Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

RosaBandet Galan 2011

2011-10-27 @ 15:09

Lite trött idag, men det är jag så gärna efter en sådan trevlig galakväll som jag hade igår. Efter lite klädångest så fick det till slut bli en enkel svart klänning och kavaj. Hellre känna sig bekväm än bara supersnygg eller?

Galan6

Lite orolig att skorna skulle bråka med mig, de var nämligen för stora trots att jag köpte en extra sula och la i skorna. Men det gick bra ialla fall. Det skulle annars inte vara helt olikt mig att göra en spektakulär entré med en vurpa eller två.

galan8

Och som ni ser så kör vi fortfarande stolarna uppochner vända på bordet. Nej tvillingarna klättrar inte så mycket på borden längre, nu är det mera att de har kommit på att man kan flytta stolarna till andra intressanta höjder.

Jag mötte upp galans alldeles egna rosa dröm på tågstationen. Hon var så otroligt vacker.

IMG_5877

Det här var Annas kväll och nog fick hon oss andra att tappa andan med sin rosa klänning.

Väl framme vid galan så fick vi gå på den rosa mattan som ledde upp till en fördrink i foajén. Vi minglade och bekantade oss med kvällens gäster. Vi pratade med Lena ph, en ensam mamma och många andra. Det var många givmilda företagare som gästade galan. Pressfotograferna fotograferad oss och sen blev det dax för middag. Bordsplaceringen var inne i Värmekyrkan.

IMG_5883

Förätt: Mousse på lax från sjöarp serveras med dill och rotfruktsdressing och surdegsknäcke (jag fick avokado istället för Lax)

Varmrätt: Helstekt skönerobiff med Marsalasky, kantarell och gräslökspotatis

Dessert: Ekologisk vaniljglasstårta från skänkdalen med rosa spunnet socker & fyverkeri

Det var en helt otroligt god galamiddag och smakupplevelsen kompliterades med sjukt bra underhållning.

galan7

Men det var inte bara roligt. Det handlar om cancer något som tar våra nära och kära ifrån oss varje dag. Det kom under galans gång stunder då det blev väldigt känslosamt. Flera gånger fick jag kämpa för att tårarna inte skulle trilla. Men det gick inte. Jag tittade på Anna och såg hur hon led. Tanken på att Anna inte kommer bli frisk är hjärtskärande. Jag kramade om Anna och klappade henne på kinden. Och tystnade i värmekyrkan spred sig. Ibland kan tystnaden tala för sig själv.

Vi lever nu och vi lever fullt ut!

Anna var den ända på hela galan som inte hade något hår, och hon valde att inte bära varken peruk eller sjal. Jag tycker det var modigt gjort och hon var så vacker. Många kramade om Anna och gav sitt stöd. Det var en kvinna som kom fram till mig och sa ”Ta hand om henne” Såklart jag tar hand om henne. Jag hade pappa i tankarna den här galakvällen. Och funderade på varför min inte gör en cancergala till förmån av prostatacancer? Hur som helst så var det lite lustigt för i pausen så började de underhålla med pappas favoritlåt ”fly on the wings of love” jag rös i hela kroppen.

I pauserna så fick vi passa på att göra toabesök och sträcka lite på benen. Då passade jag på att prata lite med den här gubben…

IMG_5902

Efter galan så väntade efterfest med DJ Tim Henri. Alla ville såklart upp på dansgolvet. Jag träffade på Filippa Reinfeldt i baren och vi pratade en stund. Hon berättade att hon hade många syskon och att hon var uppvuxen i en stor familj,hon var lite nyfiken på om jag tyckte det var tufft att ha så många barn. Hon var en helmysig tjej Fru Stadsminister, skulle lätt kunna hänga i baren med henne flera gånger.

IMG_5903

En annan partypingla som var på efterfesten var bloggaren Tyra Sjöstedt. Tror nog att många yngre tjejer känner till henne. Hon gjorde en egen insamling på sin blogg som resulterade i ett grymt bra gåva till cancerfonden, närmare hundratusen tror jag bestämt. Heja Tyra! Vill ni kika in hos Tyra så gör ni det HÄR! 

IMG_5911

Efter mycket intryck så var kvällen över och jag kramade om min vän Anna som åkte hem till Stockholm igen. Och det bästa av allt vi samlade in en massa pengar till cancerfonden!

Bjuder på lite filmsnuttar av våran kväll…

 En kommentar på inlägget “RosaBandet Galan 2011”

  • Gun Lindqvist

    Vad roligt att se er glada trotts allt ledsamt<3<3<3

    2011-10-27 kl 3:49 e m

Kommentera