Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Kan barnet ta skada av strålning genom röntgen?

Kan barnet ta skada av strålning genom röntgen?

Jag testade mig och fick ett plus idag på mitt test. Skulle haft min mens i måndags, men innan jag visste att jag inte skulle få den var jag på en röntgen för att kolla mina njurar. Jag undrar nu ifall barnet kan ha tagit skada av strålingen eller av den lilla kontrasten som jag fick i mig. Är mycket orolig för det. Hoppas du kan svara mig. Som jag har räknat ut själv är jag i v6.
/ Ranjana

Svar
Troligen fick du kontrasten innan ägget fastnade i livmodern och då har det inte utsatts för ämnet. Om farliga ämnen påverkar ägget i så tidig graviditet är det vanligare att graviditeten avslutas med missfall än att barnet är skadat.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


ett + 9 =