid sömnapne (andningsuppehåll under sömn)

Jaha så läkaren kan alltså skicka hem oss med detta läkemedel utan att egentligen veta att det är epilepsi han har, och dessutom på sitt samvete låta oss ge Stesolid vid dessa ”attacker” som man INTE ska ge vid sömnapne. Vem säger att Adam inte får andningsuppehåll även i sömnen? Nej det känns INTE bra. Micke och Adam stannar kvar på us tills denna riktiga EEG undersökning är gjord.

Jag ska försöka orka ta mig en dusch nu och fixa lite här hemma, sen ska jag åka in till Linköping och förhoppningsvis få träffa läkaren och mina älsklingar.

Min lilla Adam…Inga kommentarer på inlägget “Ovissheten gör mig tokig.”

 • Reiki-Master

  Sänder er en tanke och hoppas att ni får positiva besked och bra hjälp framöver.

  2009-11-23 kl 11:19 f m
 • lisedonn

  Fy vad jobbigt för er vad ni går igenom just nu, förstår den hemska känslan…
  Var tuffa och kräv tiden av att de undersöker detta närmre.
  Skickar en varm tanke på er och den lille…

  2009-11-23 kl 11:26 f m
 • Linda

  Fy vad jobbigt att gå och vänta och inte veta riktigt vad det är. Håller tummarna för det bästa! Massor av kramar till er.

  Även jag själv genomgår en period av ovisshet just nu, så jag vet hur det känns. Det är fruktansvärt jobbigt och tärande. Även om en diagnos kan vara nog så hemsk i sig så är det ändå något att fokusera på. Just att inte veta gör att oron och tankarna lätt flyger iväg åt alla möjliga håll.

  2009-11-23 kl 3:20 e m
 • Fröken K

  Sänder varma tankar år ert håll. Hoppas att de finner ut vad som är problemet och att det går att ”bota”. Jag kan inte tänka mig hur det är att ha ett barn som verkar sjukt, men jag kan tänka mig – i mina mardrömmar.
  Kram.

  2009-11-23 kl 6:26 e m
 • mickan

  nee svär inte! hehe skojade bara!! ja e själv 2 barns mamma o en o annan svordom kommer ibland men älskar mina barn överallt annat iaf o ja ÄR EN BRA MAMMA=) o ja bruukar vara inne o smygläsa på din blogg o du verkar som en toppen bra mamma till dina 5 barn o tror på att 7 barn för er blir inga problem.. hoppas lillpojken snart är helt bra igeN!!
  //mickan

  2009-11-23 kl 11:10 e m
 • Johanna

  Tänker på er!

  2009-11-24 kl 12:13 e m
 • erica

  hej hej! Kikar in i din fina blogg igen. Är själv en ung förälder…

  Är dålig på att kommentera med nu passar jag på då jag har en tävling i min blogg som kändes som att den kunde passa dig! Jag har hela 5 vinster och inte många har deltagit, vinsterna består av 11 barn-klättergrepp per vinnare i valfri färg. Komemr ha massa tävlingar nu innan jul. Annars bloggar jag på som vanligt om familjelivet, design, barnmode lyxig och god mat och våra inredningsprojekt!

  här är länken till tävlingen:
  http://erica.myshowroom.se/tavling-5-vinster-den-perfekta-julklappen-till-de-sma/

  kram Erica

  2009-11-24 kl 7:38 e m
 • Madelene

  Hejsan sänder din familj en tanke och hoppas på att kunna ge dig några lugnande ord. Jag själv hade epelepsi när jag var liten (barnepepelepsi) fick det i ungefär den åldern och vart frisk ifrån det som 7åring.
  Självklart är det jobbigt men jag kommer inte ihåg att jag led som barn iaf.

  2009-11-25 kl 6:40 e m

Kommentera