Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Små filosofer och kloka gamla.

2013-12-31 @ 00:04

Nej fortfarande ingen snö. Idag var det lite kallare än igår men vädret gör mig deprimerad. Jag vill kunna åka pulka, kasta snöbollar, bygga snölyktor och göra snöänglar. Jag behöver ljus och en massa energi.

Jag har börjat skriva på en årskrönika. Och inser att det gångna året skulle kunna bli en bestseller. Vad borde jag dela med mig av och inte? Hur personlig vill jag bli? Och ska jag avsluta det gamla året med att avslöja en galen hemlighet? Många val ska man göra i livet, en del bättre och en del sämre. Personer förändras, saker går fel, shit happens men livet går vidare. Man upplever kärlek och glädje, så växer man ännu ett år. Blir man klokare? Man chansar man lever och sätter punkt. Förgyller dagarna med skratt från små varelser och pussar dom godnatt varje kväll. Det är mycket med jordiska var det någon som sa till mig, hon var gammal och visste.

image

Lilla Tuva-Li är en riktig liten filosof, här tänkte hon nog mest på hur skönt det skulle vara att ligga inne under en filt i soffan. Den här damen älskar att vara ute men ogillar när det är kallt. Det spelar ingen roll hur mycket kläder vi än tar på henne så fryser hon och vill gå in. Engla-Freja var likadan när hon var mindre. Lite orolig över hur det ska funka på dagis för där kan hon ju inte bara gå in. Nästa vecka börjar hon!11 kommentarer på inlägget “Små filosofer och kloka gamla.”

 • Ida

  Jag längtar också efter snön, dock är det skönt att fortfarande kunna cykla och att slippa skotta för det är ju uttrist :) Tycker att du även borde satsa på att skriva en bok, du verkar ju ha varit om väldigt mycket i ditt liv. En årskrönika låter spännande, skriv bara som du känner rakt upp och ner så blir det nog jättebra :)

  2013-12-31 kl 7:32 f m
 • Ella

  Det kommer säkert gå bra på förskolan, där personalen brukar vara jätteduktiga att se till varje barns behov. Finns det ”fryslortar” kan man ju klä på dem sist och låta dem gå in först, sånt ordnar sej alltid! Det är så kul att du delar med dej av din vardag, hoppas du får ett riktigt fint 2014!

  2013-12-31 kl 9:04 f m
 • My B

  Mina kids går på en i ur och skur förskola/skola och som namnet antyder är de ute i princip alltid oavsett väder! Så bra kläder är ett måste! Vårt andra barn är mycket frusen av sig och det enda som funkar för att hålla honom varm är ullkläder från topp till tå som understa lager! Ullundetställ, ullstrumpor, ullvantar ullmössa å sedan vanliga kläder ovanpå det! Ull håller värmen när det är kallt och kyler när det är varmt och drar inte åt sig fukt/svett som annars kyler ner kroppen, bomull tex. drar åt sig fukt och det kyler ner kroppen avsevärt mycket, särsillt på små barn! Har själv börjat använda ullkläder när det är kallt och man märker en stor skillnad när man har på och inte har på när man är ute! Bara ett tips för frusna små kottar! Gott nytt år! :)

  2013-12-31 kl 9:48 f m
 • majamyra | tired parents and happy kids lives here

  Gott nytt år! Önskar er en trevlig kväll!

  2013-12-31 kl 11:03 f m
 • c

  Gott nytt år!

  2013-12-31 kl 11:24 f m
 • ina

  Gott NyttÅr !! Härliga du♥

  2013-12-31 kl 12:35 e m
 • lillys mamma

  min dotter är lika, har varit sen hon hoppade ur åkpåsen och började gå omkring.. och är nu 5år och lika, hon kan inte ens bada ute på sommarn, hon blir blå… i vanliga bassänger på badhuset blir hon lite blå med, men då värmer vi oss i bastun en stund.. för hon älskar å bada.. den förskola hon provade var verkligen urusel.. dom hade nog inte varit med om ett barn som inte fyllt 3 som var torr heller, för de va konstigt, och jobbigt att behöva följa med och torka.. ute fick hon ropa och ropa utan att hon blev hörd, efter en timme kissade hon på sig, och de märkte dom när dom kom in… hon va ju väldigt bra på att prata så hon talade om detta för mig när vi kom hem.. vikarierna glömde att läsa på vilka som va allergiska och gav henne mjölk fast hon är allergisk.. just vid hennes bord var dom 2 mjölkallergiker! ena vik kunde inte ens hålla en ettåring som ja gav henne för den tänker rymma och var helt utom sig av gråt.. jag vill då ha lite bättre personal runt mitt barn..
  efter några månader med bara dåliga erfarenheter fick hon sluta, och har inte gått på dagis mer.. nu blir hon storasyster nästa år och sen till hösten blir de 6års.. hoppas dom är bättre iaf..

  så nej, alla förskolor är inte bra.. denna inte på nått sett alls… en fröken gillade ja, men hon hoppade mellan två avdelningar tyvär..

  2013-12-31 kl 2:58 e m
 • Sandra

  En årskrönika vore kul!!! Gott nytt år!

  2013-12-31 kl 6:48 e m
 • Anonym

  Hej! Jag undrar om de blir något familjen annorlunda på tv i år? Det brukar väl börja snart, men nu börjar ju mästerkocken? Kram på dig fina madeleine!

  2014-01-03 kl 10:00 f m
 • anna_panna

  Jobbar du inte kvar på boendet? kram skåne

  2014-01-04 kl 10:11 f m
 • Frida

  Hej !

  Tack för att du delar med dig av ditt år :) Jag är nog den som missade att du och Micke gått i sär.

  Tycker faktiskt att du ska vara stolt över dig själv att du vågade följa magkänsla och hjärtat. Jag har faktiskt letat efter en blogg som skriver lite om hur det är att vara ensamstående mamma med barn. Men det är ingen som skriver om det. Även om de är det, låtsas de om att de inte är. Kanske för att det är lite tabu belagt av samhället. Men jag tycker att det är starkt gjort ialf!

  Kul att du vågar följa din dröm med egen studio och galleri! :)

  2014-01-14 kl 12:30 e m

Kommentera