Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Lite orolig, har inga graviditetssymtom

Hej barnmorskan! Jag är nu i vecka 16 och har inga graviditetssymtom – de händer ingenting konstigt med mig som kramper, sparkar, stor mage, konstigt humör, idéer eller större bröst eller någonting. Jag har inte varit på ultraljud ännu och inte heller fått kallelsen. Bara varit o fått blodprov och pos.grav test såklart. Hoppas bara inte något är fel. E det normalt att känna sig som vanligt även i vecka 16!

Svar
Ja det är normalt att helt sakna graviditetssymtom mellan ca 12 och 18 veckors graviditet. Illamåendet försvinner och brösten är inte lika spända. Det är först när barnet sparkar eller vid ultraljudet som påminnelsen om graviditeten sker. Under den perioden är det även lätt att glömma att man är gravid och återgå till ”gamla vanor” och ibland lite onyttigare vanor tyvärr som t ex att röka eller ta ett glas vin som man gjort före graviditeten.