Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Konstiga smärtor

Konstiga smärtor

Hejsan! Jag är i vecka 20+ och har de senaste dagarna då och då haft jättejobbiga smärtor i övre delen av ryggen. Det känns som om det är kring lungorna eller bröstkorgen. Men på ”baksidan” av bröstkorgen. Det går i intervaller och är inte långvarigt. men det är som en eskalerande värk. Nästan som förlossningsvärkar fast i övre ryggen. Efteråt får jag som en ”kall” känsla i ryggen… Vad kan det vara, ska jag oroa mig och har det över huvudtaget med graviditeten att göra? Jag har en dotter sen tidigare, hon är sju år, men kan inte minnas att jag hade liknande känslor under hennes graviditet. Det var i och för sig länge sen och jag hade en traumatisk tid, så jag minns inte mycket av den tiden. Men detta är förödande smärtsamt när det kommer.. Jag hoppas du kan ge mig svar…

Svar
Jag tror inte smärtan från ryggen har med din graviditet att göra förutom om du har förändrat din hållning mycket. Ta kontakt med en sjukgymnast – de är specialister på smärtor från leder och muskler och kan troligen bedöma var smärtan kommer ifrån. Då har du också möjlighet att få hjälp med förebyggande stöd och träning.