Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Annons
Add Comment Register

Jag har mens men ingen ägglossning…

Hej! I höstas så fick jag akut kejsarsnitt var på sonen dog efter en timme. Nu har vi åter startat ”babyverkstan” och undrar över om man kan ha mens men ingen ÄL? Jag har testa med äl-teststickor i 4mån och inte en enda gång har jag fått äl, men varje gång mens och dessutom regelbundet. Kan det ha någonting att göra med att jag fick kejsarsnitt i okt? Finns det nåt jag kan göra, typ äta extra av någonting eller ta nåt hälsokost eller hur går jag tillväga för att få äl och därmed öka chanserna att bli gravid? Jag har fortfarande kilon kvar efter förra grav och därmed överviktig, kan det ha med saken att göra? Tack för hjälpen på förhand! Mvh / Irene

Svar
Man kan ha mens utan ägglossning. En orsak kan vara ett högt BMI. Om det var lätt för dig att bli gravid förra gången bör det vara lätt även nu. Om du inte blir gravid inom ett år kan du kontakta en gynekolog för kontroll. Jag känner inte till några hälsokostknep eller liknande för att få ägglossning.