Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Sveriges största mammablogg!

2011-04-28 @ 10:11

Vad vill man läsa i en mammablogg? För jag skulle kräkas av att bara skriva om barn hela dagarna. Jag är mer än en morsa… Givetvis cirkulerar allt jag gör i hur jag får ihop det med alla barn eftersom jag faktiskt har sju stycken barn. Men att bara skriva om bajsblöjor, utveckling, barnmat och barnskrik skulle få mig att tröttna ganska snabbt. Bakom allt detta finns ju en person. Och bara för att man är mamma så behöver man inte tappa bort sig själv.

Jag läser inte bloggar så ofta, jag gör en veckas uppdatering på dom jag tycker intressant av en eller annan anledning. Idag kikade jag in hos Micah hon ligger på toppen av alla mammabloggar i sverige. Hon är 15 år och mamma. Precis som jag var för 13 år sedan. Anledningen till att att våra bloggar är stora beror i mitt fall givetvis på att vi medverkat i Familjen Annorlunda men jag tror också att mycket beror på att vi är unga morsor. De går liksom emot allt som är rätt.

Man blir granskad. ”Shit hon är 15år mamma och går på disco, borde inte hon vara hemma hos sitt barn?”

Jo för det är ju precis så, hon är 15 år!!!

Jag har sett att det kommenteras mycket, hårda, elaka och rent kränkande kommentarer. Och nu finns det väl någon som tycker att hon får skylla sig själv. Väljer man att blogga, bli offentlig och stå ut lite så får man äta upp det. Kom igen nu för fan? Vilka är det som läser hennes blogg som inte kan tänka längre än näsan räcker?

Vad stör ni er på? Ni väljer ju själva att läsa hennes blogg inte sant? Om ni nu ogillar henne så mycket varför läsa den? Haha ni är ju för fan självdestruktiva och smått patetiska. Och antagligen handlar det mycket om att ni egentligen också skulle vilja ha sveriges största mammablogg. Fattar ni hur stor det är? Hon är 15 år tjejen – You go girl!

Och till er som oroar er så mycket… Micah kommer klarar sig skitbra, antagligen bättre än er! Hon kommer mogna i sin mammaroll och ta hand om sin lilla familj. Och vem vet den kanske kommer bli större? Men just nu är hon 15år så skärp till er, svälj dumma kommentarer eller formulera er bättre.

Och till er mammor som nu sitter och tror sig vara såååå mycket bättre än alla andra mammor för att de är såååå mycket äldre vill jag bara säga – BITE ME!!!34 kommentarer på inlägget “Sveriges största mammablogg!”

 • Trollmorsan

  Bra skrivet!! Jag var 18 när jag fick mitt första och det är ju ändå inte riktigt samma sak som 15 år! Och givetvis kommer hon att klara det!

  Kram en 8-barns mamma

  2011-04-28 kl 10:19 f m
 • Thilda, 17 år och mamma!

  Sjukt bra skrivet, Vad vill man få ut av alla elaka kommentarer egentligen! Blir så trött…
  Jätte fina barn har du :) Hoppas allt går bra!

  2011-04-28 kl 10:21 f m
 • Helene

  Men handlar det verkligen om att vi som fått barn efter 25 års ålder tror att vi är bättre mammor? jag kan bara tala för mig själv som hade en underbar barndom med uteliv, språkresor, gymnasium och högskola och studentliv och allt runt det. Jag tycker att de som fått barn tidigt missat något. och tänk nu inte ”men de fick ju världens bästa gåva” för det har jag också fått. Jag har fått både barndom, ungdomsliv och utveckling, studier och fått barn. Man hinner med allt i livet om man vill men ungdomsåren kommer inte tillbaka. Jag tror att alla människor behöver få vara barn, ungdom, halvvuxen och sen vuxen med allt vad det innebär. Det går emot vad jag tror på. Sen tror jag att en 15-åring kan vara lika bra mamma men när barnen blir äldre behöver man en viss livserfarenhet och har man inte varit där själv blir det inte lika bra. Sen är det väl bra att man tar sitt ansvar med sitt barn och tar rollen på fullt allvar men det känns lite omoget det du skriver.

  Det är viktigt att vi respekterar unga mammor men också att ni yngre mammor lyssnar på de vi kan förmedla er i form av livserfarenhet.

  Jag skulle aldrig ha velat vara utan mina ungdomsår och den stabila grunden som min utbildning innebär för det är grunden för mina barns uppväxt att jag har råd och möjlighet att stötta dem men självklart vill jag inte vara utan mina barn heller. Men att få barn när man är 25 innebär faktiskt att man kan få allt och ändå när jag idag är 47 år och alla är utflugna med egna hem ha många år kvar med bara jag och maken hemma där vi fullt ut kan ägna oss åt varandra vilket kommer i skymundan under vissa år.

  //Helene

  Madeleine svara:

  Hej Helene, det jag vill poängtera i detta inlägg är att man som ung mamma ofta får påpekat från andra världsvana mammor att de minsann vet bättre. Men faktum är att en kvinna som får sitt första barn vid 30års ålder kan vara minst lika osäker i sin föräldraroll som någon som är 16 år. Självklart ska man ha en bra grund att bygga på, så är det med allt. Även träning, kost och välbefinnande. Livserfarenheten kommer, vissa väljer bara att gå andra vägar. Vem säger att din väg är den rätta för andra? Precis som du kan jag bara tala för mig själv och jag har inte missat något i mitt liv. Snarare tvärtom kanske? När jag får barnbarn kommer jag vara en pigg fräsch farmor/mormor som tillsammans med min familj kommer att kunna uppleva världens alla äventyr. Du pratar om respekt? Känns mera lite som ”äldre vet bättre”… Men varför ska man alltid vara bättre?

  2011-04-28 kl 10:23 f m
 • Kimsan

  Håller helt med dig! Jag är/var också en ung mamma fast inte lika ung som du, jag var precis fyllda 17 när jag fick Casper och nu är jag 27 år och har utökat till 6 små underbara ungar!

  Jag har bloggat i över ett år och har än så länge inte så många läsare, jag skulle önska att det var mer men det lär väl komma så småningom!?

  Men visst är det så att det finns många äldre som har fördomar både mot att man är ung och att man har ”många” barn… tråkigt!

  Kram kram i alla fall!

  2011-04-28 kl 10:28 f m
 • Victoria

  Håller helt och hållet med!

  Det negativa med att ha en ungmammablogg som folk runt ens egen ålder läser är att de ofta inte kan förstå hur det verkligen är.

  Den har sina uppfattningar om hur allt fungerar och hur en mamma borde vara. Men det är sånt de inte kommer kunna förstå förens de själva är där…

  2011-04-28 kl 11:02 f m
 • Greta – 15 år och trillingmamma!

  Jag läser Micahs blogg varje dag, och hon har blivit MYCKET mer mogen på sista tiden. Visst tycker jag att hon är strulig med pojkvänner och sånt men hon har väldigt bra hand om Kelly (dottern) ändå. Hon kanske inte är någon ”förebild” för mig, som du är Madde, men hon vågar säga ifrån på ett snällt sätt, och det tycker jag är bra.

  Kraam från mig, Colin, Robin och Alexa! Som förövrigt blir 5 månader idag..

  2011-04-28 kl 11:14 f m
 • Angelika – mamma till William

  Jag håller helt med dig Madde! :) Tror också att hon kommer att mogna i sin mammaroll.

  Jag har själv gått och blivit mamma för några veckor sedan och jag är 18 år :) Hoppas på att allt kommer att gå bra för mig med men det gör det.

  Du och din familj var underbar i familjen annorlunda. Din lycka!
  Du är en förebild <3

  2011-04-28 kl 11:15 f m
 • Linnea

  Jätte bra skrivit Madeleine :)

  2011-04-28 kl 11:21 f m
 • Emmy

  Micha är verkligen inte en bra mamma, hon försökte ju fan göra självmord när hon åkte till london med sin dåvarande kille. Hon åkte även till london utan kelly. Hon är ju aldrig med kelly. Jag kan bara se det som är i bloggen, och det jag ser är hemskt. Jag läser hennes blogg för jag gillar drama, typ drama böker. Så hennes blogg underhåller mig, och det är inte patetiskt. Jag komenterar aldrig, kanske hänt någon gång, men det har inte var något extremt elakt.
  Jag kan komma på minst 10 anledningar varför soc borde hjälpa henne. Jag tror säkert micha mognar till slut, men jag tycker hon var mer mogen när hon var gravid, då skrev hon BARA om graviditeten. Nu får man knappt höra något om kelly, bara om hennes nya ragg, hennes dagensoutfit, jag brukar inte klaga på hur andra klär sig, men hade min mamma klättt sig så hade jag aldrig någonsin viljat kännas vi henne, leta upp en bild själv.
  Tack för mig. Detta var min åsikt.

  2011-04-28 kl 11:27 f m
 • skogsmamman

  Själv var jag 21år när jag fick mitt första barn!! Jag hade gärna velat vara yngre men min pojkvän kände sej inte riktigt mogen!! Vi blev ihop när vi var 14år gamla och har varit tillsammans i 11 år, gifta 1 år och har 2 underbara barn ihop o planerar nu för fler :-)
  Trots att jag var ”äldre” när jag fick barn så har jag tex inte varit ute på fester, krogen discon m.m. Aldrig haft någon bakfylla o inte rest direkt utomlands eller så!! Jag har mest varit hemma när andra i min ålder varit ute o festat!!!
  Tycker inte man ska dra alla yngre över en o samma gräns! Alla är inte för att vara ute o festa utan hellre är hemma!!! Så jag har ju inte heller någon direkt erfaranhet så av ”tonårslivet” eftersom jag aldrig var ute o festade eller trotsade mina föräldrar m.m (hoppas ni fattar hur jag menar).
  Så va hade de gjort om jag fått barn när jag var 15år?? Jag ville ju ändå inte vara ute o festa utan var ändå hemma!!!

  Vi är alla olika o INGEN är perfekt!!!

  2011-04-28 kl 11:39 f m
 • fröken J

  I en mammablogg vill man läsa om vardagen med barn, roliga formuleringar och bra på att skriva texter är ett plus. Bilder är också roligt. Man vill absolut inte bara läsa om bajsblöjor. Tvärtom, någon som enbart lever för och talar om sina barn blir fort ganska trist både för sig själv och andra.

  Ang 15 år och mamma.. Nej ingen förtjänar att bli påhoppad på ett elakt sätt. Men helt klart skulle jag aldrig rekommendera någon att skaffa barn i så unga år. Tycker ofta att unga föräldrar (eller de som planerar barn i unga år) är väldigt ”anti” och vägrar ta till sig de råd, det stöd och den erfarenhet som lite ”äldre” föräldrar vill dela med sig av i välmening. DET tycker jag är ett tecken på att man inte är mogen. HELT KLART är det en fördel att ha hunnit utbilda sig, skaffa livserfarenhet, jobb, bostad, en partner som man är trygg med och har delat både glädje och kanske sorg med i några år, innan man får barn. Att kunna stå på egna ben, försörja sig själv, barnet och att vara vuxen och trygg i sig själv. Varför är det så fult att påstå detta? Däremot behöver det ju verkligen inte gå åt skogen för alla 15-åringar som skaffat barn, det ena utesluter inte det andra så att säga. Men en 15-åring har inte lika mycket att erbjuda ett barn som en vuxen kvinna. Barn behöver mer än kärlek, så är det. Dessutom kan det uppstå saker som tex att man får ett sjukt barn och en 15-åring är inte på något plan lika rustad som en vuxen, och ska inte ens vara det!, att möta och hantera svårigheter.

  Sedan vet man ju att det oftast är en speciell sorts tjejer som väljer att skaffa barn i unga år. Har haft projekt i en unga mammor- verksamhet under min studietid och det är vanligare att unga flickor som har en ”strulig” uppväxt eller dåliga hemförhållanden, skaffar barn tidigt. Det kan handla om att man vill ha ett barn att ta hand om, för att man själv saknar något liknande från sin uppväxt. Det kan handla om dåligt umgänge, slarv med p-medel en slags nonchalans mot den egna kroppen och personen, avsaknad av trygghet hemifrån, att vara naiv och tro på att andra (och staten) ska hjälpa en eftersom man minsann har rätt till det osv osv.. Självklart finns det undantag bland unga mammor. Vi är alla olika. Och som skrivet, det behöver verkligen inte gå illa men vill man verkligen ge sitt barn de allra bästa förutsättningar man kan så ser man till att först bli vuxen och mogen på sina egna ben först. :-)

  2011-04-28 kl 11:50 f m
 • Nadja

  du är en förebild för oss unga! :)
  Jag håller med om att visst är det bäst om alla är olika, vi har alla olika uppfattning om allt i livet, varför kan man inte ha det när det gäller barn oxå? Huvudsaken är att man följer sitt hjärta o det man själv anser rätt. Bra blogg!

  2011-04-28 kl 11:53 f m
 • Mamma Jessica

  Jag håller med dig!
  Själv fick jag barn när jag var 14 år, och det är inte lätt att vara 14 år och få barn, men det är heller inte en dans på rosor om man så är 25.. Men problemet är ju egentligen att när man får barn i så unga år är att man ”tappar” lite av tonåren om man inte tillåts att få vara just ”barn” ett tag till..
  jag hade turen som hade en underbar familj som hjälpte mig, och som tillät mig göra saker som andra gjorde i min ålder, och jag tror det har hållt mig uppe väldigt mycket, och blivit den jag är idag.

  Åldern spelar egentligen ingen roll när man blir mamma/pappa, det är just det man missar som spelar roll tror jag, som i mitt fall missa jag en del givetvis, men jag fick även vara med på mycket också!

  ja självklart kommer hon växa med sin roll som mamma, och dom som skriver elaka saker borde lära sig lite vett och etikett. :)

  Ha det bra, kram!

  2011-04-28 kl 11:57 f m
 • 17 år och ung mamma

  Helt rätt skrivet , hon är 15 år och måste få vara ute ibland hon också. Dottern har ju även en pappa som hon är hos. Inge fel med den saken. Läser också hennes blogg och jag tycker hon verkar vara en bra mamma. men att få se alla hennes kommentarer och inlägg på fb gör mig bara sur.. De kan inte förstå hennes sits. Jag är 17 år och mamma åt en pojke på 10 månader. Blev gravid när jag var 16 . Och jag känner igen mig med mycket om vissa dumma kommentarer osv. Alla som inte har barn förstår inte oss mammor ..
  Du och din familj är riktigt fin , du verkar ha underbara ungar. Såg er i familjen annorlunda =)

  2011-04-28 kl 11:59 f m
 • Mickan

  Jag var ganska ung mamma en gång, 22 år då jag fick första barnet. Nu fick jag fjärde barnet vid 38 nästan. Det är ingen skillnad. Jag VILLE bli mamma ung. Och visst har det varit bra, absolut! Det roliga är att nu har jag barn i alla åldersgrupper, det om något är en erfarenhet! Jag håller tummen upp för alla unga mammor. Man kan vara en lika bra mamma då också!

  2011-04-28 kl 12:06 e m
 • Charlotte

  Håller med dig! :)
  Fick mitt första barn vid 22 o det tyckte jag va ungt 😉 haha..
  Jag hatar såna mammor som är bäst o tror att dom kan allt o vad som är bäst.
  Det sitter inte i åldern utan i hur man är som person.
  O tänk så mycket glädje att inte ha en stenåldersmorsa sen :)
  Kram!

  2011-04-28 kl 1:19 e m
 • Matilda

  jättebra inlägg !! håller med dig helt och fullt !!

  2011-04-28 kl 5:48 e m
 • emma

  håller med ovanför, micah är verkligen ingen bra mamma i bloggen. Du säger att hon antagligen kommer klara sej bättre än andra, men du känner ju inte henne heller. Hon dricker framför sitt barn, och andra har sagt att hon har problem med alkohol, hon lägger ut bilder på sina nakna bröst och lättklädda bilder, hon hoppar mellan killar, hon slåss med kevin, hon ska ta självmord i london där hon var en vecka (helt utan kelly), hon är mytoman och påstår det ena efter det andra, övergrepp och slag osv hela tiden som bara hon råkar ut för, hon la ut en bild på ett brännmärke på sin hand och skrev att hon hade ett självskadebeteende, hon intervjuade folk på stan om deras sexliv och hon la ut videosarna på nätet utan tillstånd… alltså jaa… Och detta står i bloggen, hon skriver i stort sett ALLTING där. Och såklart att läsarna blir upprörda, men inte på samma sätt som med kissie när hon gör något provocerande, utan det är 100 ggr värre nu eftersom ett litet barn är inblandat. Och nej, jag tror inte ALLA hennes läsare bryr sej om hennes barn, helt ärligt. Men väldigt många är chockade över hur hon beter sej när hon nu är mamma, hennes ålder kan hon faktist inte använda som ursäkt längre, hon är mamma nu och hon hade ett val. Visst, hon kan väl vara ute med sina kompisar och så vidare, det är ju helt naturligt. Men att hon sticker iväg på en londinresa med sin pojkvän och skriver sen i bloggen att kevin slog henne så börjar man ju undra lite.. Jag säger inte att ni andra har fel, för det finns bra unga mammor, det finns de unga mammor som har en bra balans mellan umgänge och barnet, men så finns det dåliga exempel som micah. Det finns ju faktist en anledning till alla de där elaka kommentarerna. Nu senast skrev hon om en våldtäckt hon har varit med om, och det upprör också läsarna eftersom de tycker hon borde hålla det privat och inte skriva ut det så grovt som hon gör, för om vi nu tänker på kelly, när hon blir äldre, vill hon hittar alla hennes mammas inlägg? Vill hon hitta nakenbilder på sin mamma? Vill hon läsa om hur hennes mamma stack till london med sin kille och lämnade henne hemma? Vill hon läsa om hur hennes mamma hoppade från kille till kille på några dagar? JAG hade inte velat det, det är så jag tänker! På nätet är man ju offentlig, ALLA kan ju läsa. Man behöver ju inte skriva exakt ALLT som händer i ens liv, som tex det här med sov och ‘våldtäckten’. Om jag varit micah och tagit åt mej så mycket av kommentarerna (för det hade nog vem som helst gjort), så hade jag låst bloggen så bara jag själv vetat om den. För sålänge som micah överger kelly gång på gång och sviker henne hela tiden kommer inte läsarna försvinna, kommentarerna kommer inte sluta, elakheterna kommer knappast upphöra.. Det är såhär man upplever mikaela när man läser bloggen, hon har ju tillochmed blivit anmäld till soc för att hon skriver så pass ‘utvikande’ i bloggen, att hon lämnar ut sej själv totalt, lämnar kelly osv.. DET är ju en grund till det elaka, men om jag vart mikaela hade jag stängt bloggen för andra DIREKT. Ingen kommer sluta läsa så länge som kelly är med i bilden..

  2011-04-28 kl 6:00 e m
 • Filippa

  Vad bra skrivet!

  Håller verkligen med dig. :)

  Kram. :)

  2011-04-28 kl 6:05 e m
 • Kadri

  Jag var så kallad ung mamma när jag fick mitt första barn och visst var det så att de ”äldre”mammorna tyckte att de var mycket duktigare o bättre och ville alltid berätta hur de gör rätt och är mycket duktigare(trots att vi var ju alla förstagångs mammor). Samma gäller när man läser diverse forum på familjeliv, gravid.se mm. Unga mammor får ofta ta mycket skit tyvär och det ska alltid tyckas synd om de. Som att stackars liten förstör sitt liv.Inte försörde min dotter mitt liv eller någon annan av döttrarna som jag har fått efetr henne.
  Men det finns över lag en konstig regel hur mammor `´ska `vara och hur de ”ska” bete sig. Och är man inte som alla andra då är man omogen, ansvarslös och dålig mamma. Och som mamma får man definitivt inte ha roligt(ha humor) och man får inte säga att det inte är dans på rosorna vartenda dag.

  2011-04-28 kl 6:55 e m
 • Lisa (sjubarnsmamma)

  Vi blev tillfrågade om att vara med i familjen annorlunda men vi tackade nej. Jag har oxå 7 barn o två bonusbarn men jag är 11 år äldre än dig. Det finns många människor här ute i världen som har sina åsikter. Mest tror jag att det bottnar i avundsjuka. Att vara 15 år gammal och ha barn innebär inte att hon inte kan ta hand om barnet bara för att hon är så ung. Det finns de som är äldre men som oxå går ut och dansar men då sägs det inget. Sådana människor ska man inte lyssna på.

  Intressant blogg du har förresten. Kommer nog hit fler gånger. Ha en fin kväll!

  2011-04-28 kl 7:42 e m
 • Ljungsan

  Åh vad glad jag blev av att läsa dina positiva kommentarer om Micah!!!
  Jag är en mamma på 52 år, som gillar att läsa bloggar!! Believe it or not. Jag har alltid skrivit och peppat Micah, för jag har tyckt så synd om henne med alla kränkande kommentarer. Jag var själv hela 24 år när jag fick mitt enda barn (men har en bonus tack o lov!!). Min bästa kompis i skolan var dock bara 15 år när hon födde sitt första barn, och 17 år när hon fick sitt andra barn… och vi kompisar såg henne växa och kämpa sig igenom sin nya roll i livet. Hennes mamma var snäll nog att passa flickorna, så hon fick ‘hänga lite’ med oss tjejer också, och det var hon så tacksam över!! På grund av mina pepp-inlägg så har även jag blivit påhoppad några gånger… och dom anser att jag inte alls är 52 år utan en tonåring som bara hittat på. Så är inte fallet…. jag måste säga att det är en tuff värld för ungdomar idag… att man kan kränka och dömma människor på det där sättet och sen se sig själv i spegeln?! Att påstå att DOM vet bättre, än en med ett halvt livs livserfarenheter?… Skrämmande. Jag tror på Micah och jag blev så glad över ditt inlägg här i din blogg!!! Bra där!!! Härligt att se att du fick en stor mysig familj och verkar lycklig!!! kram kram, mamma ljungsan

  2011-04-28 kl 7:49 e m
 • Maria Piteå

  hejsan, jag är själv inte mamma

  men jag tycker också att det är så fel att alla är så elaka mot micha, jag håller med om att hon kommer växa i sin roll. Men för att hon överhuvudtaget ska göra det så måste hon ju få chansen att göra fel. Sen tycker jag det sjuka är att folk ringer soc och skriver elaka kommentarer om att hon inte umgås med kelly men det sjuka är att det kan man inte som blogg läsare veta. För vi vet inte vad hon gör när hon inte bloggar. Sen så måste man ju få en chans att göra fel och kunna bättra sig. Ingen är en perfekt morsa men man kan jobba för att försöka bli en så bra morsa som möjligt. ja menar alla är människor vi är inga robotar.

  Jag kan ärligt säga att jag vet inet om jag skulle vara en super mamma om jag fick barn nu och då är jag 23 ändå. men däremot så skulle jag växa med rollen och med tiden och misstag som man gör så blir man ju bättre.

  fint skrivet av dig och tack gode gud att någon annan än jag reagerar på hur fan folk skriver åt henne. Det värsta är att det verkar vara vuxna människor som skriver en del av det och de kan jag tycka är sjukt.

  kram och lycka till hoppas att klänningen hinner komma

  2011-04-28 kl 9:25 e m
 • Julia

  Ursäkta språket men fy faan vad bra sagt!

  2011-04-28 kl 10:09 e m
 • hanna

  Varför skulle hon mogna bara för att hon blivit mamma? Det kanske stannar av istället. Hon kanske inte alls blir den bästa, eller ens näst bästa mamman i världen. Jag förstår inte hur hennes föräldrar kan tillåta henne öppna sig så mycket på sin blogg. Jag har varit där en gång och såg hennes videoblogg där hon och pojkvännen hade pratat ut och bla bla. samtidigt som de lekte med barnet. Det där barnet kommer leva hela livet med att haft sina föräldrars relationsproblem uthängda på det där sättet. Flickebarnet saknar helt integritet och jag förstår inte alls varför någon som tvingas bli brådmogen innan hon ens börja gymnasiet, skulle klara av föräldrarollen särskilt bra utan stöd! Det kan gå jättebra. men det kan också gå USELT.
  Hon (både mamma och dotter egentligen) borde få vara med människor som älskar henne och utvecklas i sin takt, inte bli exploaterad och analyserad offentligt.
  Skydda barnen!

  2011-04-28 kl 11:23 e m
 • hanna

  http://gossips.posh24.se/2011/03/micahs-mamma-staller-krav/
  Du kan ju läsa detta, Madde. Har du nån koll alls på den här tjejen?

  2011-04-28 kl 11:44 e m
 • Emelie

  Jag håller faktiskt med dig till en viss del, sen kan jag tycka att hon kanske blottar för mycket av allt, med tanke på att hon har soc efter sig. Jag själv blev mamma när jag var 20, vilket inte är lika tidigt men är ju en ung mamma och jag VET, hur mycket kritik man kan få, pga sin ålder.

  Kärringar på gatan som kollar snett och säger, ”jag tror ditt barn är hungrig” ? Haha jaså tror du det, känner du mitt barn?

  Jag vet allt det där och där tycker jag det är förjävligt att människor ska lägga sig i allt, samtidigt som man kanske får ta det med tanke på att hon väljer att vara en offentlig person.

  Hejja unga mammor 😉

  2011-04-29 kl 7:47 f m
 • Jonna – Luddes mamma

  Jag blev ledsen och kände mig maktlös när jag läste Micahs blogg, då jag tyckte att bilden hon målade upp av sig själv i bloggen inte kändes passande.
  Visst, hon är bara 15 år, men hon är mamma också. Och det är ett aktivt val hon har gjort.

  Just därför läser inte jag hennes blogg – jag valde bort den för att det helt enkelt gjorde ont i hjärtat att läsa.
  Och det har ingenting med hennes ålder att göra. Hade en 25åring varit ägare till bloggen hade det varit samma sak.

  2011-04-29 kl 5:21 e m
 • Custuz

  Helt rätt! Alla kommenterar på Michas blogg att ”de undrar när soc ska komma och ta Kelly och låsa in Micah”. Men väx upp! Om de nu tycker att soc borde komma så kanske de borde kontakta dem eller försöka göra något åt saken – om det nu är så hemskt och de bryr sig så otroligt mycket. Men det gör de inte, de bara sitter hemma och gottar sig över att få någon annan att må skit dåligt. Vet ni vad jag kallar det? SLÖSERI MED TID!

  Men om man istället ser det från det ljusa perspektivet (som Madeleine) och skriver något posetivt, stöttande osv. så har man gjort någon nytta istället för att bara sitta på arslet och ‘slösa tid’. Då har man gjort någons (Micahs i det här fallet) dag bättre) – det är inte något jag skulle kalla slöseri med tid.

  Jag tycker det är konstigt att så många ser på Micah på ett så föraktfullt sätt, många av dem vuxna och mammor själva.

  Micah kanske inte är mognaste mamman i världen, men det finns äldre mammor som är ‘sämre’ än vad hon är – det kan jag lova. Och det bevisar också att ålder inte spelar någon som helst roll.

  Jag är 14 år … och tycker det är konstigt att jag är smartare än en (ex.) 35 åring … eller ?

  2011-04-29 kl 8:18 e m
 • Lisen

  Håller helt med Jonna – Luddes mamma i denna fråga.
  Hon (och andra unga mammor) är bara 15år MEN hon och hennes pojkvän har gjort ett aktivt val att få barn genom att inte skydda sig och sen genom att inte göra abort,då kan man inte ”skylla” på att man är ung.
  Den dagen du får barn oavsett ålder är du tvungen att vara vuxen punkt.
  Det går inte att vara vanlig tonåring när man valt mamma rollen.
  Jag var själv 16 år första gången jag fick barn och iom att jag valde att inte göra abort fick jag ju se till att mogna under graviditeten,det går ju inte att vänta med bara för att man är ung.

  2011-04-30 kl 9:41 f m
 • Johanna

  Nu hade jag velat klicka på en gilla knapp på inlägget :)

  Har också läst hennes blogg då o då. Och jag tycker det är fruktansvärt att så många vuxna förväntar sig att ett BARN ska bli vuxet över en natt. Med hennes unga ålder så måste det få ta tid att växa in sig i rollen som förälder. Hon är fortfarande ett barn. Dessutom tycker jag att många vuxna inte är kloka nog att fatta rätt beslut bara för att dom har ”åldern inne”…

  Jag va 20 när jag fick första barnet o det va så skrämmande o nytt att jag kände mig litet som ett barn. vid 25 fick jag andra barnet (nu 8 veckor) Och det är svårt o jobbigt ibland att se sig själv som vuxen o (”bara”) 2 barnsmamma…

  2011-04-30 kl 7:29 e m
 • Johan

  Härlig blogg. kolla gärna in min skriv om allt från ung 2 barns pappa till att älska att stå framför kameran

  2012-07-25 kl 11:12 e m
 • Sara

  Jag såg micahs blogg för första gången idag, jag vart väldigt förvånad (jag lus läste långt tillbaka) och jag vart ”rädd” ju senaste inlägg jag såg, alltså jag är mamma till en underbar son, fick barn ung, som 17, men jag gjorde mitt val och jag förändrade mitt liv totalt redan innan min son föddes. Men jag förstår inte valen hon gör, den jag lider med är hennes dotter, fy fan att man inte väljer att ge sitt/sina barn bättre uppväxt. Och jag håller med tidigare skrivare att även om hon vore 15 eller 30 så hade nog dom flesta reagerat på samma sätt, iaf jag! Nej Gud, vi får stå upp för våra barn, dom är våran framtid och våra hjärtan! Men tänker ni aldrig på att nästa gång hon försöker hänga sig i ett lakan då kanske dotter ligger och sover och blir där själv? Man kan aldrig riktigt veta med människors psyke vad de kan göra i ett sådant tillstånd som hon verkar hamna i rätt ofta? Nej att det är största mamma bloggen måste vara ett skämt, hittar ni ingen som bättre förebilder? Skäms på er.

  2012-12-05 kl 8:59 e m
 • Malin Slottenäs

  Jag håller med dig fullständigt! Det är upp till var och en vad man läser på internet och inte.
  Dessutom är jag ett stort fan av unga mammor (eller unga föräldrar över lag). Jag var 18 år när jag fick barn. Jag är nu 19. Jag ser bara fördelar i att vara ung förälder! Men ack så jag stör mig på alla kräkningar och fördömmande åsikter man får stå ut med! Det är inte rätt!

  2013-04-13 kl 3:56 e m

Kommentera