Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Flytningar/samlag

Flytningar/samlag

Jag är gravid i vecka 23 och har haft flytningar under hela min graviditet (får nästan alltid ha trosskydd). Sist när jag och min man hade samlag kändes det väldigt obehagligt. På något sätt som att jag blivit trångare inuti. Efter samlaget blev jag väldigt irriterad samtidigt som jag svullnade upp jätte mycket vid slidöppningen. I samband med detta fick jag ännu mer flytningar som var väldigt slemmiga, tjocka och vita. Man kan säga att de var yoghurtliknanade. Nu undrar jag ifall det är Ok? Något jag borde oroa mig för eller kolla upp det? Mvh hälsningar Anki

Svar
Du behöver inte kontrollera upp det efter den beskrivning du ger. Slemhinnan är mycket skörare under graviditet och samlag kan vara smärtsamt av och till. Det är viktigt att du blir tänd och får en lubrikation (svullnad vid ingången till slidan) för att lättare kunna genomföra samlag. Om det inte sker, bör ni använda glidmedel för att undvika obehaget.