Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Gravid med mag- och tarmsjukdom – Snitt eller vaginalt?

Hej! Jag är en tjej på 32 år som har en mag och tarmsjukdom. Jag funderar lite kring förlossningen. Jag får kramper i magen med kraftiga diarrér och jag svimmar emellanåt pga smärtan. Kan det bli så att jag kommer att svimma vid förlossningen också? Vad är ditt råd? Bör man överväga att snitta eller ska man försöka sig på en vanlig förlossning? Tack på förhand!

Svar

Denna fråga ska du diskutera med den ansvariga barnmorskan och läkaren på den mottagning som du är inskriven på. Riskerna att svimma vid förlossningen är mycket små och är inte orsak till kejsarsnitt. Det är din magsjukdom tillsammans med graviditeten som ska diskuteras. Det kan alltid finnas risker med att operera eftersom tarmarna kan bli påverkade av ingreppet.