Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Bruna flytningar i tidig graviditet!?

Hej, jag har varit jätteorolig under helgen, sen jag i fredags fick de första svagt brun-beiga flytningarna. De mattades dock av mer och mer och i söndagsmorse kom de sista. Jag läste på flera sidor om att en blödning inte behöver betyda ett missfall, gäller det även färgade flytningar (som troligtvis beror av gammalt blod)? Jag lugnade i vilket fall ner mig när de slutade, men nu under måndag kom det nya när jag var på toaletten och lite mer än förra gången. Nu verkar det dock bara vara väldigt lite igen (mån kväll).

 

Jag är i vecka 5+4 och har längtat efter detta lilla barn så länge. Jag började nytt jobb idag och har inte möjlighet att ringa till BM på arbetstid (vilket är de ända tider de har öppet), så jag hoppas att du kan hjälpa mig att svara på mina frågor. Är detta farligt? Kan något ha gått snett, trots att jag inte haft ont i magen (lite växtvärk bara) eller blött ordentligt? Vad kan det bero på? Tack på förhand!

Svar
Brunaktiga flytningar under graviditet är oftast ofarliga. Man bör vara uppmärksam på om graviditetssymtomen som illamående och ömma bröst försvinner i samband med blödning. Då kan det vara tecken på missfall. Tidigt i graviditeten börjar ny kärlbildning i livmodertappen som därför blir mer lättblödande efter, t.ex samlag. Din oro går knappast att ta bort, men du kan inte på något sätt påverka om det blir missfall eller inte. Missfall före graviditetsvecka 8-12 är oftast naturens möjlighet att sålla bort livsodugliga graviditeter(foster).