Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Kejsarsnitt – lider av panikångest

Kejsarsnitt

Hej ! Jag är en tjej på snart 20år och är i vecka 17. Min förlossning är beräknad ungefär den 25Juni. Jag lider av panik ångest och nu har det blivit värre med alla tankar runt förlossningen osv. Dem vägrar göra kejsarsnitt men jag är verkligen JÄTTE rädd för att föda vaginalt. Jag undrar om det finns privatkliniker där man kan betala så att dem gör kejsarsnitt eftersom det verkar vara en penga fråga ? MVH// Camilla

Svar
Dessvärre kan jag inte ge dig besked om det finns privatkliniker som utför kejsarsnitt mot betalning och det är inte en pengafråga utan snarare ett förhållningssätt eftersom beslut om eventuellt kejsarsnitt oftast tas under den senare halvan av graviditeten. Först bör man se att graviditeten fortsätter som förväntat och att inga andra komplikationer tillstöter tidigt i graviditeten. Kvinnor som upplever en svår ångest och eller annan oro inför förlossningen ges oftast möjlighet att få träffa specialister inom området och diskutera sin förlossningsrädsla på så kallad samtalsmottagning. Denna verksamhet ser olika ut på Sveriges kvinnokliniker men erbjuds alltid på något sätt. Samtalsmottagningarna erbjuder oftast flera samtal som ska leda fram till beslut om kejsarsnitt eller inte. Tala med din barnmorska och be att få en remiss skickad till sådan mottagning.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


1 × = fyra