Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Kan jag vara gravid trots att jag har mens?

Har en fundering. Jag har flera graviditetssymtom, illamående, ömma bröstvårtor, trötthet, lättirriterad och lättledsen. Men mitt ”problem” nu är att jag har mens. Den började på nyårsafton och var lika på nyårsdagen, men efter det har blödningarna minskat rejält, nu klarar jag mig med bara ett trosskydd och de första två dagarna krävdes en binda. Min fråga nu är, kan jag ändå vara gravid? Trots att jag har mens? Symtomen har inte minskat utan är kvar i samma utsträckning. Jag har läst i forum att man kan ha mens men ändå vara gravid, stämmer det? Tacksam för svar, och jag vet att vi är fler som undrar över samma sak.

Svar
Det är mycket ovanligt att man är gravid om mensen kommer som vanligt, även vi de tillfällen då mensblödningen är mindre än vanligt De symtom du beskriver är vanliga strax för mens och under de första mensdagarna. Många misstänker att de är gravida och då slutar att skydda sig vid samlag, vilket naturligtvis kan leda till graviditet. När så ultraljud görs pga osäkra mensdata visar det sig att graviditeten oftast blev till efter ” den konstiga mensen”.