Bli gravid, Gravid, Förlossning, här hittar du svaren på dina frågor om graviditetet sorterat i kategorier. För musen över kategorierna och klicka på den du vill veta mer om.

Add Comment Register

Livrädd!

Livrädd!

Hej! Jag gjorde ett test som var negativt, ett till några dagar senare! Jag är öm i brösten, och sugen på allt och inget och trött! Ett ytterligare test hos ungdomsmottagning visade positivt! berättade för min mamma att jag är gravid, och familjen bara tycker (känns det som) att jag ska göra abort. har gjort det en gång tidigare och fått två missfall, haft klamydia 2 ggr och är rädd att detta är min sista chans att få barn ifall något händer med min kropp och jag är jätte rädd att min kropp inte orkar mer! jag är bara i 6:e veckan, snart in på 7:e.. är rädd att jag ska få missfall! Jag vill behålla barnet, men då blir jag ensamstående. Är rädd att familjen glider ifrån mig, men detta är vad JAG vill! Vad ska jag göra nu? Vem ska jag prata med? Jag går snart in på min 7:e vecka. Snälla, ett svar gör mig överlycklig.

Svar
Du ska kontakta ungdomsmottagningen som du brukar gå till. Där kan du få hjälp att sortera dina tankar och kuratorn kan hjälpa dig att välja det beslut som är bäst för dig i dagsläget. Om inte kuratorn kan hjälpa dig finns det alltid en kurator på abortmottagningarna som hjälper till oavsett om du väljer abort eller ej. Du skriver att du tror att detta är din sista chans att bli gravid. Så är det inte. Antalet aborter avgör inte din möjlighet att bli gravid i fortsättningen. Den största risken för att inte bli gravid är infektioner som påverkat äggledarna. Klamydia är en sådan infektion som du bör försöka undvika att få. Eftersom du har blivit gravid efter dina klamydiainfektioner har du haft tur, att de inte gjort någon skada. Var rädd om dig i fortsättningen.