Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Gravid! Är jag för gammal?

Hejsan, jag har tre barn innan o har träffat en ny man o vi har försökt nu i två att bli gravid o äntligen visade testet positivt men nu blir min sambo att vi ska göra abort för han tycker jag är för gammal är 43 år. Då är min fråga för han har en pojk som är autistisk o två friska barn det måste väl finnas extra prover man kan ta o kolla så inte vårat barn är handikappat. De proverna är väl 100 % säkra t ex fostervattens prov men vad finns det mera är väldigt orolig jag är jätte lycklig för detta barn. Tacksam för snabbt svar Mia

Svar
Det går att göra fostervattenprov men det visar enbart om barnet har en annorlunda kromosomuppsättning. Om ett barn blir handikappat fysiskt eller mentalt går inte få veta med några prover under graviditeten. Ett barn är man två om och en stor fördel för att det ska bli bra i framtiden är väl att båda önskar vara med om och dela sorger och bekymmer med sitt barn?