Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Ska man vänta längre?

2014-01-21 @ 23:56

Godkväll. Hujedamej vilken produktiv dag och vad massor jag fått gjort. Tillåter mig själv lite cred faktiskt. Skulle kikat in igår men en sjuk hund satte stopp för det. Mr Devil fick någon släng av maginfluensa. Tackochlov händer det bara var tredje år men när det väl händer så händer det rejält. Inte roligt alls faktiskt, och stackarn han skäms så dant när han inte kan hålla sig. Idag är han och ”plåtmagen” mycket bättre så gott som återställd vilket är jätte skönt. Barnen blev jätte oroliga för sin bästa vän, Devil betyder allt för dom.

Ikväll har vi pysslat med våra nya happy lights. De sprider verkligen glädje  :-)

partylights1

Det kommer bli stämningsfullt och avslappnat i vardagsrummet när jag är färdig med inredning . Lamporna kommer bli pricken över i. Har tänkt att jag ska ha en matslot från Tine K Home och inreda utifrån den. Det ska bli ett litet hörn där man kan sitta och läsa i lugn och ro. Får ni upp en bild av hur jag menar? Lägger upp en bild när det är klart 😀 Lamporna hittar ni HÄR!

Skulle vilja fråga er om något annat. Helt apropå eftersom jag själv har tänkt på på det.

När är det okej att ta hål i öronen på våra barn? Engla-Freja fick ta hål i öronen redan innan hon fyllde fyllde två år. Vad tycker ni? Ska man vänta längre eller inte?

Kram!



18 kommentarer på inlägget “Ska man vänta längre?”

 • c

  Jag tycker man ska vänta tills barnet själv får bestämma.
  Tycker inte det är fint när för små barn har örhängen heller.
  Men samtidigt tycker jag att det är upp till var och en hur man vill göra och skulle aldrig få för mig att se ner på eller tycka illa om en person som valt att ta hål i öronen på sina små barn :) Men jag skulle inte gjort det, för barnet kanske inte själv vill ha det när den blir större :) Hade alltså inte utsatt mitt barn för smärta för att jag vill att han/hon ska ha det :)

  2014-01-22 kl 12:14 f m
 • Annelie

  Min personliga åsikt är att man ska vänta tills barnet själv efterfrågar det.

  2014-01-22 kl 12:19 f m
 • Annapanna

  Mitt ena barnbarn fick hål redan vid 4 månader….Invandrare gör det oftast på sina bebisar….en tradition:) var och en måste själv avgöra saken…

  2014-01-22 kl 1:04 f m
 • Nina

  När barnet själv kan bestämma tycker jag.
  Får man fråga varför du/ni valde att ta hål i öronen på en sådant litet barn? Var och en gör givetvis som dom själva tycker är bäst för barnen.

  2014-01-22 kl 1:08 f m
 • Lena

  Ungefär 8 månader, så glöms det fort. Man ska ju se att det är en flicka

  2014-01-22 kl 1:28 f m
 • Emma

  Jag fick själv hål i öronen vid 6månader :)
  Har inte tagit skada av det på något vis alls!
  Tycker det är charmigt på små töser, och i slutändan är det inte många tjejer som inte vill ha hål i öronen ändå :-)

  2014-01-22 kl 1:29 f m
 • Emmelie – Mamma till Ebba och Hugo

  För mig är det en självklarhet att ta när barnen själva är stora nog att förstå innebörden av det. Vår dotter fick vid fem år och då hade hon tjatat länge och jag kunde då förklara hur det skulle kännas utan att ljuga eller milda ner det. Tycker att om man tar när dom är små så gör man det endast för sin egen skull! Sedan den där grejen att ”tar vi när hon är liten så slipper hon minnas smärtan när hon blir stor” Det finns faktiskt inget som säger att tjejen vill ha hål i öronen bara för att hon är en tjej.

  2014-01-22 kl 6:20 f m
 • Millans Värld

  Jag har tre barn, två flickor och en pojke.
  Vi valde att vänta tills dom gick ut 3;an innan dom fick ta hål.
  Alla tre har hål i öronen, sonen bara i ett öra.
  Vi ansåg att dom vid den åldern själva kunde ta ett vist ansvar när det gäller rengöring och byte av örhängen.
  Det funkade bra hos oss och barnen hade något att se fram emot.

  2014-01-22 kl 7:10 f m
 • mickaela

  När barnen själva bett om det och det pratas igenom om vad det egentligen är för något och att det kan göra ont.
  själv fick jag hål när jag var 5 år och började gråta rätt mycket för att det gjorde så ont, medan en kompis också tog hål (samtidigt) var 4 år och tyckte inte att det gjorde ont, så prata om deras smärttröskel också

  2014-01-22 kl 7:27 f m
 • Isa

  Vi väntade tills dottern fråga efter det själv, och lite till. Tror att hon var 9-10 år. Jag tänker mest på risken att fastna i (även med små örhängen) när de leker etc men ser inte heller riktigt vitsen med hål i öronen på små barn. Som någon annan skrev så gör man förstås som man vill och jag respekterar naturligtvis om folk gör annorlunda men för oss har det inte varit aktuellt innan de själva kunnat ta beslut.

  2014-01-22 kl 7:33 f m
 • Ida

  Jag tycker det viktigaste är att barnet själv vill ha hål i öronen, det ska ju inte vara för föräldrarnas skull. Jag tycker det kan vara lagom vid 6 årsålder om nu barnet själv vill det men innan dess tycker jag det är för tidigt. Jag tycker inte man ska utgå från att alla tjejer vill ha hål i öronen, därför behöver barnet förstå vad det handlar om.

  2014-01-22 kl 7:59 f m
 • Marie

  Jag har nu en diskussion/ett resonemang med min snart 5 åriga dotter kring att ta hål i öronen. Hon vill väldigt gärna ha örhängen. Jag förklarar att det gör ont att ta hål i öronen och att man sen måste tvätta noga x antal dagar efteråt, även om d då gör lite ont/svider. Men visst, det är fint med örhängen. Efter någon veckas diskussion med min dotter om har hon själv fattat beslutet att hon vill vänta lite med att ta hål i öronen. Som hon själv säger ”jag ska önska mig örhängen och hål i båda öronen när jag fyller 6, nej kanske 7 för då e man stor, när man börjar skolan” :-)

  2014-01-22 kl 9:30 f m
 • Lisa

  Tycker man ska vänta tills barnet själv säker vill ta hål i öronen, har svårt att se hur en 2 åring skulle kunna avgöra det…….. Lika lite som att en bäbis vill skära bort förhuden tex. Trots att det är en tradition, eller anses av en del som att alla killar ska göra. Nä jag anser att man ska vänta tills barnet själv kan bestämma, inte säkert att alla tjejer vill ha hål i öronen ens………….det ska inte tas för givet!

  2014-01-22 kl 9:48 f m
 • Tess W

  Våran nu 13 åriga tjej har haft problem sedan vi gjorde hålen när hon var 10. Så i efterhand skulle vi kanske gjort dem tidigare. I en del länder görs det redan på BB. Just för infektions risken.
  Du har en skön blogg med en skön blandning av olika ämnen tycker jag! Fortsätt så!! Stora kramar Tess W

  2014-01-22 kl 10:08 f m
 • lillys mamma

  när dom vill ha, och är mogna nog att man får göra rent dom även om de gör lite ont, tex om de blir en liten infektion.. min fick ta precis innan 3år, då hade hon velat länge.. men så fort hon gosat med en katt blir de gegg i ena.. men varje kväll tvättas dom utan minsta protest, annars har ja tagit ur dom för då blir de för mkt jobb… själv har jag sällan mina örhängen i, efter graviditeten fick ja kontaktallergi och tål inga örhängen, så bara ibland till fint har ja några i.. (har flera hål igentligen, även näsan, men de växte igen för nått år sen..

  2014-01-22 kl 10:13 f m
 • Ulle

  När du säger ”fick ta hål” låter det lite som hon fick lov att göra det för att hon själv ville, så är det ju inte riktigt. Som jag ser det finns 2 alternativ, antingen väljer du som förälder att hon ska ha hål eller väntar man tills barnet själv frågar efter det och vill. Själv var jag 7 år och kan fortfarande komma ihåg hur spännande det var och hur länge jag längtat efter det. Jag tror det är viktigt att få längta och vänta lite….. känns som allt går så fort idag.

  2014-01-22 kl 10:24 f m
 • marie s

  Tycker man väntar tills barnet frågar själv såklart.Tror inte det va eget val av er Engla om hon bara var 2 år, det var nog ni som bestämde det.

  2014-01-22 kl 10:36 f m
 • Ellinor

  Jag ville inte ens ha hål förrän jag var 16, så då tog jag det! Jag är glad över att det inte ”tvingades” på mig.
  Min syrra fick det i present när hon var 7-8 år, då hade hon själv önskat det. I den åldern kan jag tycka att det är lagom, då kan barnet bestämma själv och även ta ansvar för rengöringen. Mindre barn ska inte behöva känna någon press att ta hål tycker jag.

  2014-01-22 kl 11:22 f m

Kommentera