Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Gravid i vecka 34 och har karpal tunnel syndrom

Hej, Jag är gravid i 34e veckan och trots att jag inte gått upp jättemycket i vikt eller har svullnat särskilt mycket har jag problem med karpal tunnel syndrom. Jag har stickningar och smärta i händer och underarmar och på nätterna blir det riktigt illa. Jag har stora problem med sömnen och det är väldigt svårt att fungera på jobbet. ( arbetar som förskollärare med småbarn). Hur vanligt är detta och vad rekommenderar du? Jag ska förmodligen få stödskenor utprovade i veckan men undrar om dessa kommer att störa sömnen likaså. Tack på förhand! Estelle Burke

Svar

Det är bra att du får nattskenor utprovade. Förhoppningsvis kommer både dagen och natten bli lugnare. Om tillståndet förvärras så du får svårigheter att hålla i saker och lätt tappar föremål brukar man försöka operera. Det är en snabb operation och brukar inte ställa till med besvär.