Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Tröttmössan på!

2011-10-28 @ 15:05

Lite sliten idag. Känner mig nästan bakfull. Mina tre minsta pojkar ligger bakom den bakfyllan. Inte det minsta festligt var det heller. Ja man kan säga att de av någon anledning vänt på dygnet. Så här såg det ut halv elva igår kväll. Inte det minsta trötta och bara en massa bus i ögonen. Colin är lite blåslagen runt munnen, en liten vurpa gjorde att framtänder gick rakt igenom hunden under underläppen. Så nu är han så vacker så. Vet ni mina barn har en enorm energi och hur man än håller på rutinerna och aktiverar de små liven så vill dom inte sova i tid. Jag vet ju att det går över med tiden, sen blir det nästan tvärtom de vägrar vakna och kan sova dygnet runt. Men jag skulle vilja ha era bästa tips på hur ni får barnen i säng? Ge mig bara!7 kommentarer på inlägget “Tröttmössan på!”

 • familjenaddams

  Att man alltid håller samma tid på vardagar iallafall och att du e bestämd kl typ 20 ska dom vara i sängen sen e det ju ok att läsa eller annat bara dom är I sängen! Detta har fungerat bra hemma hos mig!

  2011-10-28 kl 4:31 e m
 • Hanna

  Nu har jag inga barn och detta är inte ett påhopp på dig men jag skulle inte ha tv:n på. Tv:n aktiverar barnen mer än man tror. Istället skulle jag skapa en kvällsrutin där bokläsandet har fokus.

  Hoppas du hittar på något som tröttar ut dem så att du också får sova :)

  2011-10-28 kl 4:43 e m
 • Lisa – Mamma till finaste Elvira

  Hej!
  Jag har kortat ner min dotters sov tid på dagen. Hon få inte sova efter kl 15 då somna hon jätte sent på kvällen.
  Jag hade jätte problem också för ett tag sen tills jag började med 5 minuters metoden. skit jobbigt första veckan men nu somna hon av sig själv på ett kick.!
  Det bästa är att göra exakt samma sak sista timmen varje kväll innan läggdags. Här hemma är det pyjamas på, sen läser vi några böcker, gosar lite & sjunger. Sen välling & sen lägger jag henne i spjälsängen, släcker lampan & gå därifrån. I början måste man vara jätte hård med att kväll är kväll. Inget prat, ingen tv inget sånt alls. Bara sängen sen släcka lampan & gå ut från rummet. Detta ha funkat skit bra för oss så hoppas det funka för dig med.
  Lycka till! Kram Lisa

  2011-10-28 kl 5:39 e m
 • sara

  jag har två små, en 2 år och en på 7 månader, (båda sover i spjälsäng) vi nattar alltid utanför sängen, läser saga, eller tittar på bollibompa, sen går vi in på rummet lägger i sängen säger gonatt och sovgott går ut och stänger dörren. självklart blir de grin ibland…

  2011-10-28 kl 6:02 e m
 • emma

  gullig god natt video på dina 3 gossar:)

  2011-10-28 kl 8:23 e m
 • Hellepelle

  Busungar <3 Mysa en stund i soffan & klia rygg har alltid funkat hos oss ! Inte för krångligt :)
  E liten nyfiken på om du ska ge dig ut på bloggresa ?
  Hade helt missat ditt medd. Tänk att du har en faster i P-vik….världen e liten minsann !! Hoppas du får sova gott inatt !
  Helen Rosenqvist

  2011-10-29 kl 12:02 f m
 • paula

  konsekvent…att aldrig vika av..

  mina har fått lägga sig i sina sängar,med cd saga i bandspelaren, de har fått lägga pussel,pyssla,läsa vad som helst men iiii sängen. tv har de fått in sen, vid 3-4års åldern, inget som stökat till utan tvärtom…jag har ju iofs haft turen att ingen av mina ungar velat sova i min säng som små =)
  men d kan va ett tips att de sover i sina sängar ,och sedan dra in på deras middagslur.
  sen är det så att överaktiva barn ska helst INTE aktiveras hela tiden, för då lär man de ju inte att varva ner och koppla av, sitta i lugn o ro en stund..

  2011-10-29 kl 7:25 f m

Kommentera